Συνεργασία των περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου

Συνεργασία των περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου

Συνεργασία των περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 614 ΦΟΡΕΣ

Την περιφέρεια και τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Κόκκινο, επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες η περιφερειακή σύμβουλος βορείου Αιγαίου, Αγγελική Σαραντινού που βρέθηκε στη Ρόδο, για να συμμετάσχει σε ημερίδα για θέματα ισότητας.

Στη συνάντηση πήρε μέρος και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Χαρούλα Γιασιράνη, η οποία μαζί με την κα Σαραντινού ήταν επίσης ομιλήτρια στην ίδια ημερίδα.
Σε δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κόκκινος τόνισε τα εξής: «Εμείς θέλουμε να υπάρχει συνεργασία των δύο περιφερειών σε όλα τα θέματα. Από την πλευρά της περιφέρειας είναι πολύ σημαντική για μας η λέξη συνεργασία. Σε δύσκολες εποχές όπως η σημερινή μπορεί η συνεργασία να δώσει μία άλλη διάσταση και να φέρει κοντά στην επιτυχία τους στόχους που θέσαμε.

Όλοι όσοι έχουν κοινές ανησυχίες και κοινούς προβληματισμούς και όσοι θέλουμε ένα καλύτερο αύριο πρέπει να παλέψουμε κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που βιώνει η κοινωνία για να φέρουμε αυτό το καλύτερο αποτέλεσμα στη ζωή μας.
Για μας υπάρχουν έννοιες σημαντικές και τις μετουσιώνουμε σε πράξη».

Από την πλευρά της η κα Γιασιράνη, δήλωσε τα εξής: «είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με την κ. Σαραντινού αυτές τις δύο μέρες εκτός από τα θέματα της ισότητας, και να θέσουμε τις βάσεις ώστε οι περιφερειακές επιτροπές ισότητας των δύο περιοχών να έχουν πιο στενή συνεργασία από εδώ και εμπρός, και να δοθεί οντότητα και ουσία σε αυτές τις επιτροπές καθώς είναι αποδιοργανωμένες και υπολειτουργούν, ένα γενικότερο φαινόμενο.

Είναι πρόκληση και πεδίο γόνιμης συνεργασίας και για τις δυό μας προκειμένου να δώσουμε ταυτότητα ουσία και ενέργεια ώστε η ισότητα να ενσωματωθεί απόλυτα μέσα στις δράσεις των περιφερειακών αρχών.
Επίσης συζητήσαμε και καταλήξαμε σε ταύτιση απόψεων, τη διεύρυνση της συνεργασίας βόρειου και νότιου Αιγαίου αφού οι δύο περιφέρειες έχουν πάρα πολλά κοινά σημεία, προβλήματα , τα οποία ως σύνορα ευρωπαϊκά και εθνικά θα μπορούσαμε να θέσουμε ώστε να βρούμε συμμάχους και εταίρους τόσο στο εσωτερικό όσο και στην ευρωπαϊκή ένωση. Είναι επιβεβλημένες πλέον οι συνεργασίες ανάμεσα στις περιφέρειες και έχουν ήδη εμφανιστεί αυτές οι συνεργασίες με τις μικροπεριφέρειες. Σε ότι αφορά το Αιγαίο υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να γίνουν συνεργασίες».

Από την πλευρά της η κα Σαραντινού δήλωσε «χαίρομαι που τόσο ο κ. Κόκκινος όσο και η κα Γιασιράνη διαβεβαίωσαν για μία μελλοντική συνεργασία, τη θεωρώ λοιπόν δεδομένη. Η θάλασσα του Αιγαίου μας ενώνει και δε μας χωρίζει, τα προβλήματά μας είναι κοινά οπότε πρέπει να αντιμετωπίζονται συνολικά με συνολική δουλειά».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου