Κρούσματα δηλητηριάσεων στην Κρεμαστή

Κρούσματα δηλητηριάσεων στην Κρεμαστή

Κρούσματα δηλητηριάσεων στην Κρεμαστή

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1347 ΦΟΡΕΣ

Ακόμα και μέσα στις αυλές σπιτιιών

Αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα με δηλητηριάσεις ζώων από φόλες την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή της Κρεμαστής, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων στη «Ροδιακή», οι άγνωστοι δράστες «χτυπούν» ακόμα και σε περιφραγμένες αυλές σπιτιών.

Σοκ, θλίψη και αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής έχει προκαλέσει το εν λόγω περιστατικό, που ζητούν πλέον να λάβει τα μέτρα της η δικαιοσύνη πριν τα αρρωστημένα αυτά μυαλά θανατώσουν και άλλα ζώα.

Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυτή τη φορά, αφού οι δράστες δεν διστάζουν να «χτυπήσουν» και σε δεσποζόμενα ζώα, μέσα σε αυλές και κήπους σπιτιών γεγονός φυσικά που μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο μεγάλο ακόμα και για μικρά παιδιά που παίζουν ανέμελα στα σπίτια τους!

Για την κατάσταση που επικρατεί έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ οι κάτοικοι ιδιαίτερα τρομοκρατημένοι ανέφεραν το περιστατικό στη «Ροδιακή» αμέσως μετά την κοινοποίηση στη διαδικτυακή μας σελίδα χθες, επιστολής αναγνώστριας που κάνει λόγο για ανθρώπους που θέλουν να «καθαρίσουν» την περιοχή από σκύλους και γάτες. Αμέσως μετά τη δημοσίευση αυτή, αναγνώστες της «Ρ» ήρθαν σε επικοινωνία με αρμόδιους συντάκτες προκειμένου να επιβεβαιώσουν το περιστατικό.

Η σχετική επιστολή της συμπολίτισσάς μας ανέφερε:

«Στην περιοχή της Κρεμαστής Ρόδου τις τελευταίες μέρες συμβαίνει κάτι που πραγματικά δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Κάποιοι επιτήδειοι αποφάσισαν εξ’ αφορμής του μυαλού τους να «καθαρίσουν» κατά την γνώμη τους την περιοχή από τους σκύλους και τις γάτες , για να «καθαρίσει» ο τόπος... και δεν αναφέρομαι μόνο σε αδέσποτα ζώα… αλλά και σκύλους και γάτες μέσα σε αυλές σπιτιών.

Πιο συγκεκριμένα, επιτήδειοι γυρνάνε στο χωριό της Κρεμαστής και πετάνε φόλες (σε μορφή ξηρής τροφής ή φαγητού) όχι μόνο σε διάφορα σημεία του χωριού (ανοιχτούς χώρους) αλλά ιδιαίτερα στις αυλές και στους κήπους των σπιτιών. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Έχουν σκοτωθεί αρκετοί σκύλοι και γάτες ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από την παραλία και στο Κολωνάκι.

Δεν ξέρω τι ακριβώς παράνοια ή διαστροφή βρίσκεται πίσω από αυτήν την αλλόκοτη και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, όμως πρέπει να σταματήσει! Δεν είναι δυνατόν αφενός να καταπατάνε ξένη ιδιοκτησία και αφετέρου να σκοτώνουν αθώες ψυχές… Έχει γίνει καταγγελία και στην Εισαγγελία Ρόδου για το περιστατικό αυτό.

Θα ήθελα λοιπόν να ενημερώσω τους κατοίκους της Κρεμαστής για τα περιστατικά αυτά και να τους επιστήσω την προσοχή ιδιαίτερα αν έχουν σκύλους ή γάτες να είναι πολύ προσεχτικοί ώστε να αποφευχθούν και άλλοι θάνατοι.

Επίσης, αν βρίσκετε τέτοιου είδους πράγματα στο δρόμο ή την αυλή σας να το στείλετε για ανάλυση και να καταγγείλετε το περιστατικό μαζί με τα αποδεικτικά στοιχεία. Επίσης αν δείτε κάποιον να φέρεται περίεργα καλό θα είναι να πάτε και να το αναφέρετε ούτως ώστε να παρακολουθηθεί από τους αρμόδιους.

Ας σταματήσει πλέον αυτή η τρέλα! Κάποιος πρέπει να βάλει φρένο σε όλη αυτή την ιστορία!

Ευχαριστώ,
Αθανασία Κ.»

Συμπολίτης μας, επικοινώνησε μαζί μας προκειμένου να επιβεβαιώσει το γεγονός αναφέροντας πως μέσα στο περιφραγμένο οικόπεδό του, δηλητηρίασαν τα τέσσερα γατιά του, ενώ μάλιστα αναφέρθηκε και σε τουλάχιστον 3 ακόμη περιστατικά που ο ίδιος γνωρίζει.

Ο συμπολίτης μας (γνώστης τέτοιου είδους φαρμάκων), ανέφερε με κάθε επιφύλαξη πως υπάρχει ενδεχόμενο η συγκεκριμένη φόλα να είναι το απαγορευμένο φυτοφάρμακο λανέιτ, το οποίο δεν δίνει περιθώρια να σωθεί το ζώο σε περίπτωση που το καταπιεί.

Η μαζική πλέον δηλητηρίαση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στο νησί μας είναι μια εγκληματική ενέργεια αρρωστημένων ανθρώπων και οι αρμόδιοι θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία