Πρόβλημα με τα μπάζα και με τις άδειες των καταστημάτων στη Λίνδο

Πρόβλημα με τα μπάζα και με τις άδειες των καταστημάτων στη Λίνδο

Πρόβλημα με τα μπάζα και με τις άδειες των καταστημάτων στη Λίνδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 573 ΦΟΡΕΣ

Με τα θέματα ασχολήθηκε χθες το τοπικό συμβούλιο

Με δύο ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα που συνδέονται παράλληλα και με το τουριστικό προϊόν και την εικόνα της περιοχής, ασχολήθηκε στην χθεσινή της συνεδρίαση η Δημοτική Κοινότητα Λίνδου.

Το πρώτο θέμα αφορούσε την χορήγηση αδειών μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και το δεύτερο την ρίψη μπαζών πάνω από το λιμανάκι του Αγίου Παύλου.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά στο θέμα των αδειών μουσικής εγκρίθηκαν όλες οι αιτήσεις καταστηματαρχών, όμως όπως έγινε γνωστό υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον έλεγχο της νομιμότητας και των παραβατών.

Ο μοναδικός υπάλληλος (τεχνολόγος-μηχανικός) που υπάρχει με οργανική θέση στην Δημοτική Ενότητα Λινδίων, μετά τον «Καλλικράτη» και την συνένωση των δήμων αποσπάστηκε στις κεντρικές υπηρεσίες και σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν μια φορά την εβδομάδα στην Λίνδο για να διεκπεραιώσει διάφορα ζητήματα.

Πλέον όμως όπως έλεγαν χθες χαρακτηριστικά μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, από τα μέσα Αυγούστου δεν συμβαίνει ούτε αυτό, με αποτέλεσμα στη Λίνδο που έχει στην αρμοδιότητά της 300 καταστήματα και ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Βληχών και Πευκών, αλλά και σε όλη την Ενότητα που ξεπερνάει τα 500, να μην μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα, να σφραγιστούν καταστήματα όσων είναι παραβάτες ή να ασκείται έλεγχος για τη νομιμότητα των αδειών λειτουργίας.

Ούτε καν να συνταχθούν και να υπογραφούν σχετικά έγγραφα, ακόμη κι αν πρόκειται για αιτήσεις πολιτών.

Κι αυτό γιατί εφόσον δεν υπάρχει γνωμοδότηση από την αρμόδια υπηρεσία, τα χέρια της Κοινότητας είναι «δεμένα».

Τα μπάζα
Το δεύτερο σοβαρό ζήτημα είχε να κάνει με τις ρίψεις απορριμμάτων και μπαζών. Πιο συγκεκριμένα την χειμερινή περίοδο που όλοι οι επιχειρηματίες εκτελούν εργασίες στα καταστήματα και στα καταλύματά τους, λόγω της ιδιομορφίας του οικισμού, οι περισσότεροι τα πετούσαν ανεξέλεγκτα στο πλάτωμα που βρίσκεται πάνω από το λιμανάκι του Αγίου Παύλου.

Συνέπεια όλων αυτών ήταν να δημιουργείται χωματερή και να μην έχουν απομακρυνθεί ακόμη και μετά το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου (λόγω αδυναμίας της Δημοτικής Κοινότητας), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα του οικισμού.

Έτσι λοιπόν στην χθεσινή συνεδρίαση ελήφθη ομόφωνα απόφαση να απαγορευθεί η ρίψη απορριμμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται πρόστιμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το σκεπτικό της απόφασης, ουσιαστικά υποχρεώνει τους εργολάβους που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν τις εργασίες στις επιχειρήσεις και έχουν την υποχρέωση απομάκρυνσης των μπαζών, να φροντίζουν να τα απομακρύνουν οι ίδιοι, όχι όμως σε άλλη περιοχή, μεταθέτοντας έτσι αλλού το πρόβλημα, αλλά σε ειδικά διαμορφωμένους κάδους, κατόπιν συνεννόησης με τις ιδιωτικές εταιρείες που υπάρχουν στο νησί.

Γι’ αυτό και η Δημοτική Κοινότητα θα φροντίσει να χωροθετήσει κατάλληλο χώρο για την τοποθέτηση αυτών των κάδων.
Τέλος ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν ο προγραμματισμός εργασιών.

Ουσιαστικά πρόκειται για την έγκριση προμήθειας για λάμπες, ώστε να αλλαχθούν στις κολώνες ηλεκτροφωτισμού, τόσο εντός του οικισμού, όσο και περιμετρικά, για να φωτίζεται περισσότερο και καλύτερα ο χώρος.

Διαβάστε ακόμη

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank