Δέκα χρόνια κάθειρξη σε έλληνα δουλέμπορο

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε έλληνα δουλέμπορο

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε έλληνα δουλέμπορο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 288 ΦΟΡΕΣ

Η ποινή των 10 ετών κάθειρξης και το χρηματικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 45χρονο έλληνα ο οποίος κατηγορείται για προώθηση λαθρομεταναστών εκ κερδοσκοπίας.

Πρόκειται για τον Μελέτιο Ρούσσο ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο και καταδικάστηκε στην παραπάνω ποινή για την «βοήθεια» που θέλησε να δώσει, έναντι αμοιβής, σε 25χρονη Σύρια προκειμένου να ταξιδέψει από τη Ρόδο στο εξωτερικό.

Η σύλληψη του 45χρονου έγινε τον Απρίλιο του 2013 και μαζί του κατηγορούνταν η 25χρονη Σύρια για χρήση πλαστού εγγράφου (πλημμέλημα) η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή, αλλά και ένας ακόμη νεαρός αλλοδαπός ο οποίος κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Κώστας Ασλάνης.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις 9 Απριλίου 2013 το πρωί στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα κατά τον έλεγχο ταξιδιωτικών εγγράφων που έκαναν εντόπισαν τον 45χρονο να συνοδεύει την 25χρονη, η οποία κάνοντας χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας επιχείρησε να ταξιδέψουν για Μπέργκαμο Ιταλίας.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο 45χρονος είχε λάβει ως αμοιβή για την διευκόλυνση που παρείχε στην αλλοδαπή το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Ένα (1) εξ΄ ολοκλήρου πλαστό δελτίο Ελληνικής ταυτότητας
- Ένα (1) κινητό τηλέφωνο
- Το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου