Χρήση home port έγινε στο λιμάνι Ρόδου

Χρήση home port έγινε στο λιμάνι Ρόδου

Χρήση home port έγινε στο λιμάνι Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1836 ΦΟΡΕΣ

Xρήση της υπηρεσίας home port που προσφέρει το λιμάνι της Ρόδου, έκανε πριν λίγες μέρες η εταιρία Louis, η οποία αποφάσισε χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες να δοκιμάσει ένα τέτοιο εγχείρημα και να χρησιμοποιήσει το λιμάνι για αποβίβαση και επιβίβαση τουριστών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων αρχών του λιμανιού που συγκέντρωσε η “Ρ” την Κυριακή 12 του μήνα το κρουαζιερόπολοιο της εταιρίας, Louis aura που ήρθε από τη Σαντορίνη νωρίς το πρωί, αποβίβασε στη Ρόδο 552 άτομα και επιβίβασε 342 άτομα στην πλειοψηφία τους Γάλλους τουρίστες, αναχωρώντας για τη Χάιφα στις 10 το βράδυ της ίδιας μέρας.

Η εταιρία πήρε την απόφαση να κάνει χρήση του home port σχεδόν... αθόρυβα, αφού το λιμάνι της Ρόδου διαθέτει την υποδομή που χρειάζεται, τη στιγμή που στο παρελθόν είχαν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων με άλλες εταιρίες για να... πειστούν να το εφαρμόσουν κι εκείνες. Μάλιστα είχαν τεθεί και... προϋποθέσεις ενώ έγιναν και επιτόπιες επισκέψεις, αλλά και συναντήσεις με αρμόδιους του λιμενικού ταμείου και του δήμου για να υλοποιηθούν αιτήματα σχετικά με την καλύτερη εφαρμογή της υπηρεσίας.

Τελικά η εταιρία Luis χωρίς να ασκήσει πιέσεις και να απασχολήσει υπηρεσίες και τοπικές αρχές υλοποιεί ήδη την επιβίβαση και αποβίβαση τουριστών, η οποία πολύ πιθανό να συνεχιστεί και του χρόνου, και ίσως με πιο εντατικούς ρυθμούς και κατόπιν συγκεκριμένου προγράμματος.

Διαβάστε ακόμη

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας