Φλας στο παρελθόν

Φλας στο παρελθόν

Φλας στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 411 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 26 Οκτωβρίου 1954 Αριθ. Φύλλου 1051

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΦΩΤΑΡΑΣ ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΚΛΟΓΑΣ-Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ
Ο κ. Φωταράς, κατόπιν πιέσεως πολλών φίλων του και προ της εκδηλωθείσης ομοφώνως υπέρ αυτού συσκέψεως της παρελθούσης Παρασκευής 22 τρέχ. εις το “Ακταίον”, απεφάσισεν οριστικώς όπως κατέλθη εις τας προσεχείς δημοτικάς εκλογάς ως υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου, ηγούμενος ανεξαρτήτου συνδυασμού.

Την απόφασίν του ταύτην, ο κ. Φωταράς μας ανεκοίνωσε δια της κατωτέρω εμπνευσμένης επιστολής του:

Φίλε κ. Διευθυντά,
Παρά την ζωηράν μου επιθυμίαν να επανέλθω εις τας επαγγελματικάς μου ασχολίας και να παραχωρήσω το αξίωμα και τας ευθύνας του Δημάρχου Ρόδου εις άλλους ικανωτέρους εμού, εν τούτοις επείσθη εν τέλει και απεφάσισα να μη αρνηθώ την περαιτέρω εκπλήρωσιν επιτακτικού πατριωτικού καθήκοντος, το οποίον μοι επιβάλλει η εθνική μου συνείδησις υπό τας παρούσας συνθήκας.

Εις την απόφασιν ταύτην προήλθον κατόπιν της παντοιοτρόπως εκδηλωθείσης ομοθύμου επιταγής του Ροδιακού λαού και της προσφάτως προσγενομένης εις το πρόσωπόν μου υψίστης τιμής κατά την σύσκεψιν εις το “Ακταίον” ήτις βαθύτατα με συνεκίνησε.

Με την βοήθειαν του Θεού και την συμπαράστασιν των συμπολιτών μας θα αφιερώσω και πάλιν τας ασθενείς μου δυνάμεις εις την διοίκησιν των δημοτικών μας πραγμάτων προς ολοκλήρωσιν του δυσχερούς έργου το οποίον ανεδέχθην, με οδηγόν την προσήλωσιν προς το καθήκον, την ίσην μεταχείρισιν των δημοτών και προ πάντων την αγάπην προς την φιλτάτην μας Ρόδον, αξίαν πάσης θυσίας.

Τους συνεργάτας μου θέλω εκλέξει ανεξαρτήτως κομματικής αποχρώσεως και μετ’ αυτών θέλω ανακοινώσει συντόμως το πρόγραμμά μας εις τον προσφιλή λαόν της Ρόδου, από τον οποίον αναμένω την δικαίωσιν των πατριωτικών μου μόχθων και την ανανέωσιν της εντολής.
Μετά τιμής
Φ. ΦΩΤΑΡΑΣ
Δήμαρχος Ρόδου

ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΜΙΑ ΖΩΣΑ ΦΩΚΗ
Με το ατμόπλοιον “Αιγαίον” εκομίσθη προχθές Κυριακήν εις το Υδροβιολογικόν Ινστιτούτον Ρόδου μία ζώσα φώκη μήκους 1.20 μ. αποσταλείσα εκ Λέρου μερίμνη του Γενικού Γραμματέως της Γεν. Διοκήσεως κ. Ρεμπάκου.

Ο κ. Ρεμπάκος και κατά το παρελθόν ως Επαρχος Καλύμνου εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του προς εμπλουτισμόν του Ενυδρείου αποστείλας και ετέραν ζώσαν φώκην συλληφθείσαν εις Κάλυμνον.

ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΩ
Εις το υποκατάστημα της ΑΤΕ Κω εχορηγήθη πίστωσις 7000 δια την παροχήν δανείων εις τους καπνοπαραγωγούς προς αγοράν καταλλήλων κιβωτίων δια την συσκευασίαν του καπνού.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"