Nέο τουρκικό σίριαλ θα γυριστεί σε Κω και Νίσυρο

Nέο τουρκικό σίριαλ θα γυριστεί σε Κω και Νίσυρο

Nέο τουρκικό σίριαλ θα γυριστεί σε Κω και Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1175 ΦΟΡΕΣ

Στο κατάμεστο αρχαίο θέατρο της Στρατονίκαιας, στην περιοχή των Μούγλων, έγινε το βράδυ της Κυριακής μια εξαιρετική εκδήλωση, που απέδειξε για άλλη μια φορά, ότι οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και μπορούν, και δια μέσου του πολιτισμού, να συνυπάρξουν αγαπημένοι.

Η συναυλία, με τη συμμετοχή τούρκων και ελλήνων μουσικών και καλλιτεχνών, ήρθε ως κορύφωση, ενός ταξιδιού, που επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο, την άψογη φιλοξενία των Τούρκων στις Ελληνικές αποστολές.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Γιαταγάν (Νικομήδεια), παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Νίκος Σοφός, ο γνωστός συμπατριώτης μας και «ψυχή» της αποστολής Σαμής Παϊζάνογλου, επιχειρηματίες του νησιού και φυσικά οι μουσικοί που πήραν μέρος στη συναυλία και ήταν οι: Κυριάκος Παπούλης, Ιπποκράτης Πατάκος, Ζαχαρίας Ιτσινές, Μεχμέτ Τσελεπής και Ανθίππη Παπαηλία.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΙΡΙΑΛ ΣΕ ΚΩ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟ!
Στο πλαίσιο της επίσκεψης της ελληνικής αποστολής, ο Δήμος Γιαταγάν, είχε οργανώσει επίσκεψη στο χωριό Γκιουζέλκοϊ (που στα ελληνικά σημαίνει «όμορφο χωριό»), όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της τούρκικης σειράς «Η ωραία του χωριού», που κάνει θραύση στην Τουρκία.

Στο περιθώριο της ξενάγησης, τόσο οι παραγωγοί όσο και η ομάδα των σκηνοθετών της σειράς, μίλησαν με το Δήμαρχο Νισύρου και μόλις πληροφορήθηκαν την ύπαρξη ηφαιστείου στο νησί, εξέφρασαν αμέσως το ενδιαφέρον, για να κάνουν γυρίσματα εκεί.
Στη συνέχεια όμως της κουβέντας, «έπεσε» η ιδέα, να γίνει μια νέα σειρά, βασισμένη εξ ολοκλήρου στην Κω και στη Νίσυρο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε Τούρκους «υποψήφιους» τουρίστες, να γνωρίσουν μέσω αυτής, τις ομορφιές των δύο νησιών, πρόταση που έγινε αμέσως δεκτή, τόσο από τους σκηνοθέτες, όσο και από τον κ. Κορωναίο.

Κλείστηκε μάλιστα και το σχετικό ραντεβού, με τους παραγωγούς να προγραμματίζουν την επίσκεψή τους στα 2 νησιά, μετά τις 10 Οκτωβρίου.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ
Η πρώτη ημέρα επίσκεψης της ελληνικής αποστολής, ολοκληρώθηκε με τη συναυλία που έγινε στο αρχαίο θέατρο της Στρατονίκαιας, όπου μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Γιαταγάν Χασάν Οσμέτ, ο Αντιδήμαρχος Τερτζάν Οούζ, ο Αντινομάρχης Μούγλων Μεϊλούτ Κουρμπάν, ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικάνικου Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μούγλων Κουνούρ Τσομπόν και η υπεύθυνη πολιτισμού της Περιφέρειας Μούγλων Φιλίζ Μουτλά.

Ο Δήμαρχος Γιαταγάν, αφού καλωσόρισε την ελληνική αποστολή, αναφέρθηκε στη φιλία των δύο λαών και την ανάγκη σύσφιξης των σχέσεών τους, ενώ στη συνέχεια κάλεσε στη σκηνή τον κ. Κορωναίο, προσφέροντάς του μια ανθοδέσμη.

Ο Δήμαρχος Νισύρου από την πλευρά του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άψογη φιλοξενία των διοργανωτών, υπογραμμίζοντας ότι το μόνο που χωρίζει τους δύο λαούς είναι ένα μικρό κομμάτι θάλασσας, ενώ δεν παρέλειψε να καλέσει όλους τους παριστάμενους στη Νίσυρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα τους υποδεχθεί ο ίδιος έναν – έναν στο λιμάνι»!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Οούζ, που ήταν όλες τις ώρες μαζί με την ελληνική αποστολή, φροντίζοντας και για την παραμικρή λεπτομέρεια, ανακοίνωσε στο Δήμαρχο Νισύρου, την πρόθεση του Δήμου, να καταθέσει πρόταση αδελφοποίησης των Δήμων Νισύρου και Γιαταγάν, δεσμευόμενος να βάλει το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να υπάρξει απόφαση, ώστε να προχωρήσει το αίτημα στο Υπουργείο Εξωτερικών, διαδικασία που θα επιδιώξει να ακολουθήσει και ο κ. Κορωναίος.
Πηγή: Βήμα της Κω

Διαβάστε ακόμη

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα