Τα ψεύτικα, τα λόγια, τα μεγάλα για το ταχυδρομείο του Παραδεισίου

Τα ψεύτικα, τα λόγια, τα μεγάλα για το ταχυδρομείο του Παραδεισίου

Τα ψεύτικα, τα λόγια, τα μεγάλα για το ταχυδρομείο του Παραδεισίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 666 ΦΟΡΕΣ

Σταμάτησε να μοιράζεται η αλληλογραφία

Εδώ και περισσότερο από μια ολόκληρη εβδομάδα, το Ταχυδρομείο Παραδεισίου, είναι χωρίς ταχυδρομικό διανομέα, λόγω της εξόδου, του έως τώρα αρμοδίου υπαλλήλου, στην σύνταξη.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι η αλληλογραφία στο Παραδείσι, όλες αυτές τις ημέρες, δεν διανέμεται στα σπίτια και στις επιχειρήσεις, με ό,τι κακό και αρνητικό αυτό συνεπάγεται, για αμοίραστους λογαριασμούς, χρέη και υποχρεώσεις που πρέπει να πληρωθούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, κλπ, κλπ.

Ταυτοχρόνως, όλο αυτό το διάστημα πάρα πολλών μηνών, το Ταχυδρομείο Παραδεισίου, αφέθηκε επίτηδες, να λειτουργεί με μια και μοναδική υπάλληλο, που πρέπει να ανταποκριθεί σε πάρα πολλές υποχρεώσεις και καθήκοντα.
Τυχαίο ;;; Καθόλου !!!

Επίτηδες, αφέθηκε να υποβαθμισθεί η λειτουργία του Ταχυδρομείου και να αυξηθεί η μη εξυπηρέτηση του κοινού, σε τέτοιο βαθμό, ώστε, ο κόσμος, απηυδισμένος, να δεχθεί ως μια φυσιολογική εξέλιξη, την ΗΔΗ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Ταχυδρομείου Παραδεισίου και την προκήρυξη σε απλό πρακτορείο, που θα το εκμεταλλεύεται ιδιώτης, με όλες τις υποβαθμισμένες και ελλειπείς υπηρεσίες που ένα πρακτορείο προσφέρει στους Πολίτες, σε σχέση με ένα κανονικό Ταχυδρομικό Κατάστημα.

Όλοι θυμόμαστε, την καθολική αντίδραση των Κατοίκων του Παραδεισίου πέρυσι, ενάντια σε αυτήν την προοπτική. Αντιδράσαμε δυναμικά, με διαμαρτυρίες, πορεία και καταλήψεις, τόσον στην Περιφέρεια Νοτ. Αιγαίου, όσον και στο Δήμο Ρόδου.

Φτάσαμε μέχρι τα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ στην Αθήνα, όπου στις συναντήσεις με τον Πρόεδρο και τα κορυφαία στελέχη, λάβαμε τις διαβεβαιώσεις, αφενός ότι θα είχαν έλθει στη Ρόδο έως τις αρχές του (περασμένου) Φεβρουαρίου, ώστε το θέμα να εξετασθεί επί τόπου και αφετέρου ότι, θα εξεταζόταν οι προτάσεις μας, πώς το Ταχυδρομείο Παραδεισίου, θα αναβαθμιζόταν στις παρεχόμενες υπηρεσίες του, και άρα και στην διεύρυνση του τζίρου του.

Αυτές οι υποσχέσεις δόθηκαν, στην αντιπροσωπία που αποτελείτο από τον δήμαρχο Ρόδου Κουσουρνά, τον βουλευτή Δωδεκανήσου Γάκη, τους δημοτικούς συμβούλους Ρόδου, Παναή και Αφεντούλη και τον πρόεδρο Παραδεισίου, Χατζηκαντή.

Καμία από τις ανωτέρω δεσμεύσεις δεν τηρήθηκε από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ !!

Αντί γι αυτό, δρομολόγησαν το κλείσιμο του Ταχυδρομείου, και την παραχώρηση του πρακτορείου σε ιδιώτη, που φρόντισαν ήδη μάλιστα, συστηματικά να το μεθοδεύσουν έτσι, ώστε να φανεί σαν μια εξέλιξη, "ανακουφιστική" για την εξυπηρέτηση των Πολιτών!

Αυτές, Κυρίες και Κύριοι, είναι οι συνέπειες, από την ιδιωτικοποίηση των πάντων, μαζί και των ΕΛΤΑ!

Οι τοπικοί μας αιρετοί, σε δηλώσεις "συμπαράστασης", κάτω από την πίεση των διαμαρτυριών των Πολιτών, τάχθηκαν δήθεν με τα λαϊκά αιτήματα, - βλέπε π.χ. τις δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, στην αίθουσα του Περ. Συμβουλίου, του τότε αντιπεριφερειάρχη και νυν δημάρχου κ. Φ. Χατζηδιάκου - ενώ στην πράξη, ευθυγραμμίζονται με τις κυβερνητικές επιλογές, μέσα από την υποστήριξη των κομμάτων που κυβερνούν.

Επειδή, όλους τους Πολίτες του Παραδεισίου και των άλλων δέκα χωριών που εξυπηρετούνται από το Ταχυδρομείο Παραδεισίου, μας ενδιαφέρει το "δια ταύτα", το αποτέλεσμα :

Έστω και σε αυτήν την ύστατη στιγμή, Κυβερνητικοί Βουλευτές, Περιφερειακή Αρχή και Δημοτική Αρχή, ας ΠΡΑΞΟΥΝ ΕΡΓΑ, ώστε, να ανακληθεί η απόφαση των ΕΛΤΑ για κλείσιμο του Ταχυδρομείου Παραδεισίου, και να δρομολογηθεί αναβάθμιση των παρεχομένων από αυτό υπηρεσιών, με πρώτο, ΑΜΕΣΟ και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ μέτρο, τον διορισμό νέου ταχυδρομικού διανομέα.

Οτιδήποτε άλλο εκ μέρους τους, δεν θα είναι τίποτα άλλο, παρά, τα συνήθη, "τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα"!

Γράφει η Ε. Παναή
Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους