Απάντηση Χατζημάρκου για τη συνεργασία με Υψηλάντη

Απάντηση Χατζημάρκου για τη συνεργασία με Υψηλάντη

Απάντηση Χατζημάρκου για τη συνεργασία με Υψηλάντη

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 876 ΦΟΡΕΣ

«Εμείς δεν έχουμε παρωπίδες», υποστηρίζει

Απάντηση σε όσα συζητιούνται αναφορικά με τον επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος πορεία ανατροπής» Γιώργο Υψηλάντη και τη θέση που κατέχει πλέον στην ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, έδωσε χτες ο περιφερειάρχης.

Ο κ. Χατζημάρκος κληθείς συγκεκριμένα να σχολιάσει τον αντίκτυπο που είχε αυτή η απόφαση δήλωσε ότι πρόκειται για μία συνεργασία σε διοικητικό επίπεδο, τονίζοντας ότι η νέα περιφερειακή αρχή δεν έχει παρωπίδες. Παράλληλα υπογράμμισε ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά θα πρέπει να πληρώνονται λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το αντίθετο αποτελεί λαϊκισμό.

Αναλυτικά ο περιφερειάρχης δήλωσε για το θέμα τα εξής:
«Διάβασα ότι ο κ. Υψηλάντης διορίστηκε στην ενεργειακή. Δεν διορίστηκε, η θέση είναι μέλους του δ.σ. είναι μέλος της διοίκησης της εταιρίας.

Η απόφαση από το περιφερειακό αφορά το δ.σ. της ενεργειακής. Σε αυτή τη χώρα έχουμε ωριμάσει αρκετά όλοι ώστε να μπορούμε να συνεργαζόμαστε ακόμα και αν δεν έχουμε την ίδια ιδεολογική θεωρία.

Δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου πως θα γινόταν αντικείμενο συζήτησης σε μία χώρα που πτώχευσε γιατί είχε μπλέ και πράσινα καφενεία και δεν έβαλε μυαλό ακόμα ενώ πτώχευσε, μία συνεργασία σε ένα επίπεδο διοικητικό.

Δεν το καταλαβαίνω. Αν σε έναν χώρο υπάρχει μία συζήτηση δεν με αφορά. Εμείς ως περιφερειακή αρχή αποδεικνύουμε ότι καθημερινά δεν έχουμε ούτε παρωπίδες ούτε φραγμούς και αυτοπεριορισμούς βάζουμε δικούς μας, δικούς σας δικούς τους κλπ, και λειτουργούμε με έναν τρόπο όπως τον είχαμε περιγράψει προεκλογικά.

Δηλαδή έξω και μακριά από τις παθογένειες που μας έφεραν στο χάλι που βρισκόμαστε σήμερα.
Το αν είναι έμμισθη η θέση ή όχι θα σας δώσω μία άλλη απάντηση. Εγώ είμαι εναντίον του λαϊκισμού που λέει ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να είναι άμισθοι. Όσοι έχουν καλλιεργήσει αυτό το λαϊκισμό έχουν κάνει πολύ μεγάλο κακό σε αυτό τον τόπο και στα δημόσια πράγματα πουθενά στον πλανήτη δεν υπάρχει αυτό είναι μία Ελληνική πατέντα. Αν ηγείσαι ενός οργανισμού τόσο μεγάλου, τι θα έπρεπε να κάνω; να αναζητώ ανθρώπους που επιθυμούν να καταστραφούν; Γιατί ; αυτό θα πει υπηρετώ τα κοινά;

Αν κάποιος δεν είναι δημόσιος υπάλληλος πως θα ασχοληθεί με τα κοινά; Πρέπει να καταστραφεί; Αυτό είναι δημοκρατία; Όχι . Δημοκρατία είναι οποιοσδήποτε να πηγαίνει σε οποιοδήποτε αξίωμα.

Το να καλλιεργείται ο λαϊκισμός περί άμισθων θέσεων, καλλιεργούμε τον αποκλεισμό ανθρώπων από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις να ασχοληθούν με τα κοινά.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός από αυτό μεγαλύτερη περιφρόνηση στο σύνταγμα και τη δημοκρατία από αυτό. Προσωπικά πιστεύω ότι όλες οι θέσεις πρέπει να είναι έμμισθες».

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας

Ερώτηση 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη ίδρυσης Ιατρικού Συλλόγου Καρπάθου και Κάσου

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, κ. Fariz Rzayev