Συνελήφθη Τούρκος διακινητής

Συνελήφθη Τούρκος διακινητής

Συνελήφθη Τούρκος διακινητής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 387 ΦΟΡΕΣ

Στα χέρια των διωκτικών αρχών της Σύμης βρίσκεται από χθες τα ξημερώματα 30χρονος Τούρκος διακινητής, που μετέφερε με ταχύπλοο σκάφος από τα τουρκικά παράλια 10 παράνομους μετανάστες τους οποίους στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης, τους «ξεφόρτωσε» σε βράχια και θάλασσα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες περίπου στη μία τα ξημερώματα στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σύμης, προσωπικό του Υπολιμεναρχείου εντόπισε ταχύπλοο σκάφος κοντά στην νησίδα «ΝΙΜΟ».

Μόλις το πλωτό του λιμενικού πλησίασε, ο Τούρκος διακινητής άρχισε να αποβιβάζει τους 10 παράνομους μετανάστες (9 άνδρες και μία γυναίκα) που μετέφερε, σε βραχώδη ακτή αλλά και στη θάλασσα προκειμένου να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια.

Δεν τα κατάφερε όμως, αφού μετά από καταδίωξη οι λιμενικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Και άλλες συλλήψεις
Άλλοι 72 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω. Πρόκειται για Σύριους, 47 άνδρες και 13 γυναίκες που συνόδευαν 12 παιδιά και οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Επίσης χθες στις 5 παρά 10 τα ξημερώματα άγνωστος, Συριακής καταγωγής, κάλεσε στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης «112» και δήλωσε ότι, 10 άτομα Συριακής καταγωγής, βρίσκονται πιθανόν στη Ρόδο, σε άγνωστη χερσαία περιοχή και αιτούνται βοήθεια.

Άμεσα κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες προς αναζήτηση των αλλοδαπών.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του