Προφυλακίστηκε ο Πακιστανός «ταξιδιωτικός πράκτορας»

Προφυλακίστηκε ο Πακιστανός «ταξιδιωτικός πράκτορας»

Προφυλακίστηκε ο Πακιστανός «ταξιδιωτικός πράκτορας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 533 ΦΟΡΕΣ

Μαζί του συνελήφθη κατηγορούμενος για πλαστογραφία και 36χρονος συμπατριώτης του

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του 37χρονος Πακιστανός που κατηγορείται ότι διευκόλυνε και προσπάθησε να προωθήσει 36χρονο ομοεθνή του σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Μαζί του συνελήφθη κατηγορούμενος για πλαστογραφία και ο 36χρονος συμπατριώτης του ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους για την υπόθεση (κατηγορείται σε βαθμό πλημμελήματος), ωστόσο κρατείται καθώς δεν φέρει νόμιμα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα μας και σε βάρος του έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, το περασμένο Σάββατο (27 Σεπτεμβρίου) το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους κατηγορούμενους οι οποίοι είχαν μεταβεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου και διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος είχε εκδώσει κάρτα επιβίβασης για λογαριασμό του 36χρονου με σκοπό να τον διευκολύνει να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο.

Στην κατοχή του 36χρονου βρέθηκε ένα πλαστό διαβατήριο αρχών Πακιστάν και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με την κάρτα επιβίβασης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην ανακρίτρια Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος απολογούμενος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ωστόσο δεν έπεισε εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών