Πρόγραμμα «Άθληση για όλους» θα υλοποιηθεί στην Κάλυμνο

Πρόγραμμα «Άθληση για όλους» θα υλοποιηθεί στην Κάλυμνο

Πρόγραμμα «Άθληση για όλους» θα υλοποιηθεί στην Κάλυμνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 817 ΦΟΡΕΣ

Ύστερα από σχετική απόφαση του δήμου

Πρόγραμμα «Άθληση για όλους» για την περίοδο 2014-2015 αναμένεται να υλοποιηθεί στην Κάλυμνο, ύστερα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Πλάτσης Χαράλαμπος, Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού, έθεσε υπόψη του Σώματος τα εξής:

Η δια βίου άθληση αποτελεί μια από τις βασικές συνιστώσες για την ποιοτική διαχείριση και ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη το σύγχρονο τρόπο ζωής και τα αποτελέσματα των ερευνών για τη θετική επίδραση της άσκησης στην υγεία και στην ψυχοκοινωνική κατάσταση του ατόμου.

Για την ικανοποίηση των αναγκών άθλησης των πολιτών, σχεδιάστηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο.).

Με τα προγράμματα αυτά καλύπτονται οι ανάγκες για άθληση των κατοίκων όλων των ηλικιών, γι’ αυτό και θεωρούνται μεγάλης σημασίας. Σκοπός τους είναι η βελτίωση του βιολογικού επιπέδου των αθλουμένων, η καλλιέργεια αθλητικού χαρακτήρα και αθλητικής συνείδησης, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η αναψυχή των πολιτών.

Τα Π.Α.γ.Ο. υλοποιούνται με την κεντρική ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και άλλους φορείς και απευθύνονται σε δημότες όλων των ηλικιών, καλύπτοντας τις ανάγκες τους για άθληση.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 31312 /01-10-2014 ΑΔΑ:7ΛΨΙΓ-0ΣΛ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού –Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καλούνται, οι φορείς που δεν έχουν λάβει από την Διεύθυνση «Άθληση για Όλους» πιστοποίηση συμμετοχής στα προγράμματα στα Π.Α.γ.Ο. περιόδου 2014 -2015 και επιθυμούν να υλοποιήσουν τα προγράμματα αυτά , να αποστείλουν τα αιτήματα τους για την πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του ν. 4151/2013, προκειμένου να πάρουν έγκριση σύμφωνα με την διαδικασία, που περιγράφεται στην εν λόγω εγκύκλιο μέχρι τις 15/10/2014.

Το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του ν. 4151/29.04.2013 στα πλαίσια των Προγραμμάτων «Άθληση για Όλους», εξαιρείται των διαδικασιών της υπ' αριθμ. 33/2006 ΠΥΣ (Α'280).

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) μέσω της Διεύθυνσης Άθλησης για Όλους προτείνει τις θέσεις των Π.Φ.Α. που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση των Π.Α.γ.Ο., τις οποίες υλοποιούν οι φορείς OTA Α΄ και Β΄ βαθμού, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, σύμφωνα με το Οργανωτικό Πλαίσιο που αυτή εκδίδει. Για την έγκριση της πρόσληψης του προσωπικού αυτού και την κατανομή των εγκεκριμένων θέσεων ανά φορέα, εκδίδεται Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών, Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 14 του άρθροου 12 του Ν 4071/2012 και του άρθρου 29 του Ν. 4151/2013 η αμοιβή των παραπάνω ΚΦΑ, θα καλύπτεται στο σύνολό της από τα έσοδα από την καταβολή αντιτίμου υπό μορφή διδάκτρων από τους ωφελούμενους- αθλούμενους ή από είσπραξη δωρεών και χορηγιών ή μέσω της ΓΓΑ έως το ποσό του αντίστοιχου προβλεπόμενου ΚΑΕ. Η απασχόληση των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής κατά τα ανωτέρω οριζόμενα δεν αναγνωρίζεται ως υπηρεσία για βαθμολογική ή μισθολογική εξέλιξη.

Ο Δήμος Καλυμνίων δια του Γραφείου Αθλητισμού έχει προγραμματίσει-σχεδιάσει μια σειρά από Προγράμματα: «Άθλησης για Όλους», για την υλοποιήσει των οποίων απαιτείται η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού και συγκεκριμένα Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.) ο αριθμός των οποίων πρέπει να είναι ικανός ώστε να υλοποιηθούν με την καλύτερη δυνατή οργάνωση και συνέπεια τα τμήματα που θα οργανωθούν. Η πρόσληψη δύο (2) Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.) θεωρείται αναγκαία για να διασφαλιστούν οι απαιτήσεις σε προσωπικό, ώστε η λειτουργία των τμημάτων να είναι απρόσκοπτη.

Προκειμένου λοιπόν να μελετηθούν – αξιολογηθούν και να εγκριθούν τα αιτήματα θα πρέπει να αποφασιστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο τα εξής:

Το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουσελλής Εμμανουήλ και ανέφερε ότι συμφωνεί με την υλοποίηση του προγράμματος αλλά θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να βρεθούν χορηγοί ώστε να μειωθεί το κόστος του αντιτίμου για τους πολίτες.

Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη να αποφασίσουν αφού ληφθούν υπ' όψη και οι διατάξεις των άρθρων 65, 67, 69, 225 Ν.3852/10

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από συζήτηση και αφού άκουσε την θετική εισήγηση του Προέδρου
αποφάσισε ομόφωνα:

1. Εγκρίνει την υποβολή αιτήματος - πρότασης προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Διεύθυνση «Άθληση για Όλους» για την ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» (Π.Α.γ.Ο.) περιόδου 2014-2015.

2. Εγκρίνει τον προγραμματισμό πρόσληψης δύο (2) ατόμων Πτυχιούχου Φυσικής Αγωγής, για χρονικό διάστημα απασχόλησης έως οχτώ μήνες για την κάλυψη των αναγκών υλοποίησης των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» 2014-2015.

3. Οι προσλήψεις θα βαρύνουν τον Κ.Α. 15-6041.0002, «Αποζημίωση ωρομισθίων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής απασχολούμενοι στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους της περιόδου 2014» και Κ.Α. 15-6054.002 «Εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΙΚΑ Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής απασχολούμενοι στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους της περιόδου 2014» του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 του σκέλους των εξόδων του Δήμου, ενώ για το έτος 2015 θα εγγραφούν ανάλογες πιστώσεις.

4. Ορίζει ως Υπεύθυνη για θέματα σχεδιασμού και Επιστημονικά Υπεύθυνη τη Δημοτική Υπάλληλο στο Γραφείο Αθλητισμού, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κα Ρηνιού Καλλιόπη, η οποία θα επιμεληθεί και τη σύνταξη του σχετικού φακέλου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαστροκούκος Ιωάννης, Μαγκάκης Ιωάννης, Ζερβός Σακελλάρης και Λελέκης Μιχαήλ, είχαν αποχωρήσει πριν από την συζήτηση του θέματος.

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)