Έντονες διεργασίες για τα ψηφοδέλτια της Δωδεκανήσου

Έντονες διεργασίες για τα ψηφοδέλτια της Δωδεκανήσου

Έντονες διεργασίες για τα ψηφοδέλτια της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1429 ΦΟΡΕΣ

Συζητιούνται αρκετά ονόματα και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον

Μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει το θέμα των πρόωρων εκλογών, αφού αναζητείται ο αριθμός των 180 βουλευτών για την προεδρική πλειοψηφία, ήδη όμως σε τοπικό επίπεδο έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες (ανεπισήμως) για τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών.

Επειδή πράγματι είναι πιθανόν να στηθούν κάλπες μέσα στους επόμενους μήνες (κάποιοι θεωρούν και δεδομένη μια τέτοια εξέλιξη) ήδη έχουν αρχίσει και συζητιούνται τα περί των υποψηφιοτήτων, στα κομματικά γραφεία.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι εκλογές θα είναι ιδιαίτερα “σκληρές” (για πολλούς λόγους) έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για “διεύρυνση” των ψηφοδελτίων έτσι ώστε να υπάρξει και το ανάλογο αποτέλεσμα, αφού ως γνωστόν η κατανομή των εδρών θα κριθεί οριακά λόγω του εκλογικού νόμου.

Τα πράγματα πάντως αναμένεται να ζεσταθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αναλόγως των πολιτικών εξελίξεων, για το αν θα γίνουν ή όχι εκλογές.

Στη Νέα Δημοκρατία είναι δεδομένο ότι θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο οι νυν βουλευτές κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης και Μάνος Κόνσολας, καθώς και ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Παππάς. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με την ανεξάρτητη βουλευτή κ. Μίκα Ιατρίδη, για την οποία φημολογείται εντόνως ότι θα επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν.

Η ίδια πάντως η κ. Ιατρίδη έχει διαψεύσει ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, όμως, στην πολιτική οι εξελίξεις κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς διαμορφώνοντας νέα δεδομένα.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται έχουν πέσει στο τραπέζι τα ονόματα του κ. Στράτου Καρίκη, του κ. Γιάννη Φλεβάρη, της κ. Νατάσας Βενετοκλή, της κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, του κ. Στέφανου Δράκου, και άλλων στελεχών.

ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ήδη να υπάρχει συνωστισμός, με μόνο σίγουρο την συμμετοχή του νυν βουλευτή κ. Δημήτρη Γάκη και του γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού.

Εντόνως συζητείται το όνομα του κ. Μιχάλη Κόκκινου, όπως επίσης και του πρώην βουλευτή κ. Γιώργου Κασσάρα, ενώ μέχρι πρότινος στο τραπέζι βρισκόταν και το όνομα του κ. Γ. Υψηλάντη.

Συζητήσεις επίσης γίνονται για τις υποψηφιότητες του Ηλία Καματερού, του δημοσιογράφου και συγγραφέα κ. Χριστόφορου Κάσδαγλη, του κ. Χαρ. Ευθυμιάδη και του πρώην δήμαρχου Λειψών κ. Μπενέτου Σπύρου.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ θα ηγηθούν του ψηφοδελτίου ο νυν βουλευτής κ. Δημ. Κρεμαστινός και οι πρώην βουλευτές Γιώργος Νικητιάδης και Νίκος Ζωίδης. Το ερωτηματικό είναι αν θα “επιστρατευτούν” και βρεθούν στο ψηφοδέλτιο ο πρώην περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Εντόνως επίσης συζητείται το όνομα του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Μαν. Γλυνού, που θεωρείται ισχυρή υποψηφιότητα, όπως επίσης και το όνομα της πρώην αντιπεριφερειάρχη κ. Λίτσας Φτακλάκη. Στο βόρειο συγκρότημα, γίνεται συζήτηση για τον πρώην δήμαρχο Καλύμνου κ. Δημ. Διακομιχάλη ενώ για την Κω, συζητείται εντόνως το όνομα του Θεοδόση Νικηταρά.

ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ υποψήφια θα είναι η κ. Μαρία Αγγέλου και νέα στελέχη του κόμματος, ενώ στη ΔΗΜΑΡ τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσεο.

ΣΤΟ ΚΚΕ το ψηφοδέλτιο αναμένεται να απαρτίζουν ο Τάκης Πότσος, η Λίλα Καφαντάρη, ο Λουκάς Κωτσαδάμ, ο Γιάννης Σαρικάς κ.ά.

Ενδιαφέρον παρατηρείται επίσης και για το ΠΟΤΑΜΙ του κ. Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο σημειωτέον με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών εκλέγει βουλευτή στα Δωδεκάνησα.

Είναι πιθανόν πάντως για όλα τα κόμματα να προκύψουν νέα δεδομένα στην πορεία, ανάλογα την στρατηγική που θα ακολουθήσουν και τους σχεδιασμούς που θα υπάρξουν.

Σε περίπτωση βέβαια που τελικά εξασφαλιστεί πλειοψηφία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τα πράγματα θα αλλάξουν.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο