Είναι ανάγκη να προχωρήσει η ανακύκλωση στη Ρόδο

Είναι ανάγκη να προχωρήσει η ανακύκλωση στη Ρόδο

Είναι ανάγκη να προχωρήσει η ανακύκλωση στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 715 ΦΟΡΕΣ

Η Ρόδος μπορεί να έχει άμεσα ανακύκλωση, δήλωσε, χθες, ο κ. Δημήτρης Τσιμενίδης της γνωστής, ομώνυμης, Εταιρίας και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται και που βρίσκεται τώρα το θέμα.

Όπως ανέφερε, η όλη διαδικασία ξεκίνησε το 2011, στην αρχή για ανακύκλωση του χαρτιού από τα σούπερ μάρκετ και, στη συνέχεια, από επιχειρήσεις και πήγαν αρκετά καλά.

Όμως, τα δύο τελευταία χρόνια, περιορίστηκαν πολύ αφού η τιμή του χαρτιού είναι πολύ χαμηλή και κάθε μήνα πρέπει να βάζουν δέκα χιλιάδες ευρώ, γι’ αυτό απέκλεισαν και τις μακρινές περιοχές του νησιού, όπως τη Νότια Ρόδο, και είπαν στους ξενοδόχους ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους κάδους.

Είπε, ακόμη, ο κ. Τσιμενίδης, ότι αντιμετώπισαν πρόβλημα με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. «Υπήρχε ένας ανελέητος πόλεμος από τη μεριά των διοικούντων», ανέφερε συγκεκριμένα και εξήγησε ότι δεν τους άφηναν  να τοποθετούν κάδους στην πόλη της Ρόδου. Εξέφρασε, πάντως, την πεποίθηση ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα δώσει λύση στο θέμα της ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανακύκλωση είναι εύκολο να γίνει στη Ρόδο και μπορεί μέσα σε δέκα μέρες ο Δήμος να έχει ανακύκλωση γιατί είναι ένας τεράστιος Δήμος με έσοδα ενώ δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ.

Όπως εξήγησε, υπάρχει η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακυκλώσιμων η οποία είναι υποχρεωμένη να δώσει όλους τους κάδους για την ανακύκλωση ενώ σε κάθε πεντακόσιους κάδους δίνει ένα καινούργιο απορριμματοφόρο.

Η αιτιολογία ότι δεν έχουμε Κέντρο Διαλογής για το προϊόν της ανακύκλωσης, όπως είπε είναι αστεία, αφού η Ρόδος καθημερινά δέχεται πάνω από 100 φορτηγά από τον Πειραιά που επιστρέφουν όλα άδεια.

Έτσι, μπορεί να προχωρήσει η ανακύκλωση μέσα από μία συνεργασία του Δήμου με την Εταιρία για να το φορτώνουν και να το μεταφέρνουν σε κέντρα στην κεντρική Ελλάδα, κάτι που γίνεται με διαγωνισμό σε πολλές πόλεις.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η Ρόδος ενδεχομένως να ξεπεράσει τους έξι χιλιάδες τόνους σε ανακυκλώσιμο υλικό και φθάνει να ξεκινήσει η ανακύκλωση εδώ και όλα τα άλλα θα έρθουν εύκολα.

 

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)