Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο για το Εκπαιδευτικό Υλικό στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο για το Εκπαιδευτικό Υλικό  στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο για το Εκπαιδευτικό Υλικό στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1917 ΦΟΡΕΣ

Την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή, με θέμα: «Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Υλικού στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες».

Την ιδέα πραγματοποίησης ενός συνεδρίου με επίκεντρο το εκπαιδευτικό υλικό στο οποίο να συνυπάρχουν τα ερευνητικά πεδία της Διδακτικής των Μαθηματικών και της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών είχε ο Καθηγητής του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου Φραγκίσκος Καλαβάσης. Την οργάνωση του συνεδρίου ανέλαβαν η Χρυσάνθη Σκουμπουρδή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. και ο Μιχάλης Σκουμιός, Επίκουρος Καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο για το Εκπαιδευτικό Υλικό  στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες
Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Εργαστήριο Μαθησιακής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Γεώργιος Γεννηματάς».
Στους συνδιοργανωτές του συνεδρίου συμπεριλαμβάνονταν το ΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών» του Π.Τ.Δ.Ε., καθώς επίσης και το ΠΜΣ «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης, το συνέδριο τελούσε υπό την Αιγίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν 95 εργασίες, ενώ οι σύνεδροι που το παρακολούθησαν ξεπέρασαν τα 400 άτομα. Ειδικότερα, το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλάμβανε προσκεκλημένες ομιλίες, προφορικές ανακοινώσεις, συμπόσια και αναρτημένες εργασίες, υψηλού επιστημονικού επιπέδου.
Το Συνέδριο απευθυνόταν σε επιστήμονες και ερευνητές με ενδιαφέρον στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων.

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο για το Εκπαιδευτικό Υλικό  στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με την εισαγωγική ομιλία με θέμα Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Υλικού στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες, που πραγματοποιήθηκε από τους Μιχάλη Σκουμιό και Χρυσάνθη Σκουμπουρδή. Η ομιλία αυτή σκιαγράφησε τη θεματολογία του συνεδρίου και έθεσε τους βασικούς προβληματισμούς.
Στο Συνέδριο συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής ο Καθηγητής Pierre Léna, Αστροφυσικός, μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας των Επιστημών και Πρόεδρος του Εργαστηρίου La main à la pâte, Professeur émérite, Université Paris Diderot.
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Κωνσταντίνος Ραβάνης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, η Άννα Χρονάκη, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Μαριάννα Τζεκάκη, Καθηγήτρια του ΑΠΘ και ο Γιώργος Φεσάκης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Επίσης, συμμετείχαν με εισηγήσεις Καθηγητές Πανεπιστημίου από όλη την επικράτεια. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονταν: Ευγένιος Αυγερινός από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γεώργιος Βλαχάκης από το ΕΑΠ, Δέσποινα Δεσλή από το ΑΠΘ, Αναστασία Δημητρίου από το ΔΠΘ, Κωνσταντίνος Δημόπουλος από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Μαρία Καλδρυμίδου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Μαρία Καμπουροπούλου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σόνια Καφούση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μαρία Κλαδάκη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Αικατερίνη Κλωνάρη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Βασίλης Κουλαϊδής από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Χρόνης Κυνηγός από το ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Κώτσης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννης Παπαδόπουλος από το ΑΠΘ, Κατερίνα Πλακίτση από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Άννα Σπύρτου από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Τάτσης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γεώργιος Τσαπαρλής από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πέρσα Φώκιαλη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο για το Εκπαιδευτικό Υλικό  στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες
Επιπλέον, συμμετείχαν με εισηγήσεις εκπαιδευτικοί της Α΄ βάθμιας και της Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης από σχολεία της Ρόδου και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου απευθύνει ευχαριστίες προς τους φορείς και τους ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτή την προσπάθεια και δέσμευσαν χρόνο και πόρους για να γίνει πραγματικότητα αυτό το συνέδριο, και ειδικότερα:

• Την Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την οικονομική υποστήριξη που πρόθυμα παρείχε και ιδιαίτερα τον Κοσμήτορα της Σχολής Καθηγητή Κωνσταντίνο Βρατσάλη, για την ενθάρρυνσή του σε όλα τα στάδια της διοργάνωσης.

• Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής - Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών» με Διευθυντή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αλεβίζο Σοφό, καθώς και το ΠΜΣ «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», με Διευθυντή τον Καθηγητή Ιωάννη Παπαδόπουλο που πρόθυμα αποδέχθηκαν να είναι συνδιοργανωτές στο συνέδριο και για την οικονομική τους υποστήριξη.

• Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που είναι συνδιοργανωτής του συνεδρίου και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Χατζημάρκο, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Δια Bίου Μάθησης κ. Άγγελο Ανανία, καθώς και το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΕΚ «Γεώργιος Γεννηματάς» Χρήστο Μπάρδο για την ενθάρρυνσή τους και για την οικονομική υποστήριξη που παρείχαν.

• Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Γεώργιος Γεννηματάς» που επίσης ανήκει στους συνδιοργανωτές του συνεδρίου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του κ. Δημήτρη Τσοπανάκη και τον Διευθυντή Κατάρτισης κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη για την οικονομική υποστήριξή τους προς το συνέδριο.

Επιπλέον, η οργανωτική επιτροπή επιθυμεί να ευχαριστήσει τους χορηγούς του συνεδρίου:
• Τον Δήμο Ρόδου, και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Προγραμματισμού και Οργάνωσης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων – Διασύνδεσης του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κ. Βασιλική Ξεπαπαδάκη.
• Την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.
• Το ίδρυμα Εμμανουήλ και Μαρίας Σταματίου.
• Το ίδρυμα Marc de Montalabert.
• Το University Press.
• Τα ξενοδοχεία AquaΜare και Mediterranean.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπρύτανης Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων, Αναπληρωτής Καθηγητής Σπυρίδωνας Συρόπουλος και ο Πρόεδρος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης «Γεώργιος Γεννηματάς» Δημήτρης Τσοπανάκης. Χαιρετισμό απέστειλε και ο Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητής Κωνσταντίνος Βρατσάλης.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου