ΦΛΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΦΛΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΦΛΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 279 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Σάββατο 2 Οκτωβρίου 1954 Αριθ. Φύλλου 1031

ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΚΙΑ
Η ΥΠΑΡΞΙΣ των νυκτερινών Γυμνασίων δικαιολογείται εκ της ανάγκης, υποβοηθήσεως μιας κατηγορίας πτωχών νέων, οι οποίοι εργαζόμενοι δια να εξοκονομούν τας ανάγκας της ζωής, επιδεικνύουν και αξιέπαινον ζήλον δια να πλουτίσουν τας γνώσεις των εις τον μορφωτικόν τομέαν.

Ξεκινώντας απ’ αυτήν την προϋπόθεσιν και υπολογίζοντας κανείς τας κατ’ έτος δημιουργουμένας δυσκολίας εις τους μαθητάς του Νυκτερινού μας Γυμνασίου, είναι αδύνατον να μη σχηματίση την εντύπωσιν ότι η παιδεία τείνει δια τας πτωχοτέρας τάξεις να περιορισθή μόνον εις την στοιχειώδην εκπαίδευσιν.

Διότι, ποίον άλλον συμπέρασμα εξάγεται όταν π.χ. ένας εργαζόμενος μαθητής της Ε’ τάξεως του Νυκτερινού Γυμνασίου χρειάζεται 400 νέας δραχμάς δια ενδεικτικόν και εγγραφήν του και περί τας 1000 νέας δραχμάς δια βιβλία; Εκτός τα διαρκώς αυξανόμενα μηνιαία δίδακτρα.

• • •

ΤΗΝ στιγμήν κατά την οποίαν ο ΡΟΔΑ αγωνίζεται δια την διατήρησιν της εκμεταλλεύσεως της γραμμής Ρόδου-Κοσκινού, δεν βλέπομεν τον λόγον διατί γίνεται πρόξενος δημιουργίας παραπόνων των κατοίκων του εν λόγω χωρίου. Αι διαμαρτυρίαν δε των Κοσκινιατών φαίνεται ότι δεν είναι αστήρικτες, εφ’ όσον το λεωφορείον της 8ης πρωϊνής με το οποίο κατέρχονται εις την πόλιν εκ του χωρίου ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, στέλλεται δια την εξυπηρέτησιν της κοινότητος Σγουρού, απ’ όπου γεμίζει επιβάτας άλλης κατηγορίας, ώστε να μη μένει χώρος δια τους κατερχομένους εκ Κοσκινού. Πώς κρίνει επί του προκειμένου τα δίκαια παράπονα των κοσκινιατών, ο επί της κινήσεως των υπερασπιστικών λεωφορείων του ΡΟΔΑ;

• • •

ΚΑΙΤΟΙ το ισομετρικό κλάδευμα του πρασίνου που κοσμεί τους δρόμους και τους ανθοκήπους γίνετια εις μίαν περίοδον ακατάλληλον από τουριστικής πλευράς, θα είχαμε να υπενθυμίσωμεν εις την Δημοτικήν υπηρεσίαν να στείλη το συνεργείον κλαδεύματος και εις την πλατείαν των 100 Χουρμαδιών. Το ωραιότατον αυτό τμήμα της παραλιακής άκρης της πόλεως παρέμεινεν καθ’ όλον το θέρος απεριποίητον, ώστε τα δένδρα των φοινικιών να απλώνουν τα αποξηραμένα ακανθώδη βάιδα των μέχρι της γης. Οι ξένοι μας έχουν θαυμάσει τις 100 Χουρμαδιές απεριποίητες· ας τους δώσωμεν την ευκαιρίαν να τις απολαύσουν και κλαδευμένες.

Ο ΑΚΑΚΙΟΣ

ΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ
Εκ της Διευθύνσεως Υγιεινής ανεκοινώθη χθες, κατόπιν διατυπωθέντος παραπόνου δια την καθυστέρησιν ορρολογικής εξετάσεως Vidae ότι τοιαύτα εξετάσεις, δια τεχνικούς λόγους, δεν είναι δυνατόν να γίνουν προ της παρελεύσεως 48 ωρών, πλην του ότι το Μικροβιολογικόν εργαστήριον αντιμετωπίζει φόρτον εργασίας.

ΣΠΑΝΙΟΣ ΙΧΘΥΣ ΕΙΣ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΝ
Εις το Υδροβιολογικόν Ινστιτούτον Ρόδου απεστάλη προχθές σπάνιος ιχθύς του γένους “Ορθαγορισκών” κοινώς φεγγαρόψαρον το οποίον και ετέθη εις ταρίχευσιν.
Ο ιχθύς ηλιεύθη εις Κω και απεστάλη φροντίδι του εκεί λιμεναρχούντος κ. Α. Κασίμη

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"