Να αναλάβουν δράση οι δήμοι μας ζητά ο Δήμαρχος Λέρου

Να αναλάβουν δράση οι δήμοι μας ζητά  ο Δήμαρχος Λέρου

Να αναλάβουν δράση οι δήμοι μας ζητά ο Δήμαρχος Λέρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 423 ΦΟΡΕΣ

Στην προσυνεδριακή συνάντηση εργασίας των Δήμων της Δωδεκανήσου, ενόψει της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Συνεδρίου Υγειών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, τον προσεχή Οκτώβρη, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μ. Κόλιας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ν. Μπίλλης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο γ. γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Δ. Καλογερόπουλος, ο γ. γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σ. Σπυρίδων, ο περιφερειάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος, ο πρώην Βουλευτής κ. Ι. Παππάς, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών – Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Χ. Μανιάς καθώς και δήμαρχοι των υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου.

Τα θέματα που απασχόλησαν την προσυνεδριακή αυτή συνάντηση, έχουν να κάνουν με τα σπουδαιότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της νησιωτικής Ελλάδας, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, την κοινωνική πολιτική και την υγεία.

Ο Δήμαρχος Λέρου, ως πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τονίζοντας την αναγκαιότητα της ενίσχυσης του ρόλου του ΦΟ. Δ. Σ. Α. με σκοπό την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος, μέσα από την τεχνική υποστήριξη των νησιωτικών δήμων που δεν διαθέτουν τεχνικές υπηρεσίες για τη χωροθέτηση νέων ΧΥΤΥ και ΧΥΤΑ, αλλά και την οικονομική υποστήριξη για τη χρηματοδότηση μελετών ωρίμανσης έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης ΑΣΑ.

Ο κ. Κόλιας μίλησε και για το θέμα της υγείας, επισημαίνοντας τα προβλήματα που παρατηρούνται στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου από τις ελλείψεις ιατρών, αναλώσιμων, ιατρικών μηχανημάτων και γενικά την ανεπάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τόνισε επίσης, ότι πρέπει να δοθεί ηχηρό μήνυμα στην κεντρική εξουσία, μέσω της Κ. Ε. Δ. Ε., ότι οι δήμοι της Δωδεκανήσου δεν πρέπει να επικαλούνται αναρμοδιότητα και να παρακολουθούν άβουλοι και αδρανείς τις υποβαθμίσεις των δομών της υγείας.

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων