Βούλγαρος κατηγορείται για τον βιασμό Αγγλίδας

Βούλγαρος κατηγορείται για τον βιασμό Αγγλίδας

Βούλγαρος κατηγορείται για τον βιασμό Αγγλίδας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 553 ΦΟΡΕΣ

Eίχε συλληφθεί μετά τη καταγγελία που έκανε σε βάρος του στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού η 22χρονη

Την ποινή των έξι ετών κάθειρξης θα επιχειρήσει να μειώσει, την επόμενη εβδομάδα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου 34χρονος αλλοδαπός Βουλγαρικής καταγωγής που κατηγορείται για τον βιασμό 22χρονης Αγγλίδας πριν από πέντε χρόνια στο νησί μας.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί μετά τη καταγγελία που έκανε σε βάρος του στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, η 22χρονη – τότε- κοπέλα στις 4.30 περίπου τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου 2009.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Αγγλίδα είχε έρθει στο νησί μας για να εργαστεί και διέμενε σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην Ιαλυσό, όπου στο ίδιο κτίριο και συγκεκριμένα στο απέναντι δωμάτιο διέμενε ο κατηγορούμενος μαζί με έναν συμπατριώτη του.

Οι επαφές που είχαν μεταξύ τους η κοπέλα και ο αλλοδαπός περιορίζονταν- όπως και η ίδια κατέθεσε- στα τυπικά. Ξημερώματα της 9ης Αυγούστου 2009 και ενώ η 22χρονη Αγγλίδα επέστρεψε από διασκέδαση μόλις πήγε να ανοίξει τη πόρτα του διαμερίσματος της, αντιλήφθηκε τον 34χρονο Βούλγαρο να έρχεται από πίσω της, να την πλησιάζει και να της ζητάει να πάνε στο δωμάτιό του.

Εκείνη αρνήθηκε και τότε ο 34χρονος την έπιασε από το χέρι, και με τη βία την οδήγησε στο δωμάτιό του με τα φώτα σβηστά, την έσπρωξε στο κρεβάτι και παρά την έντονη αντίδραση της κοπέλας, η οποία τον έσπρωχνε, τον κλωτσούσε και τον χτυπούσε, ήρθε σε εξώγαμη συνουσία μαζί της παρά τη θέλησή της.

Μόλις ο 34χρονος ολοκλήρωσε τη πράξη του, μπήκε στο μπάνιο για να πλυθεί και τότε η νεαρή αλλοδαπή βρήκε την ευκαιρία να βάλει πρόχειρα το εσώρουχο της και να βγει από το διαμέρισμα. Η ίδια βρήκε έναν συμπατριώτη της που διέμενε στον επάνω όροφο και με τη συνοδεία του πήγε στο αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού όπου κατήγγειλε το γεγονός, ενώ λίγες ώρες αργότερα μετέβη και στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου της έγινε ιατροδικαστική εξέταση.

Η δίκη και η «απολογία» του κατηγορουμένου
Από τη πρώτη στιγμή, ο 34χρονος αλλοδαπός αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και δηλώνει ότι έκανε έρωτα με την 22χρονη όμως με τη θέληση της.

Μάλιστα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου όπου εκδικάστηκε η υπόθεση του τον Μάιο του 2010 ο 34χρονος απολογούμενος είπε πως η κοπέλα δεν έφερε καμία αντίσταση και επικαλούμενος και προηγούμενη μαρτυρία φίλου και συγκάτοικου του, πρόσθεσε πως μάλιστα ήταν και εκδηλωτική για τα αισθήματα που έτρεφε για αυτόν ακόμη και μπροστά στους φίλους του.

Ερωτηθείς από το δικαστήριο «γιατί τότε η 22χρονη έφυγε τρέχοντας από το δωμάτιο» ο κατηγορούμενος απάντησε πως «δεν γνωρίζει, και πως αυτό ήταν κάτι που και εκείνον προβλημάτισε χωρίς να μπορεί να δώσει απάντηση».

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος αφού παρέθεσε αναλυτικά τα γεγονότα της υπόθεσης, αναφέρθηκε στην απολογία και τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, οι οποίοι όπως είπε, όλοι καταρρίπτονται από την ιατροδικαστική έκθεση η οποία διενεργήθηκε από ιατροδικαστή (και όχι από γυναικολόγο) λίγες μόλις ώρες μετά το συμβάν.

Ο κ. εισαγγελέας είχε τονίσει πως σύμφωνα με αυτήν, υπήρχαν πολλαπλές εκχυμώσεις στα άνω και κάτω άκρα που αποδεικνύουν την πίεση που δέχτηκε από τον δράστη η 22χρονη κοπέλα, αλλά και τα σημάδια (εκδορά στον αγκώνα) από την αντίστασή της και τον τρόπο με τον οποίο την τράβηξε στο δωμάτιο του.

Ο κ. εισαγγελέας για τους μάρτυρες υπεράσπισης που κατέθεσαν στη δίκη, διερωτήθηκε πως γίνεται να μην έχουν καταθέσει αυτά που είπαν ότι γνωρίζουν για την υπόθεση νωρίτερα είτε στην αστυνομία είτε στον ανακριτή, γεγονός που δημιουργεί πολλαπλά ερωτήματα, σε συνδυασμό με το ότι πρόκειται για προσφιλή προς τον κατηγορούμενο άτομα.

Ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του ο κ. εισαγγελέας μίλησε για το ψυχικό βιασμό της παθούσας, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα η νεαρή κοπέλα να μην μπορεί ακόμη να συνέλθει από αυτό που της συνέβη, και ζήτησε από το δικαστήριο να αναλογιστεί πως θα αντιδρούσαν αν κάποιο δικό τους άτομο ήταν στη θέση της 22χρονης.

«Ο βιασμός έχει συντελεστεί» είπε ο κ. εισαγγελέας «η πράξη έγινε» και ζήτησε από το δικαστήριο ο 34χρονος να κριθεί ένοχος όπως κατηγορείται χωρίς ελαφρυντικό.

Από τη πλευρά της η συνήγορος υπεράσπισης του αλλοδαπού κ. Αναστασία Αλεξάνδρου- Καντίτο είχε τονίσει μεταξύ άλλων τις αντιφάσεις στις οποίες έχει πέσει τόσο προανακριτικά όσο και ανακριτικά η παθούσα, τη στιγμή που αν πραγματικά είχαν συμβεί τα όσα ισχυρίζεται, στα βασικά τουλάχιστον σημεία θα έπρεπε να υπάρχει ταύτιση. Με δεδομένο μάλιστα ότι η μία κατάθεση της από την άλλη έχει χρονική διαφορά μόλις μία ημέρα, αυτό σημαίνει πολλά.

Τελικά το δικαστήριο κατά πλειοψηφία έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 6 ετών (ο κ. εισαγγελέας είχε προτείνει 12 έτη κάθειρξης) με τη έφεση όμως να έχει αναστέλλουσα δύναμη ως προς την εκτέλεση της ποινής. Η ίδια αυτή υπόθεση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 6 Οκτωβρίου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών