Συνεργασία του περιφερειάρχη με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου

Συνεργασία του περιφερειάρχη με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου

Συνεργασία του περιφερειάρχη με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 290 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου είχε χτες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Ρόδου κ. Νίκος Χαραλάμπης. Συζητήθηκε γενικά το Τεχνικό Πρόγραμμα που υλοποιεί το Λ.Τ. και παρακολουθεί η ΠΝΑΙ, όπως και η συνεργασία των δύο φορέων για την κατασκευή υδατοδρομίου στο νησί της Ρόδου. Συμφωνήθηκε ένας κοινός τρόπος διαχείρισης των θεμάτων καθώς, όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος, «η αντίληψη κοινής συνείδησης και κοινού σκοπού, θα καθορίσει τις κινήσεις μας και το αποτέλεσμά τους, το επόμενο διάστημα».

Σε δηλώσεις του για τη συνάντηση ο κ. Χατζημάρκος επεσήμανε τα εξής: «Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα του τεχνικού προγράμματος που εκτελείται στο ΛΤΝΔ παρακολουθείται και χρηματοδοτείται από την περιφέρεια έχουμε κάποια προβλήματα, το ευχάριστο είναι ότι σε κάποιο έργο συμφωνήσαμε έναν κοινό τρόπο διαχείρισης των θεμάτων αυτών ώστε να έχουμε μία ομαλή εξέλιξη και πορεία στη συνεργασία μας. έχουμε κοινούς σκοπούς και όπως είπα και στο συνέδριο του ΣΕΤΕ η αντίληψη του κοινού σκοπού θα καθορίσει και τις εξελίξεις το προσεχές διάστημα.
Στο θέμα των υδατοδρομίων συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει συνεργασία του ΛΤ της περιφέρειας για να ξεκινήσουμε άμεσα μετά την επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τη διαδικασία χτισίματος τους υδατοδρομίου στο νησί της Ρόδου».

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσης όπως έκανε γνωστό ο κ. Χατζημάρκος ολοκληρώθηκε η διαδικασία συμβασιοποίησης του Νοσοκομείου Καρπάθου και σύντομα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος. Ο κ. Χατζημάρκος είπε πως το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, γι αυτό υπάρχει ήδη πρόβλεψη να ενταχθεί και στην νέα περίοδο.
Για το φράγμα της Κρητηνίας εμφανίστηκε αισιόδοξος σε σχέση με την χρηματοδότηση από κεντρικούς πόρους, λέγοντας πως δεν πρόκειται να ξεκινήσει καν από ίδιους πόρους και πως είναι υποχρέωση της κεντρικής διοίκησης να το χρηματοδοτήσει.

Ειδικότερα δήλωσε τα εξής: «Πιέσαμε τους χρόνους και τις καταστάσεις για το νοσοκομείο στην Κάρπαθο και ο ανάδοχος θα εγκατασταθεί για να ξεκινήσει η κατασκευή του σύντομα.
Η υποχώρηση που χρειάστηκε να κάνουμε είναι ότι αυτό το έργο δεν θα προλάβει να τελειώσει μέσα στην προγραμματική περίοδο και θα το δηλώσουμε εξ αρχής στα έργα που θα συνεχίσουν και την επόμενη προγραμματική περίοδο.
Είμαστε σε διαδικασία όπου πιέζουμε κεντρικά να ενταχθεί το φράγμα της Κρητηνίας, θεωρώ ότι είναι αποκλειστική ευθύνη και υποχρέωση της πολιτείας να το χρηματοδοτήσει από πόρους της κεντρικής διοίκησης και νομίζω ότι έχουμε βάλει το νερό στο αυλάκι. Ίσως και σύντομα να έχουμε και από κει καλά νέα».

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου