Αθώοι οι τρεις γιατροί του νοσοκομείου

Αθώοι οι τρεις γιατροί του νοσοκομείου

Αθώοι οι τρεις γιατροί του νοσοκομείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2771 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τρεις γιατροί του νοσοκομείου Ρόδου οι οποίοι κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας δια παραλείψεως σε βάρος 27χρονου Ροδίτη πριν από πέντε χρόνια.

Συνολικά στην υπόθεση κατηγορούνταν τέσσερις γιατροί οι τρεις εκ των οποίων απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες, ενώ για τον τέταρτο κηρύχθηκε απαράδεκτη λόγω έλλειψης νομίμου κλητεύσεως και έπαυσε οριστικά η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Γιάννης Ρωμαίος, Στέλιος Κιουρτζής, Ασημένη Βεργή, Σεβαστιάνα Κουντούρη, Στάθης Κακούνης και Μιχάλης Νταλαμπίρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 27χρονος μετέβη στο νοσοκομείο της Ρόδου στις 13 Σεπτεμβρίου 2009 στο τμήμα επειγόντων περιστατικών όπου και ανέφερε ότι είχε τάση για εμετό και αισθανόταν έντονο πόνο στην κοιλιακή χώρα. Εκεί οι γιατροί τον εξέτασαν όμως δεν του έκαναν όλες τις εξετάσεις όπως απεικονιστικό έλεγχο και μετά από δύο ώρες παραμονής εκεί και αφού τον παρέπεμψαν σε χειρούργο του χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή και του έδωσαν οδηγίες να επιστρέψει σπίτι του.

Την επόμενη μέρα ο 27χρονος επέστρεψε στο νοσοκομείο χωρίς να έχει βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του όπου και πάλι έκανε εξετάσεις ωστόσο χωρίς να του γίνει εισαγωγή και επέστρεψε σπίτι του. Τελικά ο 27χρονος απεβίωσε στις 16 Σεπτεμβρίου από συστροφή μεσεντερίου σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο