Ογδόντα χρόνια φυλάκιση σε δουλέμπορους

Ογδόντα χρόνια  φυλάκιση σε δουλέμπορους

Ογδόντα χρόνια φυλάκιση σε δουλέμπορους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 534 ΦΟΡΕΣ

Είχαν μεταφέρει στο Χαράκι 78 παράνομους μετανάστες

Συνολική ποινή φυλάκισης 80 ετών «μοιράστηκαν» χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Σύριοι οι οποίοι πριν από ένα χρόνο μετέφεραν από τα τουρκικά παράλια, 78 παράνομους μετανάστες στο Χαράκι της Ρόδου!

Πρόκειται για τους HANI TOUBALJA και HAKIM MOHAMMAD οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο και καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 80 ετών ο καθένας με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σημειώνεται πως βάση της ισχύουσας νομοθεσίας οι καταδικασθέντες θα εκτίσουν μόνο τα 10 χρόνια, ενώ το δικαστήριο τους έδωσε το δικαίωμα να εξαγοράσουν την ποινή τους προς 5 ευρώ την ημέρα.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στις 8 το πρωί στις 16 Οκτωβρίου 2013, λίγη ώρα αφότου είχαν αποβιβάσει στην ακτή στο Χαράκι της Ρόδου 78 συμπατριώτες του από τους οποίους οι 50 ήταν άνδρες, οι 14 γυναίκες ενώ υπήρχαν και 14 παιδιά.

Το ταξίδι των παράνομων μεταναστών ξεκίνησε από τα απέναντι παράλια με το ιστιοφόρο (ξύλινο) σκάφος «SELIN E» στο οποίο επέβαιναν και οι δύο διακινητές. Για την μεταφορά τους αυτή ο κάθε αλλοδαπός φέρεται να κατέβαλλε το ποσό των 2000- 2500 ευρώ.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών στο σημείο έσπευσαν τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απέπλευσε και πλωτό περιπολικό στο οποίο επέβαινε προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, το οποίο εντόπισε και κατόπιν καταδίωξης ακινητοποίησε το Ε/Γ-Τ/Ρ «SELINE» σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή τρία (03) ν.μ. περίπου βορειοανατολικά της ακτής.

Οι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες, φερόμενοι ως διακινητές, συνελήφθησαν και το «SELINE», το οποίο κατασχέθηκε, συνοδευόμενο από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με τη συνδρομή του ρυμουλκού «ΗΡΑΚΛΗΣ» κατέπλευσε με ασφάλεια στον τουριστικό λιμάνι «ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ» Ρόδου.

Η «απόβαση»
Ήταν περίπου 7.30 το πρωί της 16ης Οκτωβρίου 2013 όταν κάτοικοι εντόπισαν στο Χαράκι της Ρόδου δεκάδες αλλοδαπούς να βρίσκονται κατά ομάδες διασκορπισμένοι στην περιοχή. Άνδρες γυναίκες αλλά και παιδιά με τα λιγοστά υπάρχοντα τους κάθονταν μέσα στα χωράφια, και κάτω από τα ελαιόδεντρα περιμένοντας καρτερικά.

Κάποιοι άλλοι περίπου 4 άτομα είχαν προλάβει να επιβιβαστούν σε ταξί με προορισμό την πόλη της Ρόδου, ενώ ορισμένοι άλλοι, πιο θαρραλέοι… εντοπίστηκαν σε καφενείο του χωριού να πίνουν τον καφέ τους!

Αμέσως ενημερώθηκαν τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Μασσάρων, η αστυνομία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και όλες οι υπηρεσίες λειτούργησαν άμεσα και συντονισμένα.

Έτσι ξεκίνησε η συγκέντρωση των αλλοδαπών σε ένα σημείο, ενώ πλωτό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου αντιδρώντας ακαριαία έσπευσε για τον εντοπισμό του σκάφους που είχε μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες!

Μόλις 3 ναυτικά μίλια από την ακτή οι λιμενικοί εντόπισαν το ιστιοφόρο «SELIN E» το οποίο και καταδίωξαν έως ότου το σκάφος ακινητοποιήθηκε.

Όπως διαπιστώθηκε σε αυτό επέβαιναν δύο αλλοδαποί οι οποίοι λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν αποβιβάσει στην θέση «βαγιές» στο Χαράκι τους 78 παράνομους μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χειριστές του ιστιοφόρου προσέγγισαν μέχρι την ακτή προκειμένου να μπορέσουν έτσι να αποβιβαστούν οι δεκάδες αλλοδαποί που μετέφεραν.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο