Δύο υποθέσεις βιασμού στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου

Δύο υποθέσεις βιασμού στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου

Δύο υποθέσεις βιασμού στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1009 ΦΟΡΕΣ

Με δύο υποθέσεις βιασμού θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση τον Νοέμβρη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, όπου οι εμπλεκόμενοι θα επιχειρήσουν να μειώσουν τις πολυετείς ποινές κάθειρξης που τους έχουν επιβληθεί πρωτόδικα.

Πιο συγκεκριμένα, την ποινή κάθειρξης των 10 ετών χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα θα επιχειρήσει να μειώσει στις 3 Νοεμβρίου 2014 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, 37χρονος Καλύμνιος ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό 24χρονης (τότε) Αγγλίδας το 2005 στη Κω.

Ο 37χρονος Εμμανουήλ Κουρλής του Γεωργίου είχε κριθεί ένοχος όπως κατηγορείται κατά πλειοψηφία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου τον Οκτώβριο του 2011, ενώ καταδικαστική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου. Σε ότι αφορά τη ποινή, ο κ. εισαγγελέας είχε προτείνει κάθειρξη 12 ετών όμως τελικά το δικαστήριο του επέβαλλε 10 έτη χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στις 16 Μαΐου 2005 το πρωί η τότε 24χρονη Αγγλίδα.

Όπως η ίδια δήλωσε στους αστυνομικούς, το προηγούμενο βράδυ, μετά τη διασκέδαση της σε μπαρ της περιοχής, ο 28χρονος –τότε- χρησιμοποιώντας σωματική βία, την εξανάγκασε να επιβιβασθεί το αυτοκίνητο του προκειμένου να την μεταφέρει σπίτι του. Στη διαδρομή το αυτοκίνητο χάλασε και ο 28χρονος τηλεφώνησε σε φίλο του, ο οποίος και τους μετέφερε στη περιοχή Άγιος Νεκτάριος της Κω, όπου ήταν το σπίτι του δράστη.

Εκεί – σύμφωνα με τη παθούσα- ασκώντας σωματική βία την εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία.
Λίγη ώρα μετά την καταγγελία της Αγγλίδας ο 28χρονος συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ποινική δίωξη για την ίδια υπόθεση είχε ασκηθεί και σε βάρος του φίλου του 28χρονου ο οποίος όμως απαλλάχθηκε τελικά με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη
Στο εδώλιο όμως του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει στις 3 Νοεμβρίου και 30χρονος από το Δήμο Αφάντου που κατηγορείται για το βιασμό μιας 36χρονης Αγγλίδας τουρίστριας, η οποία τον κατήγγειλε το καλοκαίρι του 2001.

Ο 30χρονος τον Μάιο του 2004 είχε κριθεί ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, κι έτσι ο νεαρός, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Το περιστατικό, σημειώθηκε σύμφωνα με την καταγγελία της Αγγλίδας τουρίστριας, τα ξημερώματα της 30ης Ιουνίου 2001 όταν ο 19χρονος τότε από τον Δήμο Αφάντου, συμμετείχε σε παραλιακό πάρτι στην περιοχή Τραουνού του Δήμου Καλλιθέας. Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, η 25χρονη τότε τουρίστρια, η οποία διέμενε σε ξενοδοχείο της πόλεως Ρόδου, έφυγε από το πάρτι μόνη της και βγήκε στην Ρόδου – Λίνδου αναζητώντας έτσι μεταφορικό μέσο για να τη μεταφέρει στην πόλη της Ρόδου.

Ο 19χρονος νεαρός, προθυμοποιήθηκε τότε να τη μεταφέρει με το μοτοποδήλατό του και πράγματι η Αγγλίδα επιβιβάστηκε σε αυτό. Έτσι, έφθασαν μέχρι την διασταύρωση Κοσκινού, όπου ο 19χρονος βγήκε από τον δρόμο και την οδήγησε σε παρακείμενο αγρό. Εκεί, αφού την ακινητοποίησε ασκώντας βία, την χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο και την πλάτη, και πιέζοντας την τον λαιμό, της έσκισε τα ρούχα εξαναγκάζοντας την έτσι σε κατά φύση συνουσία μαζί του.

Ο νεαρός, εντοπίστηκε από την ασφάλεια Ρόδου λίγες μέρες αργότερα, και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, παραπέμφθηκε στον ανακριτή και μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο νεαρός ροδίτης, παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω το οποίο και τον καταδίκασε στην ποινή των έξι ετών κάθειρξης.

Διαβάστε ακόμη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα

Αποτελέσματα 14ου διαγωνισμού φωτογραφίας της Dodekanisos Seaways

Αρκετές δωρεές τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου

Ποιοι ορίστηκαν ένορκοι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου

Καθορίστηκε το πλαίσιο αποχής των δικηγόρων