Αντώνης Πληθίδης: ο άνθρωπος -ο νομικός - ο πολιτικός

Αντώνης Πληθίδης: ο άνθρωπος -ο νομικός - ο πολιτικός

Αντώνης Πληθίδης: ο άνθρωπος -ο νομικός - ο πολιτικός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 383 ΦΟΡΕΣ

Πέρασαν ήδη τρεις μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας πλήρης ημερών αλλά και πλήρης κοινωνικής προσφοράς και δικηγορικής διακονίας μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες που σημάδεψαν τη μεταπολεμική ζωή της Δωδεκανήσου μας.

Τα 66 χρόνια ελεύθερης Δωδεκανήσου γνώρισαν έναν παλαίμαχο νομικό να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στα έδρανα των Δικαστηρίων της Δωδεκανήσου αλλά και έναν ανθρωπιστή που σκορπούσε γύρω του ανθρωπιά, καλωσύνη αλληλεγγύη, ήθος και αξιοπρέπεια.

Μεγάλο και δυσαναπλήρωτο είναι το κενό που αφήνει πίσω του ο θάνατός του, γιατί μεγάλο ήταν το έργο του, μεγάλη η προσφορά του και έντονη η παρουσία και η δραστηριότητά του στην κοινωνία της Δωδεκανήσου.

Πέρα από την άρτια επιστημονική-νομική του κατάρτιση, πέρα από την πολύχρονη και επιτυχημένη επαγγελματική του σταδιοδρομία, τις πολιτικές του αγωνίες, υπήρξε ένας μεγάλος ανθρωπιστής με μεγάλη καρδιά, δυνατή ψυχή και ακέραιο χαρακτήρα.

Ήταν τα όπλα με τα οποία κατέκτησε από νεαρός ακόμη τις καρδιές και την αγάπη του λαού της γενέτειράς του Νισύρου αλλά και της δεύτερης μεγάλης πατρίδας του, της Κω, για να εισπράξει την εκτίμηση, τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη όλων μας.

Μεγάλες του αρετές που σμίλεψαν τον χαρακτήρα του και καθιέρωσαν την προσωπικότητά του ήταν ακόμη η ηθική του σύγκρουση και η ανιδιοτελής δημοκρατική του ιδεολογία.

Μπολιασμένος από τις παραδόσεις και τις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες της Νισύρικης οικογένειας έγραψε ένα μεγάλο κύκλο ζωής, γεμάτη από δημιουργία, δράση και προσφορά και άφησε πίσω του παρακαταθήκη για τους νεότερους, για να ακολουθήσει τα χνάρια της δικής του δημιουργικής πορείας.

Όσοι είχαμε την εύνοια της τύχης να κατακτήσουμε τη φιλία, την αγάπη και την εκτίμησή του, στεκόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη μπροστά στη μνήμη του και θα διατηρούμε πάντα ζωντανή την ανάμνηση της υπέροχης και χαρισματικής προσωπικότητάς του.

Του Μάνου Δ. Κόκκινου

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"