Εγκρίθηκε πρόταση για να συσταθεί Ίδρυμα Νισύρικης Κληρονομιάς

Εγκρίθηκε πρόταση για να συσταθεί  Ίδρυμα Νισύρικης Κληρονομιάς

Εγκρίθηκε πρόταση για να συσταθεί Ίδρυμα Νισύρικης Κληρονομιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 702 ΦΟΡΕΣ

Από το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του

Την περασμένη Κυριακή διεξήχθη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νισύρου και οι κυριότερες αποφάσεις είναι οι εξής:

• Σύσταση Δημοτικής Συγκοινωνίας.
• Έγκριση πρότασης Δημάρχου για την ανάθεση σε Νομικό Σύμβουλο της υπόθεσης «Ιδιοκτησιακό Καθεστώς Πλατείας Νικειών» καθώς και όλων των απαραιτήτων ενεργειών που θα γίνουν για την προστασία της περιουσίας του Δήμου. Η έγκριση προήλθε με ψηφοφορία.

Την πρόταση υπερψήφισαν τα επτά μέλη της πλειοψηφίας (Καρούτσου Ειρήνη, Μελαχροινάκης Ευάγγελος, Χαρτοφύλης Αδαμάντιος, Σφακιανός Αχιλλέας, Χατζηνικολάου Ιάκωβος, Γιαννάκης-Μάρτιν Παναγιώτης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδριώτης Μιχαήλ) με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Νικειών κ. Γιώργο Πανταρώτα.

Την πρόταση καταψήφισαν τα μέλη της μειοψηφίας (Ορσάρης Νικόλαος, Κυπραίος Ευστάθιος και Καρακωνσταντίνος Νικόλαος) και υπήρξε και μια ψήφος παρών του κ. Δερμιτζάκη Εμμανουήλ.

• Ορισμός επιτροπής για την αγορά και ενοικίαση ακινήτων που θα χρησιμοποιηθούν για την στάθμευση οχημάτων.

• Έγκριση πρότασης Δημάρχου για την δημιουργία ιδρύματος με τίτλο «Ιδρυμα Νισύρικης Κληρονομιάς».

• Αποδοχή δωρεάς από τους αδερφούς Ράλλη στην Αμερική για την ανακαίνιση του μνημείου Ηρώον.
• Αποδοχή δωρεάς 1000 σακιών τσιμέντου από την εταιρεία ΛΑΒΑ.

• Δημοσίευση της επιστολής του Δημάρχου προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της Πλατείας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΟΥΣ
Κλιμάκιο του Δήμου αποτελούμενο από τον Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους επισκέφθηκε το Κοινοτικό Κτίριο(Κατάστημα) του Εμπορειού στους Πάλους και το Καρβαϊνειο Δημοτικό Σχολείο. Και τα δυο κτίρια βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν για τους σκοπούς που έχουν εξαγγελθεί.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Την περασμένη Δευτέρα ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παρέθεσαν μεσημεριανό γεύμα στους υπαλλήλους του Συνεργείου του Δήμου Νισύρου στο χώρο της αποθήκης του Δήμου. Μέσα σε κλίμα εγκάρδιο και φιλικό ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολή και σημασία του έργου του Συνεργείου στην αλλαγή και δημιουργία της νέας Νισύρου.

Ανέφερε ότι χωρίς την συμβολή όλων των εργαζομένων του Δήμου είναι αδύνατον να λειτουργήσει ο Δήμος και να προχωρήσει σε έργα που θα συμβάλλουν στην καλυτέρευση της ζωής όλων των κατοίκων. Τους παρότρυνε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο για το καλό όλης της πατρίδας και όλων των Νισύριων.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ
Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δημάρχου Νισύρου κ. Χριστοφή Ι. Κορωναίου με τους υπεύθυνους, της Αστυνομίας κ. Φασουλάρη Παντελή, Λιμενικού κ. Χουρμουζιάδη Βασίλη και Δασοφυλακής κ. Πλευράκη Μιχάλη. Συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα, για τα οποία καταρτίστηκε και Οδηγός Δράσης:

➢ Παράνομη μετανάστευση
➢ Άδειες Καταστημάτων
➢ Απόδοση Πλατειών στους πολίτες

➢ Αδέσποτα Ζώα
➢ Κυκλοφοριακό
➢ Κυνήγι
Στα θέματα αυτά θα υπάρξουν άμεσα οδηγίες για την επίλυση τους.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΙΚΕΙΑ
Ο Δήμαρχος πιστός στις εξαγγελίες του για την επαναλειτουργία του Κοινοτικού Καταστήματος των Νικειών προέβη στην αποστολή επιστολής στον ενοικιαστή κ. Ευθύμιο Ασημακόπουλο. Στην επιστολή του ζητείται να αποδώσει την κατοχή των δύο κτηρίων στον Δήμο Νισύρου έως την 31η Οκτωβρίου 2014. Επιπρόσθετα ο Δήμος επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων του όσο αφορά τις δαπάνες στις οποίες έχει υποβληθεί από την χρήση των κτηρίων.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ
Αποπερατώθηκαν οι εργασίες επισκευής του ιατρείου Νισύρου από το συνεργείο του Δήμου Νισύρου. Ένα λαμπερό κτίριο κοσμεί τώρα την Νίσυρο που δέχεται όλους που έχουν την ανάγκη ιατρικής περίθαλψης.

Το συνεργείο του Δήμου ξεκίνησε τις επισκευές και τη συντήρηση του εγκατελειμμένου κτηριακού συγκροτήματος του πρώην ΚΑΠΗ και Παιδικού Σταθμού. Στόχος είναι η επαναλειτουργία ενός κέντρου που θα παρέχει θαλπωρή στους ηλικιωμένους και στους έχοντες ανάγκη, και όπου θα μπορούν να βρούν ένα πιάτο ζεστού φαγητού.

Διαβάστε ακόμη

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Δήμος Νισύρου: Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δήμου Νισύρου

H Νίσυρος στους 1000 δήμους-εταίρους του πανευρωπαϊκού δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»