Νέα προσπάθεια από το Redesign Rhodes

Νέα προσπάθεια από το Redesign Rhodes

Νέα προσπάθεια από το Redesign Rhodes

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1097 ΦΟΡΕΣ

Τα αρχιτεκτονικά σύμβολα της ιστορικής μνήμης και η προστασία τους, έρχονται να συγκολληθούν με τις σύγχρονες διοικητικές, κοινωνικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές ανάγκες της Πολιτείας

Έρχεται η νέα γενιά μηχανικών με σεβασμό ασφαλώς στην ιστορική μνήμη και αισθητική της πόλης, να αρθρώσει το δικό της λόγο για την πορεία του σύγχρονου ανθρώπου εντός ενός ιστορικού κέντρου παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Τα αρχιτεκτονικά σύμβολα της ιστορικής μνήμης και η προστασία τους, έρχονται να συγκολληθούν με τις σύγχρονες διοικητικές, κοινωνικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές ανάγκες της Πολιτείας, σε ένα κοινό μωσαϊκό με σχέσεις υψηλής διαχρονικής αισθητικής αλλά και σύγχρονης λειτουργικότητας.

Ο ρόλος του Ανθρώπου και όχι του προσποιούμενου-ανθρώπου είναι να δώσει μέσα από τον λαβύρινθο της βαθειάς ιχνηλατούσης ιστορίας την καθοριστική απάντηση για την ύπαρξη του επικοινωνώντας με το αυτονόητο δικαίωμα του πάνω στην πόλη.

Πεδία μελέτης ανάμεσα στην αμήχανη προσέγγιση του μέσου πολίτη να αναπτύξει διάλογο, να αναλύσει και να κατανοήσει την ιστορία και τελικά να την αξιοποιήσει με σεβασμό και σύγχρονη ανθρωποκεντρική οπτική.

Πάνω στα στοιχειά αυτά, ξεπερνώντας την υλοποιημένη ήδη εικόνα μιας κοινωνίας άμετρου κέρδους αλλά και σε διαρκή προσπάθεια ανατροπής και με πλήρη επίγνωση ότι με την προσήλωση μας στα σύμβολα και τις αληθινές αξίες δε θα παρέλθει άμεσα η ανθρώπινη αλλοτρίωση, αλλά ότι τουλάχιστον θα ευδοκιμήσουν οι προοπτικές υπέρβασης της στο μέλλον.

Προσπαθώντας να δώσουμε ξανά στην πόλη το περιεχόμενο και το νόημα της μέσω των εργαστηρίων και μιας κοινής επικοινωνιακής πλατφόρμας, το REDESIGN RHODES θα προσπαθήσει και φέτος κάτω από συνθήκες και απαιτήσεις που ξεπερνούν τους ίδιους μας τους εαυτούς, να πειραματιστεί, να αναπτύξει διάλογο, να αναλύσει την ιστορία της και πάνω σε αυτήν να δώσει απαντήσεις.
Παρασκευάς Τσαμπίκος και Χατζάτογλου Άγγελος

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων