Συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για τις πλημμύρες

Συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για τις πλημμύρες

Συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για τις πλημμύρες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 336 ΦΟΡΕΣ

Στις 29 του μήνα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Δωδεκανήσου, προκειμένου να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και καταστροφών λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι δημοπρασίες για τον καθαρισμό των ρεμάτων ώστε να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες.
Πάντως, ήδη συνεργεία της περιφέρειας σε συνεργασία με το δήμο και την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ πραγματοποιούν και εκείνα εργασίες για την προετοιμασία της χειμερινής περιόδου.

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Κόκκινο αναφέρονται τα εξής:
• Ολοκληρώνονται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου οι δημοπρασίες για τον καθαρισμό των ρεμάτων και των χειμάρρων του νησιού της Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αυτές.

Συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για τις πλημμύρες

• Ήδη στην περιοχή της Κρεμαστής, Ιαλυσού, Παστίδας και Ασγούρου-Τσαϊρι βρίσκονται μηχανήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τα οποία σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου και την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ διενεργούν τις απαραίτητες εργασίες προετοιμασίας για τη χειμερινή περίοδο.

• Στις 29/10/2014 και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου .

ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ
Την ίδια στιγμή σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους. Πιο συγκεκριμένα:
1. Σήμερα Πέμπτη (23-10-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν: α) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με πρόσκαιρη βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. β) τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

2. Aύριο Παρασκευή (24-10-2014) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινόμενων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.

3. Το Σάββατο (25-10-2014) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις ανατολικές και βόρειες περιοχές με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο η έντασή τους θα φτάσει τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου