Διδακτική η επίσκεψη των μαθητών του 3ου Λυκείου Ρόδου στο Rainbow

Διδακτική η επίσκεψη των μαθητών του 3ου Λυκείου Ρόδου στο Rainbow

Διδακτική η επίσκεψη των μαθητών του 3ου Λυκείου Ρόδου στο Rainbow

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 727 ΦΟΡΕΣ

Προσέτρεξαν στην πρόσκληση του σχολείου και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου σε ένα από τα πλέον πράσινα πλοία που πλέουν στις θάλασσες του πλανήτη μας

Ομάδα από 26 μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) προσέθεσαν ακόμη ένα κρίκο στην αλυσίδα των περιβαλλοντικών τους δράσεων και ενεργειών.

Στο πλαίσιο της οικολογικής ευαισθητοποίησης των μελλοντικών πολιτών η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου επισκέφθηκε το πλοίο - πρεσβευτή της GREENPEACE, RAINBOW WARRIOR 3, το οποίο βρίσκεται στο νησί μας προκειμένου να προωθήσει την οικολογική της εκστρατεία.

Η GREENPEACE, απόλυτη αποδεσμευμένη από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και δέσμια μόνο των οικολογικών της προτεραιοτήτων και επιταγών, βρίσκεται με το Rainbow Warrior 3 στη Ρόδο με στόχο να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία σε ενεργειακά θέματα και ειδικότερα για τον περιορισμό κατανάλωσης πετρελαίου στην παραγωγή ηλεκτρισμού.

Η προοπτική κατασκευής ενός νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, αντί της διασύνδεσης με υποθαλάσσιο καλώδιο από την ηπειρωτική χώρα, αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για τον τόπο μας.

Τα ευαίσθητα αυτιά των παιδιών του σχολείου δεν κωφεύουν στα μηνύματα των καιρών μας και μετά από τις περσινές οικολογικές δράσεις (μια συμμετοχή σε αναδάσωση και δύο καθαρισμοί) ήδη από τις πρώτες στιγμές του σχολικού έτους δίνουν δείγματα γραφής.

Προσέτρεξαν στην πρόσκληση του σχολείου και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου σε ένα από τα πλέον πράσινα πλοία που πλέουν στις θάλασσες του πλανήτη μας. Με την ευκαιρία της επίσκεψης η περιβαλλοντική ομάδα απέκτησε και ταυτότητα με νονό την GREENPEACE: RHODES' RAINBOW WARRIORS και δηλώνει ετοιμοπόλεμη για περιβαλλοντικές δράσεις προερχόμενες από τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς.

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)