Να καλύψουν κενές θέσεις υπηρεσιών στη Ρόδο, οι 11 δημοτικοί αστυνόμοι, ζητάει ο Κόνσολας

Να καλύψουν κενές θέσεις υπηρεσιών στη Ρόδο, οι 11 δημοτικοί αστυνόμοι, ζητάει ο Κόνσολας

Να καλύψουν κενές θέσεις υπηρεσιών στη Ρόδο, οι 11 δημοτικοί αστυνόμοι, ζητάει ο Κόνσολας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 423 ΦΟΡΕΣ

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε σχετική ερώτηση

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για το θέμα των 11 δημοτικών αστυνομικών που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας αλλά δεν τοποθετήθηκαν ακόμα σε νέες θέσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με οριστική απόλυση.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι υπάρχουν κενές θέσεις που μπορούν να καλύψουν οι 11 δημοτικοί αστυνομικοί, φέρνοντας ως παράδειγμα την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα Δωδεκάνησα, ενώ τονίζει ότι οι αποχωρήσεις και οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων από το Δήμο Ρόδου, έχουν δημιουργήσει προβλήματα υποστελέχωσης σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, που και αυτά μπορούν να καλυφθούν από τους 11 δημοτικούς αστυνομικούς.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει:

«Χρειάζεται να υπάρξει ορθολογική αντιμετώπιση. Στα κριτήρια που είχαν τεθεί για την τοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών, δεν συνυπολογίστηκε η ανάγκη στελέχωσης υπηρεσιών του δημοσίου τομέα στη Ρόδο. Υπηρεσιών που είναι υποστελεχωμένες και χρειάζονται άμεσα προσωπικό, όπως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Είναι, επίσης, βέβαιο ότι οι αποχωρήσεις υπαλλήλων δημιουργούν κενά προσωπικού και στο Δήμο Ρόδου.

Εκτιμώ ότι όλα αυτά τα κενά μπορούν να καλυφθούν από τους 11 αυτούς πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

1. Κύριο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

2. Κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

3. Κύριο Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: ''Κάλυψη των κενών θέσεων που υπάρχουν στις διοικητικές υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιο τομέα και της αυτοδιοίκησης στη Ρόδο, από τους 11 δημοτικούς αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν απορροφηθεί ακόμα ''

Κύριοι Υπουργοί,

Με το νόμο 172/2013 καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η πλειονότητα απορροφήθηκε από υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ όσοι δεν τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις κινδυνεύουν με απόλυση.

Η Πολιτεία οφείλει, όμως, να εξετάσει το ενδεχόμενο κάλυψης των αναγκών σε προσωπικό, που υπάρχουν σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δημοσίου, από αυτή την κατηγορία των εργαζομένων.

Να αναλυθούν και να διακριβωθούν οι ανάγκες σε τοπικό επίπεδο.

Στη Ρόδο υπάρχουν 11 δημοτικοί αστυνομικοί που δεν τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις.

Στο νησί υπάρχουν, όμως, υπηρεσίες που είναι υποστελεχωμένες και χρειάζονται προσωπικό, όπως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την ίδια στιγμή, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει υποστελέχωση υπηρεσιών και στο Δήμο Ρόδου, λόγω της μείωσης του προσωπικού τα τελευταία δύο χρόνια αλλά και των συνταξιοδοτήσεων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Είναι σαφές ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν αυτές οι περιπτώσεις και τα κενά προσωπικού να καλυφθούν από τους 11 αυτούς πρώην εργαζόμενους στη δημοτική αστυνομία.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

1. Εάν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αντιλαμβάνεται την ανάγκη απορρόφησης, από δήμους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης, των πρώην εργαζόμενων στη δημοτική αστυνομία που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα σε νέες θέσεις.

2. Εάν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης προτίθεται να ζητήσει την άμεση κάλυψη των κενών που υπάρχουν στις δικαστικές υπηρεσίες της Ρόδου στο διοικητικό τομέα, από τους δημοτικούς αστυνομικούς.

3. Εάν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αναλάβει πρωτοβουλία για την καταγραφή των κενών θέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου οι θέσεις αυτές να καλυφθούν από τους 11 δημοτικούς αστυνομικούς.

Ο ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια