Με επιτυχία διεξήχθη ο Μαραθώνιος Ρόδου ( φωτο )

Με επιτυχία  διεξήχθη ο Μαραθώνιος Ρόδου ( φωτο )

Με επιτυχία διεξήχθη ο Μαραθώνιος Ρόδου ( φωτο )

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3293 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 7.30 από την επαρχιακή οδό Μανδρικού-Έμπωνας η εκκίνηση του Μαραθωνίου Ρόδου. Αγώνες ημιμαραθωνίου και δρόμων 5 και 10χλμ. για όλους πλαισιώνουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης, έχοντας παρουσία και η Πηγή Δεβετζή στις εκδηλώσεις του

Πρωινό ξύπνημα για τους δρομείς που θα λάβουν μέρος στο σημερινό Μαραθώνιο της Ρόδου με εκκίνηση 7.30 από την επαρχιακή οδό Μανδρικού-Έμπωνας και τερματισμό στο «Ακταίον». Παράλληλα με τον συγκεκριμένο αγώνα θα γίνουν και κείνοι του ημιμαραθωνίου και των δρόμων 5 και 10χλμ.

Και ο νικητής του Μαρθωνιου Γιωργος Μαγκαφάς με χρόνο 3.02.09
Με επιτυχία  η διεξαγωγή του Μαραθωνίου Ρόδου ( φωτο )



Δρόμοι επιτυχίας



Περισσότερα σημαντικά στοιχεία για τη διοργάνωση:

Οι συμμετοχές και η διαδρομή
Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 134 αθλητές από την Ελλάδα, το Κατάρ, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ιταλία και τις Βερμούδες. Οι διοργανωτές δεν δέχτηκαν παραπάνω συμμετοχές ούτως ώστε να κυλήσουν όλα άψογα σ’ αυτό το πιλοτικό στάδιο και να διαμορφωθούν οι καλύτερες συνθήκες επιτυχίας ανά επίπεδο. Το γεγονός ότι η διαδρομή είναι επίπεδη αποτελεί εγγύηση για τις καλύτερες επιδόσεις με τον τερματισμό στο «Ακταίον». Ο συγκεκριμένος χώρος επιλέχθηκε αντί του αρχαίου σταδίου επειδή το Μόντε Σμιθ δεν ενδείκνυται για τερματισμό εξαιτίας της ανηφορικής κλίσης που είναι ό, τι χειρότερο για τους ήδη καταπονημένους αθλητές λίγο πριν τον τερματισμό, οπότε και χρειάζονται να μοχθήσουν λιγότερο πριν σημειώσουν τον τελικό χρόνο τους. Η χρονομέτρηση θα γίνει για δεύτερη φορά σε διοργάνωση της Ρόδου, μετά το 2007 και τα Island Games, με τσιπάκια κι έτσι ο καθένας συμμετέχων θα ξέρει ακριβώς την επίδοσή του.

Δρόμοι επιτυχίας

Οι διαδρομές:
-Αφετηρία: επαρχιακή οδός Μανδρικό -Εμπωνας 1 χλμ μετά το Μανδρικό προς Εμπωνα (θερμοκήπια-πλάτωμα), Μανδρικό- Αρχαία Κάμειρος- Καλαβάρδα- Φάνες, Σορωνή, ΔΕΗ, διασταύρωση Θολός, Ντορέτα, διασταύρωση προς Πεταλούδες, Παραδείσι, Κουφάς, Γέφυρα Κρεμαστής (από κάτω), Κρεμαστή, Λεωφόρος Ιαλυσού, Ιαλυσός, Ιξία, Κρητικά, Κάτω Πέτρες (από κάτω), Ακτή Κανάρη, Γεωργίου Παπανικολάου, Καζίνο, Εθνικό θέατρο Πλατεία Ελευθερίας, τερματισμός ΑΚΤΑΙΟΝ.
-Η διαδρομή για τα 21χλμ. ξεκινάει λίγο πριν το ξενοδοχείο Alex Beach και συνεχίζει όπως η παραπάνω.
-Εκείνη των 10 χλμ. θα έχει ως αφετηρία το σημείο έξω από το ξενοδοχείο Filerimos και συνεχίζει με κοινά σημεία με τις υπόλοιπες δύο έως τον τερματισμό.
-Ο λαϊκός αγώνας δρόμου των 5χλμ.,χωρίς χρονομέτρηση, θα έχει ως αφετηρία την περιοχή στο Cosmopolitan και τερματισμό στο ταχυδρομείο.
Σχετικώς με τον παραπάνω αγώνα, συνεχίζονται δυναμικά στο κατάστημα Adidas στην Αμμοχώστου 29, οι εγγραφές, καθώς για τη συμμετοχή είναι απαραίτητες.

Δρόμοι επιτυχίας

Δρόμοι επιτυχίας

Οι εκδηλώσεις μετά τον τερματισμό
Στις εκδηλώσεις από τις 9.30 το πρωί θα παραστεί η ολυμπιονίκης του στίβου Πηγή Δεβετζή και το πρόγραμμα μετά τον τερματισμό θα είναι το παρακάτω:
9.30: Έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων
9.30-10.30: Φιλαρμονική Ρόδου
10.00-11.00: Μουσική με τον DJ Τάσο Γιασιράνη
11.00-12.00: Χαιρετισμοί και τελετές απονομής μεταλλίων και κυπέλλων με παρουσιάστρια την Πηγή Δεβετζή, παρουσία και της Φιλαρμονικής Καλυθιών.
12.00-12.30: Χορευτική επίδειξη από μαζορέτες της Σχολής Χορού Μαρί Γκίκα.
12.30-13.30: Παραδοσιακοί χοροί από την ομάδα «Τζέλου».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ανακοινώθηκε χθες από την Τροχαία ότι, λόγω της διεξαγωγής Διεθνούς Μαραθωνίου-Ημιμαραθωνίου αγώνα δρόμου θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων
Κατά τις ώρες 08.45’ έως 12.30’, από 1ο έως το 3ο χλμ της επαρχιακής οδού Ρόδου-Καμείρου, στο ρεύμα με κατεύθυνση από Ιαλυσό προς Ρόδο
Κατά τις ώρες 09.00’ έως 13.00’, από τη συμβολή των οδών Παπαλουκά και Ακτής Κανάρη έως το 1ο χλμ της επαρχιακής οδού Ρόδου-Καμείρου, στο ρεύμα από Ρόδο προς Ιαλυσό
Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τις οδούς Παπαλουκά, Βορείου Ηπείρου, Ηλιάδων, Μήδεια, Ησιόδου
Κατά τις ώρες 09.00’ έως 13.30’, επί της οδού 7ης Μαρτίου από τη συμβολή της με την οδό Γαλλίας μέχρι τη συμβολή της με την οδό Παπανικολάου και επί της οδού Παπανικολάου
Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, ανάλογα με το χρόνο διέλευσης των συμμετεχόντων, κατά τις ώρες 07.15’ έως 12.30, από το 3ο έως το 43ο χλμ επαρχιακής οδού Ρόδου-Καμείρου.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την αποτροπή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να συνεργάζονται με τους τροχονόμους που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Οδηγίες συμμετοχής για Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο και αγώνα 10χλμ.
1. Όλοι οι εγγεγραμένοι αθλητές του μαραθωνίου δρόμου 42,195χιλ. θα συγκεντρωθούν μπροστά από το Δημαρχείο Ρόδου στις 5:30 το πρωί για να τους παραλάβει λεωφορείο και να τους μεταφέρει στο σημείο έναρξης του αγώνα(Μανδρικό, 1 χιλ έξω προς Έμπωνα). Η ώρα έναρξης του μαραθωνίου ορίζεται στις 7:30π.μ.
2. Όλοι οι εγγεγραμένοι αθλητές του Ημιμαραθώνιου δρόμου θα συγκεντρωθούν μπροστά απο το Δημαρχείο Ρόδου στις 6:30 το πρωί για να τους παραλάβει λεωφορείο και να τους μεταφέρει στο σημείο έναρξης του αγώνα (μπροστά από το ξενοδοχείο Alex Beach). Η ώρα έναρξης του ημιμαραθωνίου ορίζεται στις 8:15 π.μ.
3. Όλοι οι εγγεγραμένοι αθλητές του αγώνα δρόμου 10χιλ. θα συγκεντρωθούν μπροστά από το Δημαρχείο Ρόδου στις 7:30 το πρωί για να τους παραλάβει λεωφορείο και να τους μεταφέρει στο σημείο έναρξης του αγώνα (μπροστά από το ξενοδοχείο Φιλέρημος). Η ώρα έναρξης του αγώνα 10χιλ. ορίζεται στις 9:00 π.μ.
4. Κατά την διάρκεια ολόκληρης της διαδρομής θα υπάρχουν 14 σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών. Κάθε 2,5 χιλ νερά και κάθε 5χιλ. ισοτονικά ποτά, μελεκούνια και μπανάνες.
5. Σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί ιατρική βοήθεια μπορεί να καλέσει τους παρακάτω αριθμούς: 694 2982702 Τζάνος Κωνσταντίνος, Τμήμα Σαμαρειτών Ρόδου-Υπεύθυνος υγειονομικής κάλυψης σταθμών, 697 2845819 Άντερσεν Νίκος, ιατρός ορθοπεδικός, 6972997804, Νομικάριος Δημήτρης ιατρός ορθοπεδικός, Ηλίας Τσέρκης ιατρός παθολόγος.
6. Ασθενοφόρα και γιατροί θα ακολουθούν καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής.
7. Πληροφορίες για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την διαδρομή κος Τάκης Μιχαηλίδης τηλ. 693 6618366.
8. Επιβάλλεται να έχετε μαζί σας ένα αποδεικτικό στοιχείο της ταυτότητας σας π.χ. ταυτότητα, δίπλωμα, διαβατήριο πριν την έναρξη του αγώνα.
9. Οι αθλητές παρακαλούνται να κινούνται πάντα στην δεξιά πλευρά του δρόμου σύμφωνα με το ρεύμα κυκλοφορίας.
10. Οι αθλητές θα πρέπει να τοποθετήσουν τα ενδύματα και τα προσωπικά τους αντικείμενα σε πλαστικές σακούλες.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι σακούλες θα πρέπει να φέρουν τον προσωπικό αριθμό των αθλητών και περίπου μισή ώρα πριν από την εκκίνηση, οι αθλητές θα πρέπει να τις παραδώσουν στους διοργανωτές στο σημείο εκκίνησης. Η επιστροφή τους μετά τον τερματισμό θα γίνει σε χώρο κοντά στο σημείο τερματισμού στο ΑΚΤΑΙΟΝ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι σακούλες δεν πρέπει να περιέχουν αντικείμενα αξίας, λεφτά ή φάρμακα.

Οδηγίες συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου 5χλμ.
-Ώρα άφιξης 08.00- 08.15 parking στην γύρω περιοχή
-Σημείο συγκέντρωσης κάτω από το πανό των αγώνων
-Παραλαβή αριθμών συμμετοχής εγγεγραμμένων δρομέων
-Πρόγραμμα προθέρμανσης από τον γυμναστή κο Στέλιο Κουπάδη
-Οδηγίες για την διαδρομή στον αγώνα από τους γυμναστές του ΔΟΠΑΡ
-Εκκίνηση αγώνα στις 09.00
-Τερματισμός έξω από το Ταχυδρομείο, στο σημείο με την ειδική σήμανση 5χλμ. ΠΡΟΣΟΧΗ: οι δρομείς δεν θα περάσουν κάτω από την αψίδα τερματισμού και χρονομέτρης των αγώνων.
-Μετά τον τερματισμό, στις 14.00, θα υπάρχει λεωφορείο έξω από το δημαρχείο για τη μεταφορά των δρομέων πίσω στο parking εκκίνησης
-Στο χώρο της εκκίνησης θα υπάρχουν νερά και οι δρομείς θα συνοδεύονται από περιπολικό της τροχαίας
-Υπεύθυνη αγώνα Κική Πάτα. Τηλ: 6979429954

Διαβάστε ακόμη

Ο στίβος έχει την τιμητική του σήμερα στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική: Αναχωρεί με αισιοδοξία ο Φοίβος

Ένα βαθμό θέλει ο Εθνικός Αρχίπολης

Το σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Ρόδος - Γ' Εθνική: Για το γόητρο στη Ραφήνα

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής