Λιγότεροι Bρετανοί πήγαν διακοπές το τελευταίο δωδεκάμηνο

Λιγότεροι Bρετανοί πήγαν διακοπές το τελευταίο δωδεκάμηνο

Λιγότεροι Bρετανοί πήγαν διακοπές το τελευταίο δωδεκάμηνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 279 ΦΟΡΕΣ

σύμφωνα με τα ευρήματα της Έκθεσης Καταναλωτικών Τάσεων Διακοπών της βρετανικής ένωσης τουριστικών πρακτόρων

Διαφορά 3 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφεται στο ποσοστό των βρετανών τουριστών που πήγαν διακοπές κατά το δωδεκάμηνο που λήγει τον Ιούλιο του 2014, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με τα ευρήματα της Έκθεσης Καταναλωτικών Τάσεων Διακοπών της βρετανικής ένωσης τουριστικών πρακτόρων, ABTA.

Σε αντίθεση με τη γενικότερη τάση, πάντως, ο ελληνικός τουρισμός καταγράφει μια από τις καλύτερες χρονιές φέτος στη βρετανική αγορά, έχοντας στο πρώτο εξάμηνο αύξηση 40% βρετανών στις αφίξεις, με παραπλήσια ποσοστά αύξησης στα έσοδα.

Σύμφωνα με την έκθεση, από 83% που ήταν το ποσοστό των βρετανών που έκαναν το περυσινό δωδεκάμηνο διακοπές, φέτος, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 80%.

Μικρή πτώση επίσης καταγράφηκε και στο μέσο αριθμό διακοπών ανά άτομο, ο οποίος από 3,1 διακοπές πέρυσι, φέτος έπεσε στις 3. Ωστόσο, ο αριθμός των διακοπών των βρετανών στο εξωτερικό παρέμεινε σταθερός στις 1,2 ανά άτομο.

Οι κάτοικοι των βορειοανατολικών και ανατολικών περιοχών καθώς και της Σκωτίας έκαναν τις λιγότερες διακοπές σε χώρες του εξωτερικού ανά άτομο, με τους Λονδρέζους και τους κατοίκους των βορειοδυτικών περιοχών της Βρετανίας να κάνουν τα περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι Λονδρέζοι ξεπερνούν τους Σκωτσέζους στον αριθμό ταξιδίων και, όπως έδειξε η έκθεση, είναι εκείνοι που κάνουν τις περισσότερες διακοπές. Περισσότεροι από ένας στους 10 Λονδρέζους έκαναν 4 ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο δωδεκάμηνο. Οι Ουαλοί πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο αριθμό εσωτερικών διακοπών (2,2 ανά άτομο).

«Ενώ η αγορά είχε σημάδια μεγάλης ανόδου στις αρχές του έτους, με την εμπιστοσύνη του καταναλωτή να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, τους επόμενους μήνες η αγορά διακοπών παρουσίασε ύφεση, ίσως ως αποτέλεσμα της ευρύτερης πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο αλλά και του καλού καιρού στο Ην. Βασίλειο τον Ιούνιο και Ιούλιο, οι οποίοι έχουν αντίκτυπο στις πωλήσεις διακοπών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ABTA, Mark Tanzer.

Παράλληλα, αύξηση παρατηρείται στη ζήτηση για πακέτα διακοπών, με το 51% των βρετανών να κάνει κράτηση για ένα πακέτο, έναντι του 46% που έκανε κράτηση το προηγούμενο δωδεκάμηνο. Επιπλέον, το 62% του δείγματος απάντησε ότι «ήθελε να είναι όλα οργανωμένα» και το 61% πιστεύει ότι τα πακέτα έχουν το καλύτερο value for money.

Οι διακοπές city break ξεπερνούν πια τις διακοπές στο πρότυπο ήλιος-θάλασσα. Πέρυσι, το 42% των βρετανών έκανε διακοπές city break, έναντι του 38% που έκανε διακοπές σε παραθαλάσσιους προορισμούς.

Τα δύο τρίτα των καταναλωτών έκαναν κρατήσεις για τα ταξίδια τους στο διαδίκτυο, ενώ το 93% αυτών χρησιμοποίησαν σταθερό υπολογιστή. Οι κρατήσεις από τάμπλετ αυξήθηκαν από 10% το 2013 σε 18%, με τις συσκευές αυτές να είναι πιο δημοφιλείς στο ηλικιακό γκρουπ 25-34. Αυτοί που χρησιμοποίησαν κινητό ήταν 17% φέτος έναντι 13% πέρυσι.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ο αριθμός των οικογενειών που έκαναν ετήσιες διακοπές τουλάχιστον 7 διανυκτερεύσεων στο εξωτερικό, παρέμεινε σταθερός, με το 27% των γονέων να ταξιδεύουν μαζί με τα νεότερα τέκνα τους.

Λίγο παραπάνω από το ένα τρίτο όσων πήγαν διακοπές φέτος, έκαναν πρώιμη κράτηση, σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό (27%) το 2013.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά

Οι αεροπορικές στη μάχη της Ελλάδας

Έως και 20.000 Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά αυτή την εβδομάδα

Jobmatch: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό