«Χάθηκαν» οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στη Ρόδο – Απλήρωτοι παραμένουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

«Χάθηκαν» οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στη Ρόδο – Απλήρωτοι παραμένουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

«Χάθηκαν» οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στη Ρόδο – Απλήρωτοι παραμένουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1140 ΦΟΡΕΣ

Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου για τους απλήρωτους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Ρόδου:

"Ο αγώνας των απλήρωτων εργαζομένων στα ξενοδοχεία DORETA & ALEXIA για την καταβολή των δεδουλευμένων τους συνεχίζεται. Από την πρώτη στιγμή η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντάς τους με κάθε τρόπο, συνδικαλιστικό ή νομικό.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ, Σ. Χατζησάββας και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξεν/λων, Θ. Σταμούλης, όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν συνεχείς επαφές με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, τον Περιφερειάρχη και τους προϊσταμένους των αρμόδιων υπηρεσιών ζητώντας να βρεθεί άμεση λύση και να αποπληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα η εργοδοσία δείχνει μια ανεξήγητη αδιαφορία για την τύχη των εργαζομένων της, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Αθέτησε όλες τις μέχρι σήμερα υποσχέσεις της, δεν τήρησε τη δέσμευσή της απέναντι στην Επιθεώρηση Εργασίας για εξόφληση των εργαζομένων έως τις 15/10/2014, ενώ τις τελευταίες μέρες οι εκπρόσωποί της έχουν εξαφανιστεί.

Ύστερα απ’ αυτήν την προκλητική και απαράδεκτη στάση των εργοδοτών απέναντι στους εργαζόμενους ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ, με παρέμβασή του, ζήτησε από τον προϊστάμενο του Σ.ΕΠ.Ε Ρόδου να υποβάλει μήνυση κατά της εργοδοσίας, όπως άλλωστε έχει υποχρέωση να πράξει, ενώ θα επισκεφθεί την εισαγγελέα Ρόδου και θα ζητήσει να επισπευθούν οι διαδικασίες, για να βρουν επιτέλους δικαίωση οι εργαζόμενοι.

Το φαινόμενο των απλήρωτων ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν αφορά μόνο τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, αλλά και δεκάδες άλλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Καλούμε τους εργοδότες να εκπληρώσουν άμεσα τις υποχρεώσεις τους. Καλούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο τους, γιατί ο χειμώνας εκτός από δύσκολος θα είναι και θερμός".

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες