Ανοικτή επιστολή ενός πρώην μέλους του ΠΑΣΟΚ

Ανοικτή επιστολή  ενός πρώην μέλους του ΠΑΣΟΚ

Ανοικτή επιστολή ενός πρώην μέλους του ΠΑΣΟΚ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 574 ΦΟΡΕΣ

Συμβουλεύει να μην αδικούν εαυτούς πρώην σύντροφοι

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα με τίτλο «Δεν μπορούν κάποιοι να διχάσουν το ΠΑΣΟΚ», και έχει σχέση με τις επεισοδιακές εκδηλώσεις με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του κινήματος από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, έχω να παρατηρήσω-υπενθυμίσω ορισμένα πράγματα.

Γιατί προκάλεσαν λύπη στο σημερινό γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τα όσα συνέβησαν στην Αθήνα; Όλα αυτά ήταν αναμενόμενα μετά τη σκόπιμη διάλυση των κομματικών οργανώσεων και στη συνέχεια κάθε στέλεχος του κινήματος δημιούργησε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά την ιστορική διακήρυξη και το καταστατικό το έγραψαν στα παλιά τους υποδήματα!!

Στις 3/9/14 θα έτριξαν τα κόκκαλα των ΚΑΛΛΕΡΓΗ-ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ (και του Ανδρέα Παπανδρέου), που απαίτησαν Σύνταγμα από τον Όθωνα, αλλά στη συνέχεια το παραβίαζε ο ίδιος και οι διάφοροι Κωλέτηδες κατ’ εξακολούθηση.

Ποιοι ευθύνονται και ανέχθηκαν την εκλογή Προέδρου Κινήματος από άτομα που έτυχε να περάσουν (έστω και μία φορά) έξω από τα γραφεία κάποιας οργάνωσης; Στη συνέχεια ο κατ’ αυτόν τον τρόπο εκλεγείς Προεδρος διατυμπάνιζε URBI ET ORBY ότι εκλέχθηκε με 1.000.000 και πλέον μέλη (τουρίστες-καφενόβιοι-οικονομικοί μετανάστες. Το ίδιο ακριβώς “κολπάκι” εφάρμοσε μετέπειτα και ο αρχηγός της Ν.Δ.

Ποιοι ευθύνονται για το γεγονός ότι μετά τις εκλογές της 18/10/81, τα μέλη τριπλασιάστηκαν; Σε αυτό έχω και εγώ τη δική μου ευθύνη, διότι σαν Γραμματέας της Οργάνωσης, κοινής ωφέλειας δεν αντέδρασα στην προτροπή να ανοίξουμε τις οργανώσεις, χωρίς την πιστή εφαρμογή του σχετικού άρθρου του καταστατικού. Το ίδιο ακριβώς συνέβη σε πανελλαδική κλίμακα.

Ο Λένιν μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης είχε ζητήσει να κλείσουν οι οργανώσεις, διότι θα εισέλθουν σ’ αυτές οι “ευκαιριακοί”. Σας θυμίζει τίποτα το τελευταίο;

Ποιοι ευθύνονται για το γεγονός ότι στους προθαλάμους των Υπουργικών, Νομαρχιακών, Δημαρχιακών Γραφείων κ.τ.λ. τοποθετήθηκαν συγγενικά-φιλικά πρόσωπα, άσχετα με το αντικείμενο και με το κίνημα, τα οποία συμπεριφέροντο στους πολίτες και στα μέλη του κινήματος με ύφος 100 καρδιναλίων;

Ποιοι ευθύνονται για το φαγοπότι και την κακοδιαχείριση-σπατάλη του δημοσίου χρήματος, για τα αμφιβόλου σκοπιμότητας έργα, μέσα στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας (τότε) και στους Ο.Τ.Α. (τους πιο διεφθαρμένους της Υδρογείου);


Αυτά τα συμπεράσματα δεν είναι δικά μου, αλλά προέκυψαν από εκθέσεις Οικονομικών Επιθεωρητών.

Αν το κίνημα απαιτούσε να σταλούν αυτοί οι παρείσακτοι στα αρμόδια Υπηρεσιακά Όργανα με το ερώτημα της απολύσεως, τότε το κίνημα θα έπαιρνε την ανιούσα και όχι τη σημερινή κατιούσα. Και ας αφήσουν μερικοί το ψευτοεπιχείρημα του πολιτικού κόστους.

Ο κόσμος θα εκτιμούσε και θα επικροτούσε τέτοιες ενέργειες κάθαρσης, και πάνω απ’ όλα “αυτοκάθαρσης”. Αυτά συνέβησαν διότι δεν υπήρχε οργάνωση. Ο αείμνηστος ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ έλεγε: “οργάνωση, οργάνωση, οργάνωση”!

Έτσι φτάσαμε στο ξεπούλημα του ΟΤΕ, στην κρατική (παρακαλώ) DEUTCHE TELECOM. Έτσι ο ΟΤΕ θα ονομαστεί ΟΤΕ-ΕΛΛΑΣ, η ΔΕΗ θα λέγεται ΔΕΗ-ΕΛΛΑΣ κ.ό.κ. Οπωσδήποτε η λέξη “ΕΛΛΑΣ” ακολουθεί για να μη θίγεται το φιλότιμό μας!

Η διαφορά μεταξύ πουλήματος και ξεπουλήματος θα βρεθεί αργότερα (αφού πρώτα φροντίσουν να παραγραφεί το αδίκημα) κάπου στο εξωτερικό. Επίσης αυτοί οι λεβέντες μας, έχουν και άλλα προσόντα: να αγοράζουν ακριβά, όπως π.χ. τα μπακάλικα της εταιρείας “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” στοίχισαν δισεκατομμύρια ευρώ (αν δεν κάνω λάθος η υπόθεση εκκρεμεί στη δικαιοσύνη).

Πού ήταν το κίνημα (εποχή 8ετίας Σημίτη) παραμονές διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων; Πολλά έργα δεν είχαν καν ξεκινήσει, αλλά είχαν προβλέψει το “κολπάκι” της απευθείας ανάθεσης σε φιλικά τους πρόσωπα, με συνέπεια το κόστος να ανεβαίνει στα ύψη (ακόμα και 200%).

Η διαφορά μεταξύ προϋπολογισμού και απολογισμού θεωρείται ύποπτη αν υπερβαίνει το 15%. Στα Ολυμπιακά έργα δε θεωρείται ύποπτη; Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αυστραλία και στη Βαρκελώνη, δεν κόστισαν πάνω από το 2% του ΑΕΠ, ενώ στην Ελλάδα έφτασε το 5% του ΑΕΠ.

Ο Σημίτης μαζί με τον κ. Πάγκαλο, παρέδωσαν τον Οτσαλάν, ενώ αν ζούσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος θα έλεγε ότι: “είναι πολύ μικρή η Ελλάδα για να διαπράξει τόσο μεγάλη ατιμία”.

Επίσης, η εκσυγχρονιστική κλίκα του ΠΑΣΟΚ (η οποία ενώθηκε σήμερα και συγκυβερνά με τη μεταρρυθμιστική κλίκα της Ν.Δ.) ευθύνεται για το δόλιο και αντιδημοκρατικό τρόπο που μας έβαλε στην ΟΝΕ, δηλ. προηγήθηκε η νομισματική ενοποίηση της Πολιτικής. Αλλά, όπως ήταν οι Κωλέτηδες το μάτι και το αυτί του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Γκιζώ, έτσι και οι σημερινοί Κωλέτηδες ήταν και είναι το μάτι και το αυτί του Βερολίνου!!!

Ποιος έπαιξε τα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που κατά τρόπο μαφιόζικο πέρασαν στα χέρια όσων είχαν εσωτερική πληροφόρηση; Έτσι νομοτελειακά φθάσαμε στην πτώχευση και τα χειρότερα έρχονται.

Οι συνέπειες της πτώχευσης του 1897 τελείωσαν το 1997 (μετά από 100 χρόνια, ενώ οι συνέπειες της σημερινής πτώχευσης θα ξεπεράσουν τα 200 χρόνια.

Δεν υπάρχει ανάγκη να αναστηθεί ο Ντεγιάννης, ο Εθνικός Δικαστής. Υπάρχουν και σήμερα Ντεγιάννηδες, μην αμφιβάλλετε γι’ αυτό και δεν έχει σημασία αν είναι πολλοί ή λίγοι, αλλά υπάρχουν και αυτούς φοβούνται. Γι’ αυτό κρατιούνται με νύχια ή με δόντια στο σβέρκο μας.

Φανταστήκατε ποτέ την εικόνα όσων κυβέρνησαν και συγκυβέρνησαν τη χώρα μετά το 1996 να περνούν την πύλη του Κορυδαλλού;

Στους αγαπητούς φίλους Τιμ. Παρασκευά και Δημ. Μοσχογιάννη θα συμβούλευα να μην υπερασπίζονται το αμαρτωλό κοκτέιλ των εκσυγχρονιστών και μεταρρυθμιστών, διότι είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ και παιδιά Δοσίλογων. Αδικείτε τους εαυτούς σας.

Ο ελληνικός λαός είναι γεμάτος θλίψη-αγανάκτηση-αηδία-απογοήτευση, διότι τόσα χρόνια, τόσα όνειρα, τόσοι αγώνες πήγαν στράφι, για έναν κόσμο απαλλαγμένο από την ανθρώπινη εκμετάλλευση. Αυτά ξεχάστηκαν; Δεν καταλάβατε ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε πορεία την 8ετία του Σημίτη προς το νεοφιλελευθερισμό και απλά στις 3/9/14 έγινε το μνημόσυνο;

Τότε, μερικοί προλάβαμε και κατεβήκαμε από το τρένο που οδηγούσε ο Σημίτης. Επί εποχής του έγινε η πρώτη, τεχνηέντως μεν, βίαιη δε, αναδιανομή και ανακατανομή του πλούτου (από τους πολλούς στους λίγους), μέσω Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σήμερα γίνεται η δεύτερη αρπαγή της ιδιοκτησίας μέσω ΕΝΦΙΑ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πιάσουν δουλειά τα Ειδικά Δικαστήρια!

Τέλος, υπενθυμίζω, ότι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που μεταπήδησαν στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι καθόλου “σαβούρες”, όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, και δεν πρέπει να σας διαφεύγει της προσοχής, ότι η ιστορία αυτού του τόπου γράφτηκε από “σαβούρες” και “γραφικούς” και όχι από βολεμένους!

Επίσης, τα μέλη που μεταπήδησαν στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα αγγίζει η “Παγκάλειος Ρήση” ότι δήθεν όλοι μαζί τα φάγαμε.

Αντίθετα τα μέλη που μεταπήδησαν από άλλους πολιτικούς χώρους στο ΠΑΣΟΚ, βαρύνονται από οικονομικές ατασθαλίες. Κάντε και συνέδριο μαζί με τη Ν.Δ. Δεν έχετε και πολλές διαφορές.

Με τα παραπάνω που γράφω δε σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επαναπαυθεί. Είναι πολλοί αυτοί που μετά τις εκλογές θα προσπαθήσουν να πιάσουν “πρώτο στασίδι” για να συνεχίσουν το φαγοπότι.

Επάνω σε αυτό ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ερωτήθηκε απάντησε το εξής: «ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ». Η τελευταία λέξη είναι δίσημη ανάλογα με το αν τονισθεί η λήγουσα ή η προπαραλήγουσα!!!

Εμμανουήλ Γαλανόπουλος
πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ
Πρώην γραμματέας Οργάνωσης Κοινής Ωφέλειας
Κάτοικος Λαχανιάς Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή