Καταμερισμός δουλειάς στη δημοτική κοινότητα Ρόδου

Καταμερισμός δουλειάς  στη δημοτική κοινότητα Ρόδου

Καταμερισμός δουλειάς στη δημοτική κοινότητα Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 422 ΦΟΡΕΣ

Ικανοποιημένος για την έναρξη λειτουργίας του Συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, εμφανίζεται ο Πρόεδρός της κ. Μίλτος Παγκάς ο οποίος, σε δηλώσεις του χθες, μίλησε για τις πρώτες αποφάσεις που ελήφθησαν ενώ διαμηνύει ότι η δημοτική κοινότητα Ρόδου «δεν είναι αόρατη»!

Καταρχήν, ανέφερε ότι, εδώ και ενάμιση μήνα, στην ουσία, που έχει ενεργοποιηθεί το Συμβούλιο της δ.κ., έχουν πάρει σημαντικές αποφάσεις για κάποια πράγματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών.

Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση, έγινε μία κατανομή αρμοδιοτήτων στα 15 μέλη του Συμβουλίου για να μπορέσουν να δουλέψουν πιο συντεταγμένα ενώ έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των προβλημάτων. Δεν παρέλειψε, επίσης, να πει ότι πολλά πράγματα έχουν μείνει πίσω. Ήδη, λοιπόν, έχει γίνει καταμερισμός δουλειάς στα μέλη, χωρίζοντας την πόλη σε δύο τομείς, την Παλιά Πόλη και τις συνοικίες, και προσπαθώντας να δουν τα προβλήματα καλύτερα για να τα επιλύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης, χώρισαν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη σε πέντε θεματικές επιτροπές, προς το παρόν. Η πρώτη επιτροπή αφορά στην καθημερινότητα, ενώ η δεύτερη τα θέματα Υγείας και Πρόνοιας. Σημειώνεται ότι, σ’ αυτές, δεν μετέχουν μόνο αιρετοί αλλά και λαϊκά μέλη. Επίσης, έχουν συσταθεί θεματικές επιτροπές για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, για τον τουρισμό, τις υπηρεσίες και την εμφάνιση της πόλης.

Ο κ. Παγκάς τόνισε, ακόμη, ότι η δ.κ. Ρόδου είναι η μεγαλύτερη του νησιού καθώς εδώ ζει και δραστηριοποιείται η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων. Όσο για τους πόρους, μέχρι στιγμής έχουν μόνο την πάγια εντολή η οποία, για όλες τις δ.κ., ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ για το 2015.
Εκείνο που θα ήθελαν είναι να έχουν περισσότερη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων-ήδη, μέλη της τοποθετήθηκαν σε Επιτροπές του Δήμου-ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι έχουν μια καλή συνεργασία με τους Αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους, παρά κάποια μικροπροβλήματα που αντιμετώπισαν στην αρχή και διαμηνύει ότι η δ.κ. «δεν είναι αόρατη».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο