Σε επιφυλακή το ΕΣΥ για τον Έμπολα

Σε επιφυλακή το ΕΣΥ για τον Έμπολα

Σε επιφυλακή το ΕΣΥ για τον Έμπολα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 449 ΦΟΡΕΣ

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι μονάδες του ΕΣΥ, οι ιδιωτικές κλινικές και τα στρατιωτικά ιδρύματα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος αιμορραγικού πυρετού από τον ιό Έμπολα.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, όλα τα ύποπτα ή πιθανά περιστατικά μεταφέρονται μέσω ειδικά διαμορφωμένου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ», και αν χρειαστεί θα νοσηλεύονται στους ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους ή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία».
Όλες οι υπόλοιπες υγειονομικές μονάδες μπορεί να κληθούν να υποδεχτούν κάποιο περιστατικό στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, γι' αυτό και προετοιμάζονται για την αρχική αντιμετώπιση και παραπομπή του στα παραπάνω νοσοκομεία.

Κάθε υγειονομική μονάδα θα πρέπει να ορίσει την ομάδα που θα διαχειρίζεται τυχόν κρούσματα, αφού εκπαιδευτεί κατάλληλα.

Προληπτικά μέτρα στα αεροδρόμια
Με άλλη εγκύκλιο, μπαίνουν σε εφαρμογή προληπτικά μέτρα ελέγχου στα αεροδρόμια της χώρας, με στόχο τυχόν περιστατικά να εντοπίζονται έγκαιρα αλλά και να δίνονται οδηγίες σε όλους τους επιβάτες ώστε να είναι υποψιασμένοι για τυχόν ύποπτα συμπτώματα που θα εμφανίσουν.

Έτσι, επιβάλλεται η συμπλήρωση της εμπιστευτικής «Κάρτας Εισερχόμενων Επιβατών», που περιλαμβάνει δημογραφικά στοιχεία, πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι, πιθανή επαφή ή συμπτώματα. Με ευθύνη των αεροπορικών εταιρειών, κάθε επιβάτης διεθνούς πτήσης εκτός Σένγκεν με προορισμό την Ελλάδα, θα πρέπει να εφοδιάζεται με την κάρτα, η οποία συμπληρώνεται πριν την προσγείωση του αεροπλάνου και συλλέγεται κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων για να αποσταλούν στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Αν κάποιος επιβάτης έχει ιστορικό ταξιδιού σε χώρες όπου ενδημεί ο Έμπολα, θα οδηγείται σε ειδικό χώρο που έχει ορίσει το Αεροϋγειονομείο, και θα εξετάζεται.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη