Με απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες του Σαββατοκύριακου

Με απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες του Σαββατοκύριακου

Με απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες του Σαββατοκύριακου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 888 ΦΟΡΕΣ

Λόγω θανάτου του οπαδού του Εθνικού - Ανακοίνωση και της ΕΠΟ

Ο θάνατος του οπαδού του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, ήταν ο λόγος για να αναβληθεί όλη η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα το προσεχές Σαββατοκύριακο...

Πρόκειται για μια απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού η οποία λήφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και ανακοινώθηκε και επίσημα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά αυτή πρόκειται για μια απόφαση ένδειξης σεβασμού στη μνήμη του οπαδού του Εθνικού ο οποίος απεβίωσε σήμερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υφυπουργείου:

«Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε σήμερα τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής».

Τι επηρεάζεται…
Όπως ορίζει η απόφαση αυτή του υφυπουργού δεν θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω διοργανώσεις…

- Η 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας
- Κύπελλο Ελλάδος μπάσκετ – 3η αγωνιστική Β” Φάση
- Η 3η αγωνιστική της Γ” Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.
- Η 2η αγωνιστική της Α1 χαντμπολ

Ένα από τα ζητήματα τα οποία αναμένεται να διευκρινιστούν είναι εάν το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις που αναβάλλονται ή το πρόγραμμα των κατηγοριών θα συνεχιστεί ως έχει και θα μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία οι αγώνες που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της υπουργικής απόφασης.

Δήλωση Ανδριανού
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ένας νέος άνθρωπος, αφού χαροπάλευε για δύο εβδομάδες, έχασε σήμερα τη ζωή του επειδή πήγε να δει την αγαπημένη του ομάδα.

Ο θάνατος του Κώστα Κατσούλη πρέπει να είναι ο τελευταίος στη μακρά σειρά της βίας που ανεγκέφαλοι, εγκληματίες ή ψυχοπαθείς, εισάγουν ακόμη και σε αγώνες της Γ’ Εθνικής, σε αγώνες χάντμπολ ή γυναικείου βόλεϊ, ή αγώνες μεταξύ ομάδων παίδων.

Οι κατηγορούμενοι για το θάνατο του εκλιπόντος έχουν προφυλακιστεί και πρόκειται να κριθούν από την Δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα, από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης εξετάζονται οι συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν τα επεισόδια στον αγώνα Ηροδότου – Εθνικού για να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Η πολιτεία βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τη βία σε όλες της τις εκφάνσεις – σε συνεργασία με όλους όσοι έμπρακτα συστρατεύονται σ’ αυτό το σκοπό, και έχοντας αμείλικτα απέναντι όσους με πράξεις και παραλείψεις τους την τρέφουν και τρέφονται από αυτή.

Στους οικείους του εκλιπόντος εκφράζω τα συλλυπητήριά μου».

Ανακοίνωση της ΕΠΟ

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους για το θάνατο του Κώστα Κατσούλη. Ο 46χρονος φίλαθλος έχασε τη μάχη για τη ζωή καθώς υπέκυψε στα τραύματά του μετά την εγκληματική επίθεση που είχε δεχθεί από χούλιγκανς ενώ παρακολουθούσε τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, του Εθνικού, με τον Ηρόδοτο.

Η ΕΠΟ συλλυπείται την οικογένεια του άτυχου φιλάθλου κι εύχεται αυτός να είναι ο τελευταίος φόρος αίματος που πληρώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ήρθε... ο καιρός, η αθλητική οικογένεια της Ελλάδας (όλων των μελών της συμπεριλαμβανομένων) να δώσει ενωμένη τον αγώνα και για την πρόληψη και για την πάταξη των φαινομένων βίας σε ολόκληρη την Επικράτεια χωρίς εξαιρέσεις και μ' έναν μόνο στόχο: Ο φίλαθλος που ξεκινά για να παρακολουθήσει μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του μια αθλητική αναμέτρηση να επιστρέφει σώος κι ασφαλής εκεί απ' όπου ξεκίνησε: Στο σπίτι του!!

Περιθώρια χρόνου δεν υπάρχουν πλέον για κανέναν. Συστρατευμένοι πρέπει να πούμε άμεσα με πράξεις ένα μεγάλο ΌΧI στη βία.


Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας