Μαγεία με μήνυμα αγάπης για τα παιδιά, χθες στο Δημοτικό Στάδιο

Μαγεία με μήνυμα αγάπης για τα παιδιά, χθες στο Δημοτικό Στάδιο

Μαγεία με μήνυμα αγάπης για τα παιδιά, χθες στο Δημοτικό Στάδιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 605 ΦΟΡΕΣ

Υπέροχες ποδοσφαιρικές στιγμές έζησαν χθες το απόγευμα όσοι παρακολούθησαν το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στους βετεράνους Ρόδου και Διαγόρα και τους πρώην Πολωνούς διεθνείς

Στιγμές και εικόνες σαν τις χθεσινές του Δημοτικού Σταδίου είναι που υπενθυμίζουν πόσο όμορφο άθλημα είναι στην πραγματικότητα το ποδόσφαιρο, πόση χαρά μπορεί να δώσει, πόσο ενωτικά μπορεί να λειτουργήσει, πόσο κοντά μπορεί να φέρει ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και διαφορετικών εθνοτήτων.

Αλήθεια, πόσο παράταιρη και ξένη έμοιαζε η τήρηση λίγο πριν γίνει η σέντρα ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, του φίλου του Εθνικού που χάθηκε τόσο άδικα εξ αιτίας της φονικής αλητείας των γηπέδων…

Οι αρκετοί Ροδίτες και Πολωνοί φίλαθλοι (ο κόσμος θα μπορούσε να είναι περισσότερος, αλλά για τις…συνήθειές μας, πάλι καλά να λέμε) που έδωσαν το παρών στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου, απόλαυσαν ένα υπέροχο απόγευμα, όχι μόνο επειδή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το φιλικό παιχνίδι των βετεράνων Ρόδου και Διαγόρα με την Εθνική ομάδα παλαιμάχων της Πολωνίας αλλά κυρίως, επειδή ένιωσαν το υπέροχο συναίσθημα της προσφοράς, της αλληλεγγύης.

Τα παιδιά του ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα, καθώς και του Ορφανοτροφείου της Ρόδου, έλαβαν ένα μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης, αφού γι’ αυτά έγινε το φιλικό, σ’ αυτά είναι που θα διατεθεί  το συμβολικό χρηματικό ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε από τα εισιτήρια του αγώνα.

Από πλευράς επισήμων, το χθεσινό αγώνα παρακολούθησαν ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Σταυρής (έπαιξε για λίγο με τη φανέλα της πολωνικής ομάδας) και Σάββας Καλαθενός, ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Μιχάλης Αδαμάκης, Χρυσόστομος Ψέλλας και Θεοδόσης Στεφανάκης, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Σάββας Πεταλάς, ο πρώην βουλευτής Τάσος Καραμάριος, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΔ Μιχάλης Βεργωτής, καθώς και ο διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος. Στο γήπεδο βρέθηκαν ο ενωσιακός προπονητής Θεόδωρος Θεοδώρου με τους αθλητές των μικτών και πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου.

Στο δε ημίχρονο εκφώνησε λόγο ο δήμαρχος, ενώ οι Ρόδιοι παλαίμαχοι χάρισαν αναμνηστικά δώρα στους φιλοξενούμενούς τους.
Το παιχνίδι καθ’ αυτό ήταν μία γιορτή και το τελικό και απολύτως αναμενόμενο 7-2 υπέρ της Εθνικής Πολωνίας (ήταν άλλη κλάση) έμεινε απλά για τους τύπους, ως μία αδιάφορη λεπτομέρεια.
Οι παλαίμαχοι Ρόδου και Διαγόρα τίμησαν και με το παραπάνω το χθεσινό ραντεβού, κατεβάζοντας στο γήπεδο 37 ποδοσφαιριστές.

Ήταν οι: Τσακμακίδης, Φλεβάρης, Σταμάτης, Γιαννουκάς, Κρητικός, Κάβουρας, Πανουργιάς, Καλαϊτζίδης, Ζούνης, Φτάκλας, Ρουτζιέρης, Σαυρής, Καραντάνης, Ρίζος, Πανάγος Αργύρης, Κουγκράς, Χατζηδημητρίου, Κυπριώτης, Οικονόμου, Τζανής, Μπακαρής, Πάττας, Γιακουμάκης, Σαλπιγκτίδης, Φαρμακίδης, Ξύπας, Χαλικιάς, Τσατταλιός, Παπαϊωάννου, Καλαφάτης, Σάρλης, Βελής, Δουρδουνάς, Αμπελάς, Μπιλιάς, Αγαθάκης, Βασιλαράκης και ο πρόεδρος Γιάννης Παυλίδης.  

 Όσο για την πολωνική ομάδα, στο παιχνίδι αγωνίστηκαν οι Μίχαλ και Μάρτσιν Ζεβλάκοφ, Τόμας Χάιτο, Πιότρεκ Σβιντέρσκι, Πιότρεκ Ορλίνσκι, Ράντεκ Μάινταν, Καμίλ Κοσόβσκι, Πιότρ Βλόντραρτσικ, Ματσέι Μπικόφσκι, Τόμας Φρανκόφσκι, Λούκας Σόσιν και Τόμας Κλος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν Κώστας Ζαννετίδης και βοηθοί του οι Γιώργος Κόττορος και Νίκος Χατζηνικόλας.
 
Τα γκολ
5’ Ο Σόσιν έκανε με πλασέ από κοντά το 0-1.

15’ Ο Τσακμακίδης «έβγαλε» μεν το δυνατό σουτ του Μάρτσιν Ζεβλάκοφ, όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο πλασέ που ακολούθησε μετά την απόκρουσή του από τον Σόσιν (0-2).

25’ Ο Σόσιν βγήκε μόνος του από τα πλάγια δεξιά, «έκοψε» παράλληλα για τον Κοσόφσκι κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-3 σπρώχνοντας την μπάλα στο κενό τέρμα.

30’ Οι Πολωνοί διεθνείς «έκρυψαν» την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Σόσιν βγήκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.

35’ Το 0-5 έγινε με δυνατό διαγώνιο σουτ που έκανε ο Ορλίνσκι έξω από τη μεγάλη περιοχή.  

45’ Απίστευτος «κεραυνός» του Μάρτσιν Ζεβλάκοφ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Μπιλιά (0-6).

55’ Εξαιρετική προσπάθεια από τον Πέτρο Ρουτζιέρη από τα δεξιά, πλασέ και…1-6.

65’ Σκόρερ χρίστηκε (με τρόπο…συνωμοτικό και από τις δύο ομάδες) και ο μικρός γιος του Μίχαλ Ζεβλάκοφ, που φόρεσε τη φανέλα των Πολωνών διεθνών για να την προβάρει για το μέλλον.

72’ Το τελικό 2-7 διαμορφώθηκε από το σουτ- «οβίδα» του Γιώργου Ξύπα έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα