Τεράστιες οι απώλειες εσόδων

Τεράστιες οι απώλειες εσόδων

Τεράστιες οι απώλειες εσόδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 561 ΦΟΡΕΣ

Τεράστιες είναι οι απώλειες εσόδων που είχε ο Δήμος της Ρόδου μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, κάτι του οποίου έχει επιληφθεί, ήδη, ο νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Περδίκης ενεργοποιώντας και πάλι τους ελέγχους που έχουν μείνει στην αρμοδιότητα του Δήμου.

Καταρχήν, όσο αφορά στους ελέγχους και τα έσοδα από τους κοινόχρηστους χώρους, ο κ. Περδίκης ενημέρωσε ότι από το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, ήδη, με εντολή δική του, έχουν βγει έξω τα συνεργεία που έχουν συσταθεί για τους ελέγχους αυτούς και τα οποία, πλέον, στελεχώνονται από τους επόπτες και τους επιστάτες της υπηρεσίας καθαριότητας και έχουν αναλάβει αυτή την αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ανέφερε, ακόμη, ότι είχε δει ότι αυτός ο κωδικός στον προϋπολογισμό δεν πήγαινε καλά και έδωσε εντολή, για την οποία ενημέρωσε και τον Δήμαρχο, να βγουν έξω οι επόπτες και να γίνονται έλεγχοι σε καθημερινή βάση, και στην πόλη της Ρόδου, όπως και στις δημοτικές ενότητες, κυρίως τις τουριστικές. Μέχρι το τέλος του χρόνου, πάντως, ο ίδιος εκτιμά ότι τα έσοδα θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, μπορεί και αυξημένα.

Όσο αφορά στην ελεγχόμενη στάθμευση, επεξεργάζονται νέους τρόπους από κοινού με τον Δήμαρχο, σχετικά με το πως θα λύσουν το πρόβλημα αφού, όπως ανέφερε, πάρα πολλά από τα μηχανήματα είναι χαλασμένα, τα ανταλλακτικά μπορούν να τα προμηθευτούν από μία Εταιρία στη Σουηδία, με την οποία, όμως, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν ώστε να επισκευαστούν. Ακόμη, συζητούν με τον Δήμαρχο ένα καινούργιο μοντέλο για την ελεγχόμενη το οποίο, όπως είπε, θα ανακοινωθεί όταν θα είναι έτοιμο. Αυτό θα είναι ένα μοντέλο ελέγχου της ανεξέλεγκτης στάθμευσης των οχημάτων και φυσικά αναμένεται να αποφέρει έσοδα στο Δήμο. Σχετικά με τη “χαλάρωση” που παρατηρείται στην τήρηση των κανονισμών αφότου καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία, ο κ. Περδίκης επεσήμανε ότι η διαφορά είναι μεγάλη αλλά είναι δύσκολο. Και είπε:

«Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, εκτός από οικονομικά προβλήματα, έχει επιφέρει και σωρεία προβλημάτων στο Δήμο, στη Δημοτική Αρχή, διότι δεν υπάρχει ο έλεγχος ο οποίος πρέπει να υπάρχει. Ούτε στην τήρηση του ωραρίου μουσικής, ούτε στην κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων, ούτε στην ελεγχόμενη στάθμευση, ούτε στους μικροπωλητές και σε πολλά άλλα αντικείμενα με τα οποία ήταν επιφορτισμένη η Δημοτική Αρχή. Αυτό είναι αυτονόητο».

Χαρακτηριστικό, μάλιστα, της διαμορφωθείσας κατάστασης είναι το παράδειγμα που ανέφερε, ότι, δηλαδή, υπήρξε δημοτική ενότητα η οποία, από την ελεγχόμενη στάθμευση έφερνε έσοδα στο Δήμο της τάξεως των 300-400 χιλιάδων ευρώ και αυτή τη στιγμή φέρνει…μηδέν! «Από αυτό να καταλάβετε, σε αντιδιαστολή και με την πόλη της Ρόδου, ποια είναι αυτή η απώλεια των εσόδων», σχολίασε ο Αντιδήμαρχος και κατέληξε λέγοντας: «Εάν πάρουμε σαν υπηρεσία τη δημοτική αστυνομία και κάνουμε μία ανάλυση κόστους-ωφέλειας αυτής της υπηρεσίας, το αποτέλεσμα είναι πολύ πολλαπλάσιο όσο αφορά το κόστος που είχαμε από την κατάργησή της. Σε σχέση με αυτά, δηλαδή, που ο Δήμος πλήρωνε γι’ αυτή την υπηρεσία».

Διαβάστε ακόμη

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!