Φλας στο παρελθόν

Φλας στο παρελθόν

Φλας στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 292 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 1954, Αριθ. Φύλλου 1047

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Αναχωρήσεις

Με το ατμόπλοιον “Αιγαίο” ανεχώρησε χθες δια Σύμη, προς επεθεώρησιν των εκεί υπηρεσιών ο Διοικητής Β. Χωροφυλακής Ρόδου κ. Ανδριανόπουλος.

Συγχαρητήριον
Ο κ. Εμμανουήλ Σκάρος εκ Σύμης και η δις Ολγα Τσαγκλιώτου εξ Ανω Βαθέος Σάμου ετέλεσαν τους γάμους των το παρελθόν Σάββατον.
Θερμά συγχαρητήρια.

Ευχαριστήριον
Εξαλθών του Κρατικού Νοσοκομείου κατόπιν πεντηκονταημέρου παραμονής μου προς θεραπείαν καρδιακού νοσήματος μου, αισθάνομαι καθήκον να ευχαριστήσω τους γιατρούς, τας αδελφάς και όλο το προσωπικόν για τας τόσας φροντίδας που μου παρέσχον.

Ιδιαιτέρως δε να συγχαρώ τον Πρόεδρον του Συμβουλίου Εφέτην κ. Βροντάκην και τον Διευθυντήν του Νοσοκομείου κ. Αθανασιάδην, που σε τόσον μικρόν χρονικόν διάστημα κατώρθωσαν δια του ζήλου των και των αόκνων προσπαθειών των να εξυψώσουν το Νοσοκομείον μας εις Νοσοκομείον τέλειον από πάσης απόψεως.
Ο ευχαριστών
ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΙ ΔΙΗΛΘΟΝ ΕΚ ΡΟΔΟΥ
ΑΠΟ 1-1-54 ΜΕΧΡΙ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Κατά ενομένην στατιστικήν από του Ιανουαρίου 1954 μέχρι του τρέχ. μηνός Οκτωβρίου διήλθον και παρέμεινον εις Ρόδον 12.300 Ελληνες του Εσωτερικού, 1125 Ελληνας του Εξωτερικού και 1987 ξένοι.

Το αμπόλοιον “Δελφίνι” ναυλωμένον από τον ΕΟΤ επραγματοποίησεν εις Ρόδον, μέσω Κρήτης, 15 ταξίδια, με 1717 ξένους περιηγητάς. Εξ άλλου διήλθον εκ Ρόδου 30 ξένα υπερωκεάνεια με 10.907 ξένους περιηγητάς.

Η εφετεινή τουριστική κίνησις παρουσίασεν εις Ρόδον γενικώς αύξησιν 40% έναντι της περισυνής και εις Κω 50%.
Εκ Κω διήλθον 13.300 Ελληνες τουρίσται του εσωτερικού, ξένα υπερωκεάνεια με 800 τουρίστας.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΑΦΡΟΠΕΤΡΑΣ
ΝΙΣΥΡΟΣ (ανταποκριτού μας). Η βάσις της αερογεφύρας του Γυαλιού, η οποία επρόκειτο αν καθελκυσθή εντός της θαλάσσης δια να στηριχθή η κολώνα η οποία θα συνεκράτει τα σύρματα του κρεμαστού σιδηροδρόμου δια την μεταφοράν της ελαφρόπετρας, εις τα πλοία κατά την καθέλκυσιν, κατεστράφη λόγω κακής πτώσεως. Ούτω προήλθε ζημία 400 εκατ. δρχ. και καθηστέρησις της εργασίας επί τρίμηνον.

ΤΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΠΕΡΣΥΛΙΤΙΔΟΣ
ΝΙΣΥΡΟΣ (του ανταποκριτού μας). Αφίκετο ο κ. Μεζάς, άλλοτε διευθυντής της Βιομηχανικής Τραπέζης της Ελλάδος και αντιπρόσωπος ξένων Εταιρειών, ο οποίος προσέφερεν εις την κοινότητα Εμπορείου 3 δρχ. νέες κατά τόσον δια να του δοθή η εκμετάλλευσις της περιοχής όπου υπάρχει μεγάλη ποσότης πετρωμάτων περσυλίτιδος εξ ης παράγεται η ύαλος. Η κοινότης απέρριψε την πρότασιν και απεφάσισε την προκήρυξιν διαγωνισμού. Εκ της εκμεταλλεύσεως των πετρωμάτων τούτων εκατοντάδες εργατών θα απασχοληθούν.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"