Στη Ρόδο θα καταπλεύσει σκάφος του ΝΑΤΟ

Στη Ρόδο θα καταπλεύσει σκάφος του ΝΑΤΟ

Στη Ρόδο θα καταπλεύσει σκάφος του ΝΑΤΟ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 537 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο καταπλέει ένα από τα ΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία που πήραν μέρος στις επιχειρήσεις κατασκοπείας της Ρωσικής Κριμαίας το προηγούμενο διάστημα.

Πρόκειται για το Αμερικάνικο αντιτορπιλικό USS Ross κλάσης Arleigh Burke, που θα φτάσει στο νησί μας το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 20 Οκτωβρίου και θα παραμείνει μέχρι και τις 24 του μήνα.
Το 154 μέτρων πολεμικό με πλήρωμα περίπου 280 ατόμων που μεταφέρει και ελικόπτερο, θα δέσει στην Ακαντιά όπου θα ληφθούν έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Το αντιτορπιλικό μαζί με το γαλλικό Commandant Birot, την καναδική φρεγάτα HMCS Toronto, κλάσης Halifax, και την ισπανική φρεγάτα Almirante Juan de Borbon, έφτασαν στην περιοχή ευθύνης τους στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το δεύτερο από τα τέσσερα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων βλημάτων του Αμερικανικού Ναυτικού αναχώρησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 3 Ιουνίου με προορισμό την Ισπανία, για να υποστηρίξει την αρχιτεκτονική πυραυλικής άμυνας της Ουάσιγκτον στην Ευρώπη.

Το αντιτορπιλικό USS Ross (DDG 71) είχε προγραμματιστεί να ενταχθεί με το αδελφό του πλοίο USS Donald Cook (DDG 75) στο ναύσταθμο Ρότα της Ισπανίας.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό τα δύο αντιτορπιλικά με το σύστημα ραντάρ Aegis συνοδεύονται στη Μεσόγειο από το USS Porter (DDG 78) και το USS Carney (DDG 64). Μαζί με ένα ραντάρ AN/TPY-2 που έχει αναπτυχθεί στην Τουρκία και είναι υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ, τα τέσσερα σκάφη επιφανείας του Αμερικανικού Ναυτικού στην Ρότα αποτελούν μέρος της πρώτης φάσης της τριών επιπέδων βαλλιστικής αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Επιπλέον, αυτά τα αντιτορπιλικά πολλαπλών αποστολών θα εκτελέσουν ένα ευρύ φάσμα αποστολών, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στη θάλασσα, διμερείς και πολυεθνικές εκπαιδευτικές ασκήσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!