Και επισήμως η έναρξη του νέου δικαστικού έτους

Και  επισήμως η έναρξη  του νέου δικαστικού έτους

Και επισήμως η έναρξη του νέου δικαστικού έτους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1856 ΦΟΡΕΣ

Με μία σεμνή τελετή έγινε χθες και επίσημα η έναρξη του νέου δικαστικού έτους.
Έτσι το μεσημέρι, παρουσία τοπικών αρχών και φορέων, δικαστών, εισαγγελέων, δικαστικών υπαλλήλων και μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου, ο αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος τον οποίο τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως πατήρ -Ιωάννης Χαλκιάς.


Ειδικότερα στην τελετή μεταξύ άλλων παρέστησαν ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, ο πρόεδρος Εφετών Δωδεκανήσου κ. Κυριακίδης, ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου Γ. Κτιστάκης, οι πρόεδροι Πρωτοδικών Ρόδου κ.κ. Λάζαρος Βαλσαμής, Κωνσταντίνος Αλεξίου και Αντώνης Σβύνος, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Κυριακή Κλιάμπα, Αντεισαγγελείς, Πρωτοδίκες, η Ειρηνοδίκης Ρόδου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σαρρής κ.α.

Και  επισήμως η έναρξη  του νέου δικαστικού έτους
Για την έναρξη του νέου Δικαστικού έτους o Γιάννης Φλεβάρης αναφέρει «Ο Περιφερειάρχης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται στο πλευρό όσων συγκροτούν και υπηρετούν το χώρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Και  επισήμως η έναρξη  του νέου δικαστικού έτους
Πριν λίγες μέρες το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την ενίσχυση και χρηματοδότηση του έργου βιβλιοδεσίας των παλαιών τόμων του Κτηματολογίου Ρόδου, υπογραμμίζοντας έμπρακτα τη σημασία του.

Και  επισήμως η έναρξη  του νέου δικαστικού έτους
Θεμέλιο μίας ευνομούμενης και συντεταγμένης Πολιτείας είναι η Δικαιοσύνη, η εφαρμογή των Νόμων και η λειτουργία των Θεσμών.

Ο Δικαστικός και ο Δικηγορικός κόσμος συλλειτουργούν στην απονομή της Δικαιοσύνης και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των διαδίκων. Εύχομαι σε όλους ένα επιτυχημένο και θετικό από κάθε άποψη Δικαστικό έτος που το τέλος τους θα μας βρει δυνατούς και αισιόδοξους.

Και  επισήμως η έναρξη  του νέου δικαστικού έτους
Το δε Υπουργείο Δικαιοσύνης να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των Δικαστηρίων και του χώρου στον οποίο ζουν, βρίσκονται και εργάζονται όχι μόνο Δικαστές και Δικηγόροι αλλά η τοπική Κοινωνία στο σύνολό της καθώς από το Ναό της Θέμιδος διέρχονται οι πάντες.

Τέλος υπογραμμίζω με γνώμονα την κοινωνική και επαγγελματική μου εμπειρία την ανάγκη φύλαξης και ασφάλειας των Δικαστηρίων της Περιφέρειάς μας και ολόκληρης της χώρας με δεδομένο ότι φέτος το Πρωτοδικείο της Ρόδου στέκεται μπροστά μας πληγωμένο από τον εμπρησμό που υπέστη.

Και  επισήμως η έναρξη  του νέου δικαστικού έτους
Η κεντρική αίθουσα ακόμα δεν αποκαταστάθηκε και παραμένει καμένη όπως και η σπάνια και ιδιαίτερης καλλιτεχνικής αξίας εικόνα του Χριστού που κάηκε στις φλόγες.

Επί του θέματος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου σε κάθε ενέργεια για την άμεση και επιβεβλημένη αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου».

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!