Φλας στο παρελθόν

Φλας στο παρελθόν

Φλας στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 448 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Κυριακή 24 Οκτωβρίου 1954, Αριθ. Φύλλου 1050

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ΕΙΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ. ΑΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΕΙΣ ΑΦΑΝΤΟΥ ΚΑΛΥΘΙΕΣ Κ.Λ.Π.
Καθ’ α πληροφορούμεθα υποψήφιοι δια το προεδρικόν αξίωμα εις την Κοινότητα Αφάντου φέρονται ο εν ενεργεία Πρόεδρος κ, Γιαννιού και οι κ.κ. Αναστ. Βενετοκλής, Ι. Κασιώτης και Αντ. Καραγιάννης.
Ο αγών προμηνύεται εξαιρετικά πεισματώδης.

Εις την Κοινότητα Καλυθιών επίσης μέχρι στιγμής φέρονται ως υποψήφιοι οι κ.κ. Φώτης Φωτίου, ο νυν Πρόεδρος Σάββας Λουκάς.

Ζωηροτάτη επίσης εκδηλώνεται η προεκλογική κίνησις εις το χωρίον Αρχάγγελος. Ως υποψήφιοι φέρονται ο νυν πρόεδρος κ. Δ. Ψαθάς και ο κ. Σ. Λεβέντης. Παρασκηνιακώς το αξίωμα του Προέδρου διεκδικούν και οι κ.κ. Π. Σαράντης και Π. Γιασιράνης.

Η ΛΕΣΧΗ ΑΓΡΟΤΟΠΑΙΔΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ Η ΘΕΣΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ΗΜΙΓΥΜΝΑΣΙΟΝ
Υπό του Υπουργείου Γεωργίας ενεκρίθη πίστωσις ήτις διετέθη δια την απρόσκοπτον λειτουργίαν της νεοϊδρυθείσης Σχολής Αγροτοπαίδων εις την Κοινότητα Αρχαγγέλου.

Ήδη εξευρέθη το κατάλληλον οίκημα το οποίον είναι εφοδιασμένον με όλα τα απαραίτητα, την διδασκαλίαν δε των μαθητών ανέλαβε ο γεωπόνος της Διευθύνσεως Γεωργίας κ. Μπουράτσιας. Μαθήματα θα παρακολουθήσουν άνω των 35 μαθητών.

Ωσαύτως συνεργείον του Υπουργείου Γεωργίας θα διενεργήση κατ’ αυτάς γεώτρησιν.
Χθες επίσης ο πρόεδρος κ. Ψαθάς συνειργάσθη μετά του Διευθυντού Παιδείας κ. Λεωνίδου επί του ζητήματος της πληρώσεως θέσεως καθηγητού μαθηματικών εις το Ημιγυμνάσιον Αρχαγγέλου.

Επ’ αυτού ο κ. Λεωνίδου έδειξε απόλυτον κατανόησιν και απεφάσισε την συμπλήρωσιν της ως άνω θέσεως η οποία είναι επιβεβλημένη. Προς τούτο ο Μαθηματικός του Βενετοκλείου Γυμνασίου κ. Μάτσης θα μεταβαίνη τρεις της εβδομάδος, εις Αρχάγγελον και θα αναλάβη την παράδοσιν μαθημάτων. Ούτω συνεπληρώθη επαρκώς το διδακτικόν προσωπικόν του Ημιγυμνασίου.

Ο κ. ΡΕΜΠΑΚΟΣ
Σήμερον δια του ατμοπλοίου “ΑΙΓΑΙΟΝ” επανέρχεται εκ των νήσων του Βορείου συγκροτήματος ο Γενικός Γραμματεύς κ. Ρεμπάκος μετά του διευθυντού Δημοσίων Έργων κ. Παρασκευά.

ΔΕΞΙΩΣΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ
Χθες το εσπέρας εις τας αιθούσας του Ξενοδοχείου των “Ρόδων” εδόθη δεξίωσις υπό των ενταύθα εκπροσώπων του Αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών κ.κ. Μπόορ και Καϊάθ επί τη ευκαιρία της επετείου των Ηνωμ. Εθνών. Παρέστησαν ο Γενικός Διοικητής κ. Μπουλαλάς, ο Μητροπολίτης κ. Σπυρίδων, ο Βουλευτής κ. Κωτιάδης, ο Λιμενάρχης κ. Γιάκος, ο Αν. Διοικητής Χωροφυλακής κ. Ρωμαντζής, αι Αρχαί της πόλεως και εκλεκτή μερίς της Ροδιακής κοινωνίας.

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΙΑΚΟΥ
Η Κοινότης Σορωνής παρέδωσε χθες εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το ποσόν των 318 δρχ. και ο κ. Λεων. Λάινας το ποσόν των 200 δρχ. υπέρ του ανδριάντος του Διάκου.

ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Οι εξαίρετοι αθληταί του Διαγόρα Γ. Δελαπόρτας και Μάρκος Παπαδιός στρατευθέντες δια την Ελληνικήν Βασιλικήν Αεροπορίαν αναχωρούν ο μεν πρώτος αύριον, ο δε δεύτερος εντός του μηνός. Ούτως ο Διαγόρας θα στερηθή δύο καλών του στελεχών μόνον επί τι διάστημα διότι τον μεν Νοέμβριον απολύεται ο Νικ. Πανάγος, στα τέλη δε Δεκεμβρίου οι Χρ. Πετρίδης και Ν. Κωνστάντζος.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"