Σαράντα φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην Κω, δημοσιεύονται στην Ιταλική Vogue

Σαράντα φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην Κω, δημοσιεύονται στην Ιταλική Vogue

Σαράντα φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην Κω, δημοσιεύονται στην Ιταλική Vogue

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 520 ΦΟΡΕΣ

Από τον George Jeo Photography

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην Κω με μοντέλα από την Κω. Ο φωτογράφος, Γιώργος Κανιάς, 19 ετών, αλλά και όλη η ομάδα που συνεργάζεται γι'αυτές τις φωτογραφήσεις είναι από την Κω. Κατάφεραν να εισχωρήσουν στο «βασίλειο» της μόδας, στην Ιταλική Vogue, ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας παγκοσμίως.

Όταν ήμουν εγώ σε νεαρή ηλικία έλεγαν «Αν δεν είναι στη Vogue, δεν είναι στη μόδα». Ποιος ή ποιοι «κρύβονται» πίσω από το «George Jeo Photography»;

Συνέντευξη με τον ερασιτέχνη φωτογράφο Γιώργο Κανιά. Ο Γιώργος, σεμνός και λιγομίλητος, πειραματίζεται με τη φωτογραφία, διαφέρει ξεκάθαρα από όλους τους υπόλοιπους φωτογράφους του νησιού και σκηνοθετεί μαζί με την ομάδα του εικόνες από μιαν άλλη εποχή. Αν και αυτοδίδακτος, το ταλέντο ξεχειλίζει και μέχρι στιγμής έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης σε φωτογραφικά πηγαδάκια. Στις φωτογραφίες του ξεχωρίζουν πανέμορφες κοπέλες από την Κω όπως η Ελευθερία Χατζηγιακουμή, η Μάρσυ Συρεγγέλα, η Γαία Γιακαλλή, η Μαρκέλλα Αυγουλλά, η Δικαία Κουμπογιάννη, η Επιστήμη Συκούτρη, η Nady Κουκούλα, η Ειρήνη Ζαμάγια κ.ά.

Υπάρχει μια μυστικότητα σε σχέση με την ταυτότητά σας.. Υπάρχει τέτοια πρόθεση; Ποιος ή ποιοι «κρύβονται» πίσω από το «George Jeo Photography»;

Στην ουσία, όπως και στη σελίδα μου στο facebook, δε θέλω να προβάλω το δικό μου πρόσωπο αλλά καθαρά τη δουλειά μου. Στην ομάδα είμαι εγώ ως φωτογράφος, ο Μιχάλης Χατζηγιακουμής που επιμελείται το concept της φωτογράφησης , μια κοπέλα που κάνει κάποιες φορές το μακιγιάζ και τα μαλλιά, η Σούλα Αθανασοπούλου και πρόσφατα ξεκινήσαμε μια συνεργασία για τα μαλλιά των κοριτσιών με το Νίκο Γεωργιάδη.

Υπάρχει μια συγκεκριμένη νοσταλγική-ρομαντική ατμόσφαιρα σε όλες σου τις φωτογραφίες. Μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής, ίσως εξαιτίας των κουστουμιών, του μακιγιάζ, των παλαιών επίπλων. Υπάρχει "concept" ΄πίσω από κάθε φωτογραφία;

Δεν υπάρχει απαραίτητα πάντα κάποιο concept, απλώς μας αρέσει ιδιαίτερα η παλιά εποχή και θέλουμε να την προβάλουμε, πιο συγκεκριμένα, τη Βικτωριανή εποχή. Οι περισσότερες ιδέες προκύπτουν από ταινίες και τα περαιτέρω τα ψάχνουμε στο internet για να μάθουμε πως ήταν το στυλ εκείνη την εποχή και γενικότερα κάνουμε κάποια έρευνα.

Τα μοντέλα σας είναι πανέμορφα, από τα ομορφότερα κορίτσια του νησιού. Ποιο είναι το κριτήριό σας για να επιλέξετε τα μοντέλα σας;

Συνήθως, προσπαθούμε να βρίσκουμε κοπέλες που δεν είναι απλώς οι όμορφες κοπέλες αλλά να έχουν κάτι πιο ιδιαίτερο. Ψάχνουμε ανάμεσα σε φίλες, ή μπορεί να εντοπίσουμε κάποιο κορίτσι στο facebook, της στέλνουμε μήνυμα, κανονίζουμε για καφέ, συζητάμε κι έτσι κανονίζουμε και τη δουλειά.

Πόσο δύσκολο είναι τελικά για έναν ερασιτέχνη φωτογράφο, όπως εσύ, να επιλεγούν οι φωτογραφίες του από έναν κολοσσό της μόδας όπως είναι η Vogue και τι σημαίνει αυτό πρακτικά για σένα και τη μετέπειτα πορεία σου;

Πιστεύω ότι είναι αρκετά δύσκολο από την άποψη ότι σου δίνεται η δυνατότητα να στείλεις κάποιες φωτογραφίες κι από κει και πέρα είναι στο χέρι των editors (των συντακτών) αν θα τις ανεβάσουν στο site του περιοδικού ή όχι. Μέχρι στιγμής, νομίζω πως έχουν ανέβει 40-44 φωτογραφίες. Όσο για το τι σημαίνει, είναι ένα «συν» στο βιογραφικό, κάτι που θα με βοηθήσει. Η Vogue είναι ένα πασίγνωστο περιοδικό μόδας και είναι καλό να υπάρχει στις φωτογραφίες μου η σφραγίδα του περιοδικού.

Πόση ώρα διαρκεί μία φωτογράφηση; Υπάρχει μεγάλη επεξεργασία στην τελική φωτογραφία;

Μία φωτογράφηση κρατάει από δύο ώρες, έχει τύχει να κρατήσει και τέσσερις-πέντε ώρες. Επεξεργασία υπάρχει κι είναι αναλόγως τι χρειάζεται για να αναδειχθεί η κάθε φωτογραφία.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάνει κάποια σχέδια ακόμα Έχουν ανοίξει κάποιοι δρόμοι, έχω δεχτεί κάποια μηνύματα στη σελίδα μου, έχουν γραφτεί κάποια άρθρα, αλλά προς το παρόν προσπαθούμε να πηγαίνουμε με αργούς ρυθμούς ώστε να βελτιωνόμαστε σιγά-σιγά, δε θέλουμε να κάνουμε απότομες κινήσεις. Ίσως αργότερα σπουδάσω κάτι σχετικό με τη φωτογραφία στην Αθήνα ή στο εξωτερικό.

Πηγή: kosvoice.gr

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο