Φλας στο παρελθόν

Φλας στο παρελθόν

Φλας στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 510 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Σάββατο 23 Οκτωβρίου 1954 Αριθ. Φύλλου 1049

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ ΟΠΩΣ ΠΕΙΣΘΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟΝ ΣΤΙΒΟΝ Ο κ. ΦΩΤΑΡΑΣ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Χθες την 7.30 εσπερινήν κατόπιν προσκλήσεως του κ. Αργύρη Θεοχάρη συνεκροτήθη σύσκεψη επιλέκτων μελών της Ροδιακής κοινωνίας ανηκόντων εις όλας τας παρατάξεις. Σκοπός της συσκέψεως ήτο να πεισθή ο νυν δήμαρχος κ. Φωταράς όπως υποβάλη εκ νέου υποψηφιότητα δια το αξίωμα του δημάρχου.

Πρώτος ωμίλησεν ο κ. Θεοχάρης εξηγήσας τον σκοπόν της συγκεντρώσεως και υπογραμμίσας την ανάγκην όπως δια λόγους καθαρώς εθνικούς, πεισθή ο κ. Φωταράς και κατέλθη εις τον εκλογικόν αγώνα ως κομματικώς ανεξάρτητος. Εν συνεχεία ο κ. Θεοχάρης υπέδειξε την ανάγκην της ταχίστης εκκαθαρίσεως της καταστάσεως, δια να μη επιπλεύσουν στοιχεία με βεβαρυμένον εθνικόν παρελθόν.

Ακολούθως ωμίλησαν: ο κ. Γεωργαντέλλης υποδείξας την συγκρότησιν επιτροπής προς άσκησιν πιέσεως επί του κ. Φωταρά. Ο κ. Παντελής Κωσταρίδης συνεφώνησε με την πρότασιν και υπέδειξεν εις περίπτωσιν αρνήσεως του κ. Φωταρά, άμεσον προσφυγήν εις τον κ. Χατζηκωνσταντήν του οποίου εξήρεν τας ικανότητας και τα προσόντα.

Ο κ. Ν. Αραπούδης συνεφώνησε με τον κ. Κωσταρίδην, ο δε κ. Ν. Γιαλλούσης υπεστήριξε ως μόνον ικανόν τον κ. Φωταράν. Ο κ. Αρχ. Αραπούδης έθεσεν οικονομικάς δυσχερείας δικαιολογούμενος την άρνησιν του κ. Φωταρά, αλλ’ επέμεινε όπως ούτος πεισθή. Ο κ. Τάχερ ομιλών απεκάλυψεν ότι αρνείται ο κ. Φωταράς διότι πιέζεται να κατέλθη κομματικώς. Ο ιατρός κ. Μηνέττος εδήλωσεν ότι δι’ εθνικούς λόγους δέον ο κ. Φωταράς να πεισθή και να κατέλθη ως υποψήφιος.

Κατόπιν συζητήσεως κατηρτίσθη επιτροπή η οποία παρεκάλεσε τον κ. Φωταράν να μετάσχη της συγκεντρώσεως δι ανα αναπτύξη προσωπικώς τας απόψεις του. Ο κ. Δήμαρχος προσελθών εις την συγκέντρωσιν ηυχαρίστησεν εν καταφανή συγκρινήσει τους εκπροσώπους του ροδιακού λαού, αλλ’ ετόνισεν ότι αμείλικτοι προσωπικοί λόγοι τον αναγκάζουν να μη αποδεχθή την εκ νέου κάθοδόν του εις τον εκλογικόν στίβον.

“Δέχομαι, είπεν, να συμπράξω ως σύμβουλος, αλλά παρακαλώ μην επιμείνετε να κατέλθω ως υποψήφιος δήμαρχος”. Εν συνεχεία εδήλωσεν ότι η κοινή εμμονή εις το πρόσωπόν του αποτελεί υποτίμησιν άλλων ροδίων εξίσου ικανών και δραστηρίων.

Λόγοι εθνικοί κατέληξεν ο κ. Φωταράς, επιβάλλουν να συνασπάρουν τους πάντες πέριξ άλλου προσώπου δι ανα περισωθή η εθνική αξιοπρέπεια του τόπου. Ακολούθως ωμίλησαν οι κ.κ. Γρηγοριάδης, Βούης, Μ. Παπαθανάσης και άλλοι επιμείναντες όπως αποδείχθη και κατέλθη ως υποψήφιος δήμαρχος.

Τέλος ωμίλησαν οι κ.κ. Ν. Γιαλλούσης, Μ. Ανασταδιάδης, Βομβύλας, και Καζουλλάκης ικετεύσασαν τον κ. Φωταράς να δεχθή.

Ο κ. Φωταράς αντέταξε πείσμονα άρνησιν και κατόπιν η συγκέ­ν­τρωσις διελύθη.


ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΘΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ. ΚΥΠΡΑΙΟΣ
ΣΥΜΗ (του ανταπ.)-Εις το Μονομελές Πλημμελειοδικείον Σύμης εξεδικάσθη η κατά του κ. Κ. Κυπραίου (Χαλάμουκα), φερομένου ως υποψηφίου δημάρχου δια τας προσεχείς δημοτικάς εκλογάς, μήνυσις του κ. Γεωργίου Καλαφατά κατά την οποίαν ο κατηγορούμενος εκηρύχθη ένοχος και κατεδικάσθη εις 15ήμερον φυλάκισιν και εις την καταβολήν των εξόδων του μάρτυρος εφέδρου υποκελευστού κ. Ιω. Καρπαθάκη.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B