Συνάντηση του δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο

Συνάντηση του δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα  Κωνσταντινόπουλο

Συνάντηση του δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 531 ΦΟΡΕΣ

Συζητήθηκε η πορεία των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ

Η πορεία των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ 2007-2013, έργων του δήμου, τα οποία εκκρεμούν εξαιτίας καθυστερήσεων και σειράς προβλημάτων, συζήτησε εκτενώς με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Πόκκια και την εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκά προγράμματα Βάσω Ξεπαπαδάκη, κατά την προγραμματισμένη για χθες συνάντηση τους, στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε στον υφυπουργό την βούληση και πρόθεση της δημοτικής αρχής να επισπεύσει τις διαδικασίες προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα και να μην απενταχθούν όσα κινδυνεύουν, εξαιτίας σειράς αστοχιών κεντρικής διοίκησης ή και έλλειψης συντονισμού φορέων και υπηρεσιών.

Παράλληλα, έθεσε επί τάπητος το θέμα των έργων που είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη ΕΠΠΕΡΑΑ και αφορούν στη διαχείριση απορριμμάτων, στερεών και υγρών αποβλήτων (ΧΥΤΑ και ΚΔΑΥ) καθώς και άλλα ενταγμένα στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ».

Τα πρώτα, ως γνωστόν, παρουσιάζουν ήδη μεγάλες καθυστερήσεις είτε εξαιτίας της γραφειοκρατίας, είτε αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας και η δημοτική αρχή, αν και ανέλαβε προσφάτως τα ηνία της διοίκησης του ενιαίου δήμου, καλείται να επιταχύνει τους ρυθμούς υλοποίησης τους, καθώς είναι απαραίτητα για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των κατοίκων του νησιού της Ρόδου.

Ο υφυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα του δήμου, καθώς ο δήμαρχος δήλωσε ότι η νέα δημοτική αρχή επείγεται να υλοποιήσει άμεσα προγράμματα διαχείρισης απορριμμάτων και προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Αναφερόμενος δε ο κ. Κωνσταντόπουλος και στο επίμαχο θέμα της Ροδιακής Έπαυλης, διαβεβαίωσε ότι παραμένει ακόμα ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, απλώς μεταφέρεται στη νέα προγραμματική περίοδο 2014- 2020.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου