Εικόνες ντροπής στο αεροδρόμιό μας

Εικόνες ντροπής στο αεροδρόμιό μας

Εικόνες ντροπής στο αεροδρόμιό μας

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 12897 ΦΟΡΕΣ

Στο... σκοτάδι περιμένουν σε ουρές εκατοντάδες τουρίστες

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό που συμβαίνει αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Εικόνες ντροπής που φανερώνουν τριτοκοσμικότητα, διαδραματίζονται εδώ και πολλές ώρες στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ και στις αίθουσες αναχωρήσεων εξωτερικού καθώς δεν... υπάρχει επαρκής φωτισμός!

Οι τουρίστες και το προσωπικό ασφαλείας του αερολιμένα, βρίσκονται με τους... φακούς των κινητών τηλεφώνων ανά χείρας, σκουντουφλώντας δεξιά κι αριστερά, ενώ βεβαίως τα πικρόχολα σχόλια απο την πλευρά των τουριστών (ειδικά των γερμανών) δίνουν και παίρνουν όπως μας πληροφόρησαν αναγνώστες της Ροδιακής που έτυχε να ταξιδεύουν στο εξωτερικό σήμερα.

Το θέμα δεν είναι βεβαίως... αποψινό. Έχει καταγραφεί κι έχει επισημανθεί κι άλλες φορές. Αιτία είναι οι κακοτεχνίες που έχουν γίνει στον σχεδιασμό του νέου συγκροτήματος τις οποίες πληρώνει (και αυτές σήμερα) η Ρόδος κι ο τουρισμός μας.

Σήμερα, Κυριακή, οι αναχωρήσεις τουριστών ήταν χιλιάδες. Χιλιάδες ήταν αντίστοιχα κι οι διαμαρτυρίες των επιβατών. Ακούει κανείς; - είναι το ερώτημα.

Κι όλα αυτά, σε ένα αεροδρόμιο στο οποίο οι φόροι απο το γνωστό ΣΠΑΤΟΣΗΜΟ ανέρχονται σε περίπου 45 εκατομμύρια ετησίως! Χρήματα τα οποία κάποιοι επέτρεψαν και επιτρέπουν μέχρι σήμερα, να φεύγουν απο τη Ρόδο αντί να αξιοποιούνται ανταποδοτικά εδώ στο νησί μας και να μην έχουμε ανάγκη κανέναν!
Αντί αυτού, κάποιοι με την ανοχή πολλών δικών μας και την σιωπή πολλών περισσοτέρων, επιτρέπουν να κλείνουν τρύπες σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια και σε ανοίγματα του κράτους των Αθηνών που επί δεκαετίες τώρα, βυζαίνει τη Ρόδο μας.

Το σκοτάδι, δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στο αεροδρόμιό μας. Θα αποφασίσουμε άραγε κάποτε ως ροδίτες να... σηκώσουμε τους διακόπτες;
 

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου