Ιδεολογικός χάρτης μετά τα αποτελέσματα των εκλογών

Ιδεολογικός χάρτης μετά  τα αποτελέσματα των εκλογών

Ιδεολογικός χάρτης μετά τα αποτελέσματα των εκλογών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 426 ΦΟΡΕΣ

«Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας συμβιβασμός καμιά...ανοχή στα κακώς κείμενα» (Γιώργος Χατζημάρκος, νέος περιφερειάρχης)

Γράφει ο Παναγιώτης Χαμουζάς


Το… «αποφθεγματικό» πιο πάνω τούτο πόρισμα, ορόσημο ενός λογισμού, στην διαφαινόμενη αποφασιστικότητά του, ήρθε, να διερμηνεύσει, επικαίρως, την ενδόμυχη επιθυμία ενός σταυρωμένου λαού που ζητά την ανάστασή του και την έξοδό του από τον λαβύρινθο τού μαρτυρίου του.


Σήμερα, που η ζωή στον τόπο μας έχει χάσει την πίστη της στις επιταγές τής εντιμότητας, και κινδυνεύουμε να συνθλιβούμε στις συμπληγάδες μιας μας απώλειας, τα ’χει ανάγκη να τα… ακούει αυτά η ψυχή. Γιατί, η ψυχή όταν προσφύγει στον πύργο της ηθικής της ελευθερίας αναπτερώνεται η δύναμή της όμοια, όπως αναπτερώνεται, σήμερα και το δικό μας φρόνημα στους τάφους και τις καρυάτιδες τής Αμφίπολης, που διαλαλούν από τα διάκενα των αιώνων το προνόμιο της ευγενικής ιστορικής καταγωγής τού Έλληνα!

Ωστόσο, η μεγαληγορία, οι υψηλόφρονες συλλήψεις ιστορικά, στην… πολιτική ζωή δεν αρκούν τόσο, όσο αρκεί, στις δύσκολες ώρες, να υπερβείς την τροχοπέδη των ενδοιασμών σου και, στην ηθική δύναμη τού καθήκοντός σου, να βιώσεις την αποφασιστικότητα τής υ π έ ρ β α σης και να τολμήσεις την ανανέωση και την αποκάθαρση τού διεφθαρμένου σου περίγυρου.

Θα ’ταν ωραίο να λειτουργήσουν, επιτέλους, οι νόμοι, ο σεβασμός κι η αξιοπρέπεια σ’ αυτόν, τον τόπο. Να σταματήσει, επιτέλους, η κατ’ επίφαση λογιοσύνη μιας εποχής, να μάς μιλά, για αξίες και αρχές που η ίδια πρόδωσε!.

Γι’ αυτό, σήμερα, κ. Χατζημάρκο, στην αποδεκτή, αυστηρή δημόσια διακήρυξη τού πιο πάνω λόγου σου και αυτού… των συνεργατών σου, πρέπει, στο μέγεθος των δυνατοτήτων που διατίθενται, να αποκατασταθούν όλα, όσα είναι εγκαταλειμμένα και ριγμένα κάτω από την λαίλαπα μιας αδιαφορίας και ανικανότητας.

Να χαλιναγωγηθούν οι αυθαιρεσίες. Να στερεωθούν οι πρέπουσες συμπεριφορές προς το πρόσωπο τού πολίτη και να αναδιοργανωθούν οι υπηρεσίες με αυστηρούς νόμους.

Και, στο τόσο ολοφάνερο κακό, επειδή η ρημαγμένη μας πόλη έχει χάσει πολλά από τα γνωρίσματα τού κύρους και τής ομορφιάς της, και πολλά από τα οικονομικά της στηρίγματα , είναι καιρός να εμποδιστεί η πιο πέρα κατάρρευση και να επανακάμψει η οικονομική ευρωστία και η εμπιστοσύνη.

Να κατευναστούν οι φόβοι των πολιτών, να χαλιναγωγηθούν επιθυμίες και αυθαιρεσίες και να αναζητηθούν νέα θεμέλια αισιοδοξίας μας.

Τώρα, πρέπει να θεραπευθούν όλες οι χαίνουσες πληγές που απόμειναν αθεράπευτες. Και κανένας άλλος…δεν μπορεί να τις γιατρέψει, εκτός από τον… σημερινό καιρό και από την ευτυχή συγκυρία τού ήθους και της εγνωσμένης κατάρτισης και αποφασιστικότητας όλων τών εκλεγμένων συνεργατών σας.

Με φρουρό τον άγρυπνο έλεγχο και την ισχύ των νόμων, μην ορρωδήσετε μπροστά σε κανένα, μη χαριστείτε σε κανένα! Η…ευθύνη είναι δική σας. Κι αν θέλετε να αλλάξετε τον τόπο μας και τους άλλους, πρέπει να αλλάξετε πρώτα εσείς, δίνοντας ανάσα στις καταποντισμένες αξίες.

Την ελπιζόμενη επιτυχία σας την διψά ο λαός τού Νότιου Αιγαίου, την εκφράζει η ανιδιοτέλεια, την απαιτούν οι καιροί. Χρέος σας, να διαφυλάξετε, να αναστηλώσετε, να αναπλάσετε και να αναδείξετε την περιφερειακή μας Διοίκηση.

Αυτές μας, οι σκέψεις, στην ελπίδα μιας μας εξέλιξης ( Evolution), προδικάζουν την ηθική μας επανάσταση (Revolution) βιωμένη στην πολλαπλά και χρονίως, δοκιμαζόμενη απλή ψυχή τού λαού.

Και στο δίκαιο, που ζει πάντα με τους όρους συμφωνίας του με την… δικαιοσύνη, την νομιμότητα, την αξιοπρέπεια, οι υπαίτιοι, αν υπάρχουν, να μην νιώσουν την εκδίκηση, αλλά και να μην αμνηστευθούν.

Να άρχετε με υψηλοφροσύνη. Να κυβερνάτε δημοκρατικά με το πνεύμα, εννοούμε, τού ανιδιοτελούς δημοκρατισμού, της ισότητας, της δικαιοσύνης και του σεβασμού προς την πρώτη αξία της Δημοκρατίας, τον Πολίτη. Να μην ισοπεδώνετε τους πάντες για το συμφέρον σας. Ο λαός, στην αλάθητή του διαίσθηση, θα νιώθει έτσι ευχαριστημένος και θα σας θυμάται η αλήθεια και η ιστορία.

Γιατί, παντού και πάντα και σ’ όλα, ξεχωρίζουν, μόνο, οι κορυφές τού ήθους, τής τόλμης και τής σοφίας. Ο πολιτικός δεν μένει προσκολλημένος στον εαυτό του. Θυσιάζεται, δεν… συμβιβάζεται!.

ΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ
«ΚΑΜΙΑ… ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΊΜΕΝΑ»
(Γιώργος Χατζημάρκος. Νέος Περιφερειάχης)
****

Άλλος ιδεολογικός χάρτης μετά τα αποτελέσματα εκλογών
Τί … ενδιέφερε… άλλους.
Θριαμβευτές μετά την νίκη τους, πανηγυρίζουν!
PLaudite amici, plaudite, comoedia finita.

Χειροκροτάτε σύντροφοι, χειροκροτάτε, η κωμωδία… τελείωσε.
Ένας:-«Με βλέπετε εμένα, με εξέλεξε ο λαός. Η παράταξή μου νίκησε. Δεν φοβάμαι κανένα!»
Άλλος: - «Βγήκα για πέντε χρόνια… δήμαρχος!»

— « Εγγύηση για την εξασφάλιση τής δικαστικής ανεξαρτησίας είναι κατά το σύνταγμα και η ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των δικαστών!»( ΤΥΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. 19-11- 2006)
—« Αποταμίευσα ενάμισι δις… δραχμές για τα… γηρατειά μου»

— «Θα μειώσουμε τους βουλευτές σε διακόσιους, αλλά θα φτιάξουμε γερουσία με… εκατό άτομα.
— « Εγώ δεν είμαι κοινός θνητός, είμαι από το… γένος των Αχαιμενιδών ηγεμόνων!» (Φανατισμένος νεοφώτιστος.)

Οι σοφοί, πάντως, δεν μας είπαν, ποτέ, τί εστί φιλοσοφία ούτε οι άγιοι τί εστί αγιότητα ούτε ποιες ήταν ρίζες τής πολιτικής και κοινωνικής τους καταγωγής. Μάς δίδαξαν, απλά, την αλήθεια και μάς έδειξαν έμπρακτα, ποιο ήταν το ηθικό ποιόν τής ζωής τους.

Τελικά, αν…, στην όποια τοπική διοίκηση, ανομολόγητος στόχος παραμείνει ο ετσιθελισμός, η απαξίωση απάντησης προς τον πολίτη και η εφαρμογή τού δικαίου, η Διοίκηση αυτή στην μη μετάλλαξή της και στο δεδομένο τού ετερόκλητου τής σύνθεσής της, το διακύβευμά της προδικάζεται σοβαρό και λόγος υπεκφυγής δεν… υπάρχει!
Aύριο το 2ο μέρος

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"