Διαβεβαίωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι δεν θα δημιουργηθεί κέντρο λαθρομεταναστών

Διαβεβαίωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι δεν θα δημιουργηθεί κέντρο λαθρομεταναστών

Διαβεβαίωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι δεν θα δημιουργηθεί κέντρο λαθρομεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 367 ΦΟΡΕΣ

Δέσμευση ότι θα δοθεί λύση στο θέμα της Κω

Την ώρα που το πρόβλημα στέγασης των λαθρομεταναστών, λύθηκε προσωρινά, μετά την πρωτοβουλία του κ. Κυπριώτη, που παραχώρησε το ξενοδοχείο «Άλμπατρος», το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έρχεται να «πυροδοτήσει» νέο κύκλο αντιδράσεων με τη στάση του απέναντι στο θέμα.

Όπως μας ενημέρωσε το Γραφείο Τύπου του, «το Υπουργείο δεν σκοπεύει να δημιουργήσει κάποιο χώρο υποδοχής», αλλά… «δεσμεύεται να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών». Το ποια θα είναι η λύση αυτή, δεν διευκρινίστηκε, αλλά δόθηκε ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, σχολιάζοντας τη θέση του Υπουργείου, δήλωσε στο «ΒτΚ»: «Το Υπουργείο είναι υποχρεωμένο, να δείξει την ευαισθησία που χρειάζεται, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής παραμονή των ανθρώπων αυτών, έστω και για σύντομο διάστημα στο νησί της Κω. Ας μην ξεχνούν οι αρμόδιοι, ότι ανάμεσά τους βρίσκονται μικρά παιδιά. Ο Δήμος δεν θα γίνει «πλυντήριο» ξεπλύματος ευθυνών, ούτε άλλοθι για κανέναν. Θα κάνει όμως, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, ότι χρειάζεται για την ανακούφιση του προβλήματος».

Αγωγή από τους αστυνομικούς
Από την πλευρά των Αστυνομικών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου Αντώνης Κυδωνάκης δήλωσε ότι, δεν θα δεχθούν άλλους λαθρομετανάστες, “στο χάλι που υπήρχε πριν την εξεύρεση του χώρου του ιδιώτη, πέραν όσων χωράνε στους χώρους του κρατητηρίου, με όποιο τίμημα”.

Να σημειωθεί, ότι μετά από τις βεβαιώσεις που πήραν από γιατρούς, για την επικινδυνότητα της κατάστασης, οι Αστυνομικοί θα καταθέσουν αγωγές κατά παντός υπευθύνου.

Κίνηση ανθρωπιάς από τον κ. Κώστα Κυπριώτη

Στο ξενοδοχείο "Άλμπατρος" φιλοξενούνται προσωρινά οι λαθρομετανάστες
Προσωρινή λύση στο τεράστιο πρόβλημα φιλοξενίας των λαθρομεταναστών, ήρθε να δώσει ο κ. Κώστας Κυπριώτης, παραχωρώντας το ξενοδοχείο «Άμπατρος» στο Ψαλίδι, για την προσωρινή διαμονή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωπος της Αστυνομίας επικοινώνησε με τον κ. Κυπριώτη το βράδυ της Παρασκευής ζητώντας την αρωγή του, κι εκείνος δεν δίστασε να προσφέρει το συγκεκριμένο χώρο. Λίγο αργότερα, με πρωτοβουλία του κ. Κυπριώτη, ο χώρος καθαρίστηκε (το ξενοδοχείο δεν λειτουργεί) και αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, ενώ σήμερα Σάββατο, προσφέρθηκαν στους λαθρομετανάστες που μεταφέρθηκαν εκεί, φαγητό και κουβέρτες.

Μιλώντας στο «ΒτΚ», ο κ. Κυπριώτης δήλωσε ότι, «ήταν μια ανθρώπινη κίνηση, αφού λόγω και του κακού καιρού, οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών, θα ήταν ακόμα πιο δύσκολες».

* Έκκληση της Λέσχης 4Χ4 για προσφορές ιματισμού και κλινοσκεπασμάτων για τους πρόσφυγες. Τηλ. επικοινωνίας: 6932023353

Πηγή: vimatisko.gr

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο