Μεγάλες μουσικές στιγμές στο Καστέλο

Μεγάλες μουσικές στιγμές στο Καστέλο

Μεγάλες μουσικές στιγμές στο Καστέλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 493 ΦΟΡΕΣ

Την περασμένη Δευτέρα, η νύχτα της Παλιάς Πόλης ζωντάνεψε από τις φωνές τριών πρωταγωνιστών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: οι Σταμάτης Μπερής, Γιάννης Χριστόπουλος και Σταύρος Σαλαμπασόπουλος μάγεψαν το κοινό το οποίο είχε κατακλύσει το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Η βραδιά προμηνυόταν θερμή μιας και ο κόσμος είχε «πλημμυρίσει» από πολύ νωρίς τον εμβληματικό χώρο, δημιουργώντας σιγά σιγά το αδιαχώρητο. Πραγματικά δεν έφθαναν οι καρέκλες! Χρειάστηκε να επιστρατευθούν ακόμα και τα παγκάκια για να φιλοξενηθούν οι 800 και πλέον θεατές που βρέθηκαν εκεί στα πλαίσια των εορτασμών των 15 ετών του φεστιβάλ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ.

Και οι τρεις τενόροι, γνωστοί από τις επιτυχίες τους στη σκηνή της Λυρικής –ιδιαίτερα οι πολύπειροι Μπερής και Χριστόπουλος-, όσο και ο μετρ στη συνοδεία μονοδών, ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας, παρέδωσαν μαθήματα επικοινωνίας με το κοινό.

Έχοντας καταρτίσει ένα δημοφιλές πρόγραμμα απαρτιζόμενο από άριες, ντούετα και τρίο -που ξεκινούσαν από την ιταλική όπερα και έφθαναν έως τις ναπολιτάνικες καντσονέτες- πέτυχαν άλλοτε να καθηλώσουν το κοινό και να το κρατούν κρεμασμένο από τα χείλη τους· και άλλοτε να το παρασέρνουν σε έναν φοβερό ενθουσιασμό, τέτοιον ώστε να τους συνοδεύει ρυθμικά με το χειροκρότημά του.

Ο πολύς και ενθουσιώδης κόσμος, σε συνδυασμό με το σωστό στήσιμο της σκηνής κάτω από τις καμάρες, και πάνω από όλα οι λεπταίσθητες και πληθωρικές ερμηνείες των τραγουδιστών χάρισαν μια βραδιά που όμοιά της είχε πολλά χρόνια να δει το Καστέλο.

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων