Μ. Κόκκινος: Θα στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ με νύχια και δόντια

Μ. Κόκκινος: Θα στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ με νύχια και δόντια

Μ. Κόκκινος: Θα στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ με νύχια και δόντια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 881 ΦΟΡΕΣ

Θα ήταν τιμή μου να είμαι υποψήφιος Βουλευτής

Τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα στηρίξει στις επόμενες εθνικές εκλογές, «με νύχια και με δόντια», ο Γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου κ. Μιχάλης Κόκκινος ο οποίος κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι το όνομά του «ακούγεται» για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, είπε ότι και μόνο αυτό είναι τιμητικό και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εφόσον το αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος.

«Νομίζω ότι είναι ώρα να γίνουν εκλογές, είναι ώρα ν’ αλλάξει ο τόπος εικόνα, νομίζω ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή τόσο μεγάλη, όσο ήταν η αλλαγή του 1981 που είχε γίνει με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.», δήλωσε, χαρακτηριστικά, χθες, ο κ. Κόκκινος ο οποίος, ως γνωστόν, είναι μέλος της περιφερειακής παράταξης «Νησιωτική Ανατροπή» η οποία στηρίχθηκε και από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ερωτηθείς, λοιπόν, είπε: «Θα πω ξεκάθαρα επειδή το διάβασα και εγώ και το άκουσα: Μου περιποιεί μεγάλη τιμή το ότι ένα κόμμα μεγάλο, ένα κόμμα εξουσίας-γιατί κακά τα ψέματα, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έρχεται στην κυβέρνηση και έρχεται ν’ αλλάξει τα πράγματα στον τόπο, να γεμίσει με ελπίδα τον κάθε Έλληνα, τον κάθε μεσαίο ή μικρομεσαίο ο οποίος έχει φτωχοποιηθεί.

Άρα, λοιπόν, στη λογική μιας περήφανης εξωτερικής πολιτικής, στη λογική μιας οικονομικής πολιτικής που θα στηρίζει το μικρό και το μεσαίο, που θα μειώσει τη φτώχεια, θα μειώσει την ανεργία, σας λέω ξεκάθαρα ότι θα υποστηρίξω το ΣΥΡΙΖΑ με νύχια και με δόντια, θα υποστηρίξω το ψηφοδέλτιό του, είτε είμαι είτε δεν είμαι».

Όπως είπε, λοιπόν, εάν του γίνει πρόταση, θα κάνει ό,τι και την προηγούμενη φορά που του έγινε πρόταση να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της «Νησιωτικής Ανατροπής»: Θα το κουβεντιάσει με την οικογένειά του, έπειτα με τους φίλους του και θα πάρει τις αποφάσεις του.

Και είπε, ακόμη:
«Και μόνο που ακούγεται τ’ όνομά μου σαν πιθανή υποψηφιότητα, είναι ιδιαίτερα τιμητικό. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ένα κόμμα μεγάλο, έχει όργανα-τα οποία θα αποφασίσουν τελικά για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, κάθε απόφαση που θα βγάλουν από μένα θα είναι σεβαστή.

Και μόνο που συζητείται τ’ όνομά μου είναι ιδιαίτερη τιμή και σήμερα σας λέω ξεκάθαρα και το δηλώνω απερίφραστα: Ότι, στις επόμενες εκλογές, εγώ, μιλώντας για τον εαυτό μου, είτε είμαι είτε δεν είμαι υποψήφιος, θα στηρίξω το ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις».

Για το νέο περιφερειακό συμβούλιο
Το περιφερειακό συμβούλιο δεν είναι χώρος για αντεγκλήσεις, δήλωσε, ακόμη, ο κ. Κόκκινος, κληθείς να σχολιάσει πως βλέπει το καινούργιο ανώτατο πολιτικό όργανο της περιοχής μας.

Είπε, λοιπόν:
«Το τοπίο στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Δεν είναι προεκλογική περίοδος. Αυτή έχει τελειώσει, ο κόσμος έχει κάνει τις επιλογές του και δεν είναι χώρος το π.σ. για να γίνονται πολιτικές αντεγκλήσεις μεταξύ του πρώην και του νυν Περιφερειάρχη, μάλλον για το θεαθήναι που λέμε.

Σε κάθε περίπτωση, εκεί έχουμε κληθεί από τον Δωδεκανησιακό λαό και του Νοτίου Αιγαίου εν γένει, να υποστηρίξουμε πολιτικές οι οποίες θα αναγάγουν την περιοχή στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι: Είναι μια νησιώτικη περιοχή, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μια περιοχή που δεν αντιμετωπίζεται όπως πρέπει να αντιμετωπίζεται και από την Κεντρική εξουσία αλλά και από την Ευρώπη».

»Αυτός-συνέχισε-πρέπει να είναι και ο στόχος της νέας Περιφερειακής Αρχής και ως προς αυτό θα βοηθήσουμε πάρα πολύ. Το να αναλωνόμαστε σε προσωπικές κόντρες για έργα που έγιναν ή δεν έγιναν, τι είναι νόμιμο και τι είναι παράνομο, εμένα πραγματικά σαν π.σ. και σαν πολίτη αυτού του τόπου, ποσώς με ενδιαφέρει.

Αυτό που με απασχολεί είναι να γίνει η αποτελεσματική η άσκηση της εξουσίας και να διεκδικηθούν κομμάτια αρμοδιότητας τα οποία ακόμα, φοβικά, το κράτος κρατάει για τον εαυτό του».

Είπε, ακόμη, ο κ. Κόκκινος ότι η κηδεμονία της Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική εξουσία θα πρέπει να είναι και ένας στόχος γενικότερα πολιτικής να αλλάξει.

Στη συνέχεια, εξέφρασε τη λύπη του για το φράγμα της Κρητηνίας καθώς θεωρεί ότι είναι ένα σημαντικό έργο, ένα έργο πνοής για τον τόπο και, όπως είπε, «είναι κρίμα να μην προχωράει. Ξέρω και καλά κάνουν και ζητάνε τα χρήματα από την Κεντρική εξουσία γιατί μας τα οφείλει αλλά από εκεί και πέρα ό,τι πάρουμε για την κεντρική εξουσία καλό είναι, το έργο αυτό πρέπει να τελειώσει, είναι ένα έργο που είναι…σαν το γεφύρι της Άρτας, το περιμένει πάρα πολύς κόσμος και δεν είναι όπως ειπώθηκε για να πίνουν τα πουλιά νερό».

Δήλωσε, στη συνέχεια: «Και επειδή αναφέρθηκαν και παραδείγματα όπως το φράγμα της Απολακκιάς κτλ., οτιδήποτε κακό υπάρχει ιστορικά, είναι ανάγκη, αυτή τη στιγμή, να προχωρήσουμε μπροστά.

Επαναλαμβάνω: Η εικόνα σαν Γραμματέας, σαν μέλος του Προεδρείου του π.σ., των αντεγκλήσεων μεταξύ της μείζονος μειοψηφίας και της πλειοψηφίας ή ανάποδα αν θέλετε της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας, πραγματικά μου δημιούργησαν αλγεινή εντύπωση».

Διαβάστε ακόμη

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα