Στράτος Καρίκης: «Οι υπουργοί όταν έρχονται στη Ρόδο οφείλουν να ανακοινώνουν λύσεις»

Στράτος Καρίκης: «Οι υπουργοί όταν έρχονται στη Ρόδο οφείλουν να ανακοινώνουν λύσεις»

Στράτος Καρίκης: «Οι υπουργοί όταν έρχονται στη Ρόδο οφείλουν να ανακοινώνουν λύσεις»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 240 ΦΟΡΕΣ

Τι υποστήριξε ο επικεφαλής της παράταξης "Ροδίων Όραμα" στο δημοτικό συμβούλιο

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της παράταξής "Ροδίων Όραμα" Στράτος Καρίκης στην τοποθέτησή του τόνισε επιγραμματικά:

1. Κύριο μέλημα της παράταξής μας είναι η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο κυρίως των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τον τόπο μας και μόνον .

Τα διαδικαστικά θέματα η παράταξή μας συναινεί στην άμεση και γρήγορη διεκπεραίωση τους . Ευελπιστούμε σε μία πλήρως δημιουργική ,αναβαθμισμένη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό σκοπό την πρόοδο του τόπου μας.

2. Για το θέμα της λειτουργίας του υποσταθμού της ΔΕΗ στον Αγιο Νικόλαο επαναλαμβάνει και στηρίζει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου όπως έχουν ληφθεί καθώς τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει . Εντύπωση δημιουργεί η άρνηση της ΔΕΗ να εξετάσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης εναλλακτικών λύσεων σε χώρους εκτός ζώνης κατοικίας.

Επίσης τόνισε ότι ουδεμία εμπιστοσύνη έχει ο πολίτης στην Ελλάδα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς τους οποίους θεωρεί αναποτελεσματικούς.

Ως παράδειγμα της προσπάθειας του κεντρικού κράτους για μη έλεγχο τέτοιων δράσεων από τις τοπικές κοινωνίες ανέφερε το παράδειγμα των αδειοδοτήσεων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που με νομοθετική ρύθμιση πλέον δεν αποτελούν αρμοδιότητα των δήμων.

Ο τοπικός έλεγχος προφανώς ενοχλούσε.

3. Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Ρόδου αναφέρθηκε στην τήρηση συγκεκριμένων όρων μεταξύ των οποίων.

α. Τίμημα ανάλογο της αξίας του.

β. Συγκεκριμένο πλάνο επενδύσεων πλήρους αναβάθμισης.

γ. Ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

δ. Ρητή δέσμευση για μείωση των τελών του αεροδρομίου.

ε. Δυνατότητα συμμετοχής στην αξιοποίηση των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων.

στ. Δυνατότητα συμμετοχής στην αξιοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αν δεν διασφαλισθούν τα παραπάνω η συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να περάσει σε νέα βάση καθώς η Ρόδος μας δεν αντέχει ένα "ακριβό" αεροδρόμιο όπως ήταν για σειρά ετών το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στην Αθήνα .

4. Τόνισε για μία ακόμη φορά ότι είναι ανάγκη με παρεμβάσεις του Δήμου να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα των αθίγγανων στο Καρακόνερο , να ολοκληρωθεί άμεσα η πρότασή μας για την προσέλκυση της κρουαζιέρας να γίνουν όλες οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις για την προστασία από τα έκτακτα φυσικά φαινόμενα και να ενημερωθούν άμεσα και πλήρως οι πολίτες του νησιού μας και να προχωρήσει άμεσα η προγραμματική σύμβαση για τη μεσαιωνική πόλη.

5. Τέλος τόνισε με αφορμή την επίσκεψη της κ. Γκερέκου, ότι οι υπουργοί οφείλουν κατά την επίσκεψή τους στη Ρόδο έχοντας ήδη γνώση των θεμάτων να ανακοινώνουν λύσεις, ενώ πρέπει να συμμετέχουν κατά την επίσκεψή τους σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να τους εκτίθενται όλες οι απόψεις των φορέων και των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη